Comaq Armada 7400: χάθηκε το bios!

smooth | Παρ, 10/10/2008 - 19:32 | 1' | 8

Δοκίμασα σε ένα Comaq Armada 7400 το Puppy Linux Retro (για 60 ram)  και τρέχει μιά χαρά. Το θέμα είναι πως έχει το Bios στο σκληρό και μόλις το εγκατέστησα χάθηκε Βρήκα στην επίσημη σελίδα της HP drivers και τα σχετικά εδώ , αλλά απαιτεί την ύπαρξη  floppy drive , το οποίο δεν υπάρχει (μόνο CD). Τι να κάνω;

Φόρουμ
Tags
Δώσε αστέρια!
Σχόλια

Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά BIOS σε δίσκο δε γίνεται, γίνεται?

Εξ ορισμού το BIOS βρίσκεται σε ένα τσιπάκι κατηγορίας ROM, κ άμα χαθεί το μηχάνημα αχρηστεύεται.

Αφού λοιπόν το puppy τρέχει, κάτι άλλο έχασες. Μπορείς να περιγράψεις καλύτερα τι ακριβώς δε βρίσκεις πλέον, ή πώς κατέληξες στο συμπέρασμα σου;

Το link στην HP φαίνεται ότι δίνει BIOS για ROM, το οποίο συνηγορεί σε αυτά που μόλις είπα.

Σωστα το BIOS δεν ειναι στον δισκο .Ειναι σε μια eeprom δηλαδη μια rom η οποια
διαγραφεται ηλεκτρικα για να μπορουμε να την επαναπρογραματισουμε.Εαν το laptop
ανοιγει κανει δηλ boot δεν φταιει το BIOS και το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν φταιει
το λινουξακι για το οποιο προβλημα παρουσιαστικε στο BIOS.

Εν οιδα οτι ουδεν οιδα
Σωκρατης

Το link της compaq που έδωσες έχει αρχεία firmware και drivers τα οποία δε θα σου χρειαστούν στο linux. Αν μπορείς γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος, όπως είπε και ο gnu_labis. Αντί για bios μήπως εννοείς ένα extra partition με αρχεία συστήματος που έχουν τα laptop από την κατασκευάστρια εταιρία;

Ναι σίγουρα δεν φταίει το Linux , αφού βρήκα post σε forum , όπου αναφέρει πως έπαθε το ίδιο όταν έκανε defragement στα windows! 'Οταν έβαλα το puppy σε full εγκατάσταση , ξεκίνησε το grub και έβγαλε error 15. Δεν ήξερα τι να κάνω , βρήκα κάτι έργαλεία και έκανα format σε fat32 και βγήκα σε dos. Το θέμα είναι πώς δεν εμφανίζεται το bios με οπόια F κουμπιά δοκίμασα και δεν μπορώ να το ρυθμίσω για να ξεκινάει από εξωτερικό σκληρό. Το παιδί που το έχει έβαλε winXP , το οποίο ξεκινάει χωρίς να εμφανίζεται το bios! Αν κάνω dual boot θα είναι εντάξει;

Δοκίμασε ένα συνδυασμό όπως Ctrl+Fx (κατά πάσα πιθανότητα Ctrl+F12), γιατί στους φορητούς δεν εμφανίζει την αρχική οθόνη με όλες τις πληροφορίες και ελέγχους του BIOS, όπως στους επιτραπέζιους...

Πατα F10 ο οταν κερσορας αναβοσβηνει στην πανω δεξεια γωνια.
Οι οδηγειες ειναι στο c01125924.pdf αρχειο σελιδα 121 απο το
site της HP για τη σειρα 7400

Εν οιδα οτι ουδεν οιδα
Σωκρατης

Διορθώθηκε το πρόβλημα με το bios και εγκατέστησα το puppel 4.1.1. Όλα καλά έχει μερικά προβλήματα.
Προς υπευθύνους: θα μπορούσε να μπει το post , στο forum του Hamster Linux; (για να μην ανοίγω άλλο)

Τα προβλήματα είναι:

1) Το gpartend ξεκινάει , ψάχνει αλλά δεν βρίσκει τίποτα.
2) Έχω κάνει full εγκατάσταση και ζητάει να σώσω το αρχείο pup_save.2fs. Το πρόβλημα είναι πως δεν μου δίνει επιλογές, που θα το σώσω ,μου δίνει μόνο ένα patrion επιλογή. Και ενώ το σώζω εκεί που μου υποδεικνύει , όταν ξεκινάω πάλι δεν το βρίσκει και μου ζητάει τα ίδια πράγματα κάθε φορά που το κλείνω.