Απορίες-Προβλήματα 7.10 Gutsy part II

apkoutsou | Κυρ, 01/13/2008 - 23:27 | 2' | 2

Πρόσφατα αναβαθμισα το λειτουργικό μου σε Mandriva 2008.1, αλλά λογω κάποιων λάθος ρυθμίσεων και αποτυχημένων προσπαθειών αλλαγής θέματος, αποφάσισα να τα επανεγκαταστήσω!Όμως στο ενδιάμεσο λέω 'δεν βάζω την νέα έκδοση του Ubuntu να την δω, και μετά περνάω τα Mandriva'. Τι το ήθελα? Η νέα έκδοση του Ubuntu είναι άψογη, και το λέω αυτό όντας φανατικός του KDE (μια μικρή και σύντομη ματιά σε άλλα posts μου το αποδεικνύει αυτό...!!!)

Επειδή αποφάσισα να κεατήσω πλέον το Ubuntu θέλω να με βοηθήσετε σε 2-3 πραγματάκια που δεν μπορώ να λύσω:

1.Πώς αποκρύπτονται τα εικονοδία από το dekstop?

2. Θέλω να εξαφανίσω το εξ ορισμού εμφανιζόμενο στο system tray networking και να δημιουργήσω μια συντόμευση για την DSL σύνδεσή μου!Πώς γίνεταια αυτό?Υπάρχει η δυνατότητα να εμφανιζεται στο system tray κάτι αντίστοιχο με αυτό των windows το οποίο δίνει στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες για την σύνδεση?

3. Που θα βρω θέματα για τον StartUp Manager του GRUB?

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας σε αυτές τις ερωτήσεις και σε όσες σίγουρα θα επακολουθήσουν!!

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια


Με λίγες προσθήκες μπορείς να βάλεις τον ίδιο κώδικα στην γραφική εφαρμογή που είχαμε φτιάξει στο tutorial του τεύχους 17. Ήταν ένας απλός convertor για θερμοκρασίες αλλά χωρίς τις δικές σου βελτιώσεις. Έτσι θα έχεις και γραφικό περιβάλλον.

¶μα το κάνεις, στείλτο στο περιοδικό ε;

Η αληθεια ειναι οτι διαβαζοντας τον οδηγο για το Qt με εκανε να αποφασισω να ασχοληθω μαζι του. Ετσι πηρα και τα 3 βιβλια που προτεινονται στο αρθρο και τα μελεταω. Οταν θα φτασω σε σταδιο υλοποιήσης του του GUI με χαρα θα το στειλω στο περιοδικο. Προς το παρών, τα κεφαλια μεσα, ο καφές να λείπει, η κοκα κόλα κι αυτή να λείπει και ο g++ παρών.