Linux 3.10: Λιγότερα ticks, περισσότεροι drivers

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Τρί, 07/02/2013 - 20:36 | 2' | 0
Η νέα έκδοση του πυρήνα Linux είναι γεγονός. Ο Linus Torvals [url=http://article.gmane.org/gmane.linux.kernel/1518301]ανακοίνωσε[/url] τον Linux Kernel 3.10 επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τυπική έκδοση με τα 2/3 των commits να αφορούν drivers.
Ωστόσο ο νέος πυρήνας Linux έχει αρκετές βελτιώσεις που ενδιαφέρουν πολύ κόσμο. Για παράδειγμα, μειώθηκαν τα timer ticks στους πολυπήρηνους επεξεργαστές, αφού πλέον ο scheduler κάνει interrupt μία φορά το δευτερόλεπτο. Αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει τα real-time συστήματα αλλά και τα desktops-mobile συστήματα ενώ θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας.
Ενα νέο χαρακτηριστικό είναι το block layer cache (bcache) που επιτρέπει σε δίσκους SSD να λειτουργούν ως cache για άλλους δίσκους ενώ υπάρχουν οι κλασικές πλέον βελτιώσεις στο Btrfs (αλήθεια, να ένα καλό ερώτημα για ψηφοφορία: πόσοι από εμάς χρησιμοποιούν Btrfs?) με σημαντικότερη τη μείωση κατά 35% της κατανάλωσης χώρου.
Τέλος, υπάρχουν βελτιώσεις για επεξεργαστές ARM ενώ οι gamers θα δουν μια καλύτερη έκδοση του Nouveau driver για nVidia ενώ υπάρχει κώδικας για overclocking σε Intel GPUs.
Κατεβάστε τον πηρύνα από εδώ:
https://www.kernