Το Slackel 6.0.4 "Live Openbox" κυκλοφόρησε

djemos | Σάβ, 10/10/2015 - 15:42 | 10' | 0

Το Slackel 6.0.4 "Live Openbox" κυκλοφόρησε.  Το Slackel βασίζεται στο Slackware και το Salix

Το Slackel 6.0.4 "Live Openbox" περιλαμβάνει τη τελευταία έκδοση πυρήνα 4.1.6 και τις τελευταίες ενημερώσεις από το Slackware current.

Αυτή η έκδοση είναι διαθέσιμη και στις δύο αρχιτεκτονικές 32-bit και 64-bit που είναι στο μέγεθος ενός CD. Οι εικόνες ISO είναι isohybrid.
Το ISO 64-bit υποστηρίζει εκκίνηση σε συστήματα UEFI. Το SecureBoot ωστόσο δεν υποστηρίζεται.
Η έκδοση 32-bit  υποστηρίζει i686 pae-smp και i486, non-pae συστήματα.

Ο σκοπός του Slackel είναι να παρέχει ένα ελαφρύ και γρήγορο σύστημα, αλλά και να είναι εύκολο για όλους τους χρήστες.
Το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο web που περιλαμβάνεται σε αυτή την έκδοση είναι το Midori 0.5.11 , ενώ το προεπιλεγμένο πρόγραμμα πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι το Claws-Mail 3.9.2.
Οι εφαρμογές Internet/δικτύου περιλαμβάνουν επίσης το Pidgin 2.10.11 εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων, το Transmission 2.84 torrent, το Gftp 2.0.19 για τη σύνδεση με (S)FTP διακομιστές , το Wicd για σύνδεση σε ασύρματα και ενσύρματα δίκτυα και το Sakis3g για τη σύνδεση με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3G.

O PCManFm 1.2.1 είναι ο νέος διαχειριστής αρχείων.

Οι εφαρμογές γραφείου είναι Abiword 3.0.1, για τυχόν εργασίες επεξεργασίας κειμένου και για παρουσίαση εγγράφων το Atril.

Στην ενότητα των πολυμέσων υπάρχουν το Whaaw Media Player για να καλύψει την αναπαραγωγή βίντεο και ήχου, το  Exaile 3.4.4 περιλαμβάνεται ως ένα πολύ ικανός διαχειριστής μουσικής συλλογής, ενώ το Brasero 3.12.0 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάψει οποιοδήποτε είδος οπτικού μέσου και το Asunder 2.3 για να αντιγράψετε CD ήχου.

Στο τμήμα γραφικών, το Viewnior 1.3 χρησιμοποιείται για την προβολή αρχείων εικόνας, το mtPaint 3.40 είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και το Scrot είναι χρήσιμο για στιγμιότυπα. Το Simple Scan περιλαμβάνεται για τη χρήση του σαρωτή σας.

Το Geany 1.23.1 παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο και ελαφρύ IDE προγραμματισμού και το LeafPad 0.8.18.1 περιλαμβάνεται για απλές εργασίες επεξεργασίας κειμένου.

Πολλά εργαλεία διαμόρφωσης του Openbox έχουν συμπεριληφθεί, όπως obconf, obkey και obmenu, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε το σύστημά σας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Το πακέτο Gslapt προσφέρει πρόσβαση στα αποθετήρια πακέτων του Slackware, Salix και Slackel, ενώ το Sourcery παρέχει έναν εύκολο τρόπο για τη διασύνδεση με το SlackBuilds.org και τα πηγαία πακέτα που προσφέρει. Το σύστημα σας ειδοποιεί για να ενημερώσετε τα πακέτα που χρησιμοποιείτε με τις νέες εκδόσεις.

Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικούς τρόπους εγκατάστασης. Μια πλήρη (full) εγκατάσταση, εγκαθιστά ότι περιλαμβάνεται στο CD. Μία βασική (basic) εγκατάσταση περιλαμβάνει μόνο τα βασικά πακέτα που συνθέτουν το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας, κυρίως Openbox, panel και SpaceFM, τα Εργαλεία Συστήματος του Salix και το πρόγραμμα περιήγησης Midori. Τέλος, η εγκατάσταση core περιλαμβάνει μόνο το σύστημα γραμμής εντολών, χωρίς γραφικό περιβάλλον.

Φυσικά, το Slackel Live Installer (SLI) περιλαμβάνεται, ώστε να μπορείτε να εγκαταστήσετε το Slackel Live Openbox στο σκληρό σας δίσκο, καθώς και σε ένα USB stick.

