Αλλαγή εικονιδίων σε Ubuntu-gnome

wasilios | Δευ, 12/01/2008 - 09:02 | 1' | 3

Γειά σας,

πως μπορώ να αλλάξω το εικονίδιο πχ. στα αρχεία pdf και να βάλω εικονίδιο δικής μου επιλογής;
Κάπου έιχα διαβάσει ένα tutorial περί αλλαγής θέματος και εικονιδίων αλλά σαν πακέτο και όχι για μεμονομένα εικονίδια.
Εμένα με ενδιαφέρει να αλλάξω συγκεκριμένα και όχι όλα τα εικονίδια των αρχείων.

Ευχαριστώ

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δεξί κλικ στο αρχείο που θέλεις --> properties, μετά κλικ στο κουτάκι πάνω αριστερά (δίπλα στο name) και διαλέγεις εικονίδιο.

Αυτό που λες είναι για να αλλάξεις το εικονίδιο σε ένα μόνο αρχείο επιλεκτικά.
Για να αλλάξεις όλο το πακέτο εικονιδίων κάνεις δεξί κλικ στο desktop, πας στο themes επιλέγεις το θέμα που έχεις επάνω, πας κάτω δεξιά στο custom και από εκεί στο τέταρτο tub όπου και αλλάζεις τα εικονίδια στο θέμα που έχεις.

Τώρα αν θες να αλλάξεις μόνο ένα είδος εικονιδίων δηλαδή να πειράξεις το πακέτο εικονιδίων, πας και βρίσκεις την εικόνα που θες να βάλεις και μετά την αντιγράφεις στο .icons/φάκελο του τρέχοντος πακέτου εικονιδίων που έχεις στο θέμα εκείνη την στιγμή και την οποία την μετονομάζεις στο όνομα ακριβώς που δίνει για τον εκάστοτε τύπο αρχείου.

Δηλαδή αν έχεις για πακέτο εικονιδίων το human και εσύ θες από τα εικονίδια του human τα .odt να έχουν διαφορετική εικόνα από αυτήν που έχει μέσα το πακέτο τότε πας στο .icons την εικόνα που θες και την μετονομάζεις με το όνομα που έχει μέσα το πακέτο για τα odt. Ενίοτε την αρχική εικόνα την σβήνεις και έτσι όταν ξαναφορτώσεις τα εικονίδια αυτό θα ξεγελαστεί και θα σου φορτώσει διαφορετική εικόνα. ( άλλο τρόπο δεν ξέρω από αυτόν για το συγκεκριμένο θέμα.)

Γενικότερα από το .icons μπορείς να κάνεις διάφορα κόλπα. Εγώ πχ παίρνω εικόνες από το usr/share/icons και τις μεταφέρω σε όποιο φάκελο θέλω, συνήθως στα hidden files του gnome και έτσι κάνω custom τα πακέτα εικόνων που έχω.