Μια ερώτηση να κάμω μόνο

GRIGRIS | Κυρ, 01/13/2008 - 23:27 | 1' | 5

Πώς βάζουμε στα UBUNTU το
KDE ; υπάρχει κανένας τρόπος;

αλλά χωρίς να έχουμε
το KUBUNTU για KDE όμως

dimitris2007-11-15 11:36:46

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Θές KDE στο UBUNTU ? για ρίξε μια ματια εδώ:

www.psychocats.net/ubuntu/kde

Αν και δεν σου συστήνω να το κάνεις γιατί θα καταλήξεις σε ένα ανακατεμένο σύστημα και τα μενόυ σου θα ανακατευτούν κάπως και θα χαλάσουν την αισθητική της διανομής....

Απο την άλλη ξέρω οτι ψάχνεσαι να δείς τί θα γίνει ε?   

Μετά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις οδηγίες από το παρακάτω link για να μην φαίνοντε οι Gnome-based εφαρμογές στο menu του KDE και του KDE στο Gnome.

http://ubuntu-tutorials.com/2007/07/18/removing-kde-icons-in -gnome-remove-gnome-icons-in-kde/

Ο εκάστοτε manager των γραφικών σου κοιτάει στο φάκελο /usr/share/applications/ όπου υπάρχουν ascii αρχεία με εντολές για αυτόν από κάθε γραφική εφαρμογή που υπάρχει εγκατεστιμένη, με εντολές ή ρυθμίσεις που πρέπει να ακολουθήσει. Είναι της μορφής application.desktop.
Εσύ τώρα, με το παραπάνω άρθρο, προσθέτεις μια οδηγία σε αυτά, την ShowOnlyIn η οποία βοηθάει στον διαχωρισμό των εφαρμογών.

Οι εφαρμογές θα υπάρχουν ακόμα στο σύστημα, αλλά δε θα μπορείς απο το menu να ξεκινήσεις πχ το Kopete από το Gnome ή το Pidgin από το KDE. Μόνο μέσω κονσόλα ή Nautilous/Konqueror.
elrom2007-11-15 13:14:20

τροπος λοιπον υπαρχει, αλλα θα συμφωνησω και εγω (αν και αυτα ειναι γουστα) οτι γρηγορα θα το μετανοιωσεις (βεβαια αν δεν παθεις....).

αντ αυτου θα προτεινα αλλο ενα partition και εγκατασταση μιας διανομης kde (mandriva 2008 ας πουμε)