 Ο εγκαταστάτης (Slackel Live Installer) υποστηρίζει το GRUB και το  (e)LILO για να επιλέξετε και επίσης ένα διαφορετικό διαμέρισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κατάλογο χρήστη /home

Ενα σφάλμα της μη εγκατάστασης του bootloader αν δεν επιλεγεί  ένα home partition διορθώθηκε. Εμφανίζεται  μια  μπάρα προόδου αντί της μη  φιλικής προς το χρήστη εμφάνισης γραμμών κειμένου.

Υποστηρίζεται επίσης η εγκατάσταση του 64bit iso σε EFI GPT partitions. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει  να δημιουργήσετε ενα gpt partition table με το gparted και το πρώτο  partition, το EFI partition, πρέπει να είναι  100M fat32. Ενα δεύτερο partition με μέγεθος όσο και η μνήμη του υπολογιστή σας για swap και ενα τρίτο για το slackel. Εαν θέλετε και διαφορετικο partition για το home τότε δημιουργείστε και ενα τέταρτο. Μετά τη δημιουργία μην ξεχάσετε να σημειώσετε το πρώτο partition bootable. Αυτό το κάνει EFI. (EF00) Κατόπιν προχωρήστε στην εγκατάσταση.

 

Αυτό είναι ένα  video για την εγκατάσταση του Slackel Live Openbox 64bit σε UEFI (gpt partitions)

Αυτό είναι ένα  video για την εγκατάσταση του Slackel Live Openbox 64bit σε CSM BIOS

Αυτό είναι ένα  video για την εγκατάσταση του Slackel Live Openbox 32bit σε CSM BIOS

 

Ως συνήθως ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί κατατμήσεις μέσα από το πρόγραμμα εγκατάστασης χρησιμοποιώντας το Gparted. Να ορίσει επίσης ένα κωδικό για τον root και να δημιουργήσει ένα νέο χρήστη με κωδικό πρόσβασης για το εγκατεστημένο σύστημα. Βοήθεια εμφανίζεται ενω μετακινείτε το ποντίκι πάνω στο Gui εγκαταστάτη.

Υπάρχουν 16 περιοχές και ζώνες ώρας για να επιλέξετε στην εκκίνηση και πολλές επιλογές για την εκκίνηση με persistent, για να αποθηκεύονται οι αλλαγές σας, εκκίνηση με non-PAE i486 πυρήνα, εκκίνηση με PAE-smp i686 πυρήνα, εκκίνηση σε γραμμή εντολών και άλλες περισσότερες.

Αν θέλετε να μεταφέρετε το αρχείο iso σε ένα USB stick, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις σχετικές οδηγίες σε αυτό το αρχείο:
http://www.slackel.gr/isos/slackel-live/README_INSTALL_ON_USB.TXT

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εντολή dd για να γράψετε το ISO σε ένα USB stick, αλλά κάποια χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα persistent, δεν θα είναι διαθέσιμες.

Αν η εκκίνηση γίνεται με peristent, την πρώτη φορά το live σύστημα για να εκκινήσει θα πάρει λίγο χρόνο. Αυτό συμβαίνει επειδή το αρχείο persistent δημιουργείται σε εκείνο το σημείο και αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο μια μακρά διαδικασία. Ωστόσο, το σύστημα θα ξεκινήσει πολύ πιο γρήγορα σε κάθε επόμενη εκκίνηση.
Προτείνω ο χρήστης να μην εκκινεί με persistent για πρώτη φορά.
Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το script για να δημιουργήσετε ένα μόνιμο αρχείο (persistent) και στην επόμενη εκκίνηση να χρησιμοποιήσετε την επιλογή persistent.

(Ο κωδικός πρόσβασης του root για το live CD είναι "live" default login χρήστης είναι "one" με κωδικό πρόσβασης "one")
Για την εγκατάσταση και για όλες τις εργασίες που απαιτούν δικαιώματα διαχειριστή ο super χρήστης "one" με κωδικό  "one" χρησιμοποιείται.

Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος:

- Pentium 2 ή ισοδύναμο

- 256 MB (RAM)

- 1,5 GB HDD

Μπορείτε να κατεβάσετε αυτή την έκδοση, χρησιμοποιώντας τους παρακάτω συνδέσμους Sourceforge.

Slackel Live Openbox 6.0.4 (32-bit, i686)
(size: 695 MB, md5: de23958872ab6a8b8bf180477efe0dc2)
Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/openbox/slackellive-openbox-6.0.4.iso/download
torrent:  torrent Download

Slackel64 Live Openbox 6.0.4 (64-bit, x86_64)
(size: 682 MB, md5:  6dc03e8c4e9bb06c07d3d07db93afec0)
Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/openbox/slackellive64-openbox-6.0.4.iso/download
torrent:  torrent Download

 

 

 

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)