Εγκατασταση Nokia pc suite στο Virtualbox

tek640 | Πέμ, 05/14/2009 - 21:28 | 6'

Απο τοτε που εβαλα Ubuntu το μονο που δεν ειχα καταφερει να κανω να παιξει (για αυτο κρατουσα τα windows σε ενα partition) ηταν το nokia pc suite για το E51.

Ειχα δοκιμασει να εγκαταστησω το pc suite με το wine αλλα δεν υποστηριζεται και δεν ξεκιναγε καν την εγκατασταση.

Σκεφτηκα λοιπον να βαλω το virtualbox,να κανω εγκατασταση τα windows και να δοκιμασω μηπως παιξει.

Γραφω τα βηματα που ακολουθησα για την εγκατασταση του Vbox και καποιες ρυθμισεις:

Κατεβαζουμε και εγκαθιστουμε το virtualbox απο το επισημο site www.virtualbox.com που εχει υποστηριξη για usb συσκευες.Εγω κατεβασα το πακετο .deb και το τρεξα με διπλο κλικ.

Παμε στο system->administration->users and groups, παταμε unlock,θα μας ζητησει τον κωδικο, παταμε manage groups και κατω κατω

βρισκουμε το group "vboxusers".To κλικαρουμε,παταμε "Properties" και ανοιγει μια καρτελα με τους χρηστες.Επιλεγουμε τους χρηστες που θελουμε να εχουν υποστηριξη στις usb συσκευες και παταμε οκ.

Μετα απο το menu->system tools βρισκουμε το Sun Virtualbox και το ανοιγουμε.

Πρεπει τωρα να δημιουργησουμε μια εικονικη μηχανη για να εγκαταστησουμε τα windows.

Παταμε New και ανοιγει μια καρτελα.

Δινουμε ενα ονομα στη μηχανη που θελουμε να δημιουργησουμε π.χ. Windows και απο κατω επιλεγουμε "Operating system->Microsoft Windows" και στην επιλογη "Version" τα windows που θα εγκαταστησουμε π.χ. Windows XP.

Στην επομενη καρτελα επιλεγουμε ποση μνημη θα χρησιμοποιει το guest λειτουργικο.Εγω με 1gb μνημη εδωσα 256mb στα win και ειναι ενταξει.Αν υπαρχει περισοτερη διαθεσιμη μνημη καλυτερα ειναι 512.

Παταμε next και στην επομενη καρτελα μας ζηταει να δημιουργησουμε τον εικονικο δισκο.Επιλεγουμε "Create new" παταμε επομενο και στην καρτελα που εμφανιζεται αφηνουμε την επιλογη "Dynamicaly expanding storage".

Παταμε "next" και επιλεγουμε ποσο χωρο θελουμε για τα windows,10gb για απλες εφαρμογες ειναι οκ.

Μετα παταμε next & finish και ειναι ετοιμος ο δισκος για τα windows.

Μενει να ρυθμισουμε το Vbox και να εγκαταστησουμε τα win.

Kλικαρουμε την εικονικη μηχανη που φτιαξαμε και παμε στις ρυθμισεις.Στην καρτελα CD/DVD κανουμε mount το CD,μετα στο network κλικαρουμε το Εnable Network Adapter και στην καρτελα USB κλικαρουμε την επιλογη Enable usb controller & Enable USB 2.0 (EHCI) controller.

Βαζουμε το CD των windows στο drive που ενεργοποιησαμε πριν και παταμε start.

Μετα την 1η οθονη παταμε enter για να μπουταρει το εικονικο συστημα απο το CD και κανουμε κανονικη εγκατασταση των windows.

Μολις τελειωσετε την εγκατασταση εχετε ενα κανονικο συστημα windows μεσα στο Ubuntu.

Καλο ειναι μετα την εγκατασταση να βαλετε και το service pack 3.

Kατεβαζετε το nokia pc suite και το εγκαθιστατε κανονικα.

Οταν ειναι ανοιχτη η εικονικη μηχανη, κατω δεξια εμφανιζει καποια εικονιδια σχετικα με τις συσκευες που εχει το συστημα.

Το τεταρτο εικονιδιο αφορα τις συσκευες USB.Συνδεουμε το τηλεφωνο και κανουμε δεξι κλικ πανω στο 4o εικονιδιο.Οταν συνδεσουμε το τηλεφωνο θα μας ρωτησει σε τι mode να συνδεθει και επιλεγουμε pc suite.Κανουμε δεξι κλικ στο 4ο εικονιδιο και θα πρεπει να εμφανιζει το τηλεφωνο.Το επιλεγουμε,(θα εμφανισει ενα τικ στο πλαι) και αμεσως τα windows θα εμφανισουν το μηνυμα οτι βρηκαν καινουρια συσκευη.Απο κει και μετα ακολουθειτε την διαδικασια που κανατε σε κανονικη εγκατασταση windows για το τηλεφωνο. Ολες οι λειτουργιες του pc suite δουλεψαν κανονικα.Εκανα και αναβαθμιση λογισμικου χωρις προβλημα.

Μολις βρω λιγο χρονο θα ανεβασω και screenshots.

 

 

 

 

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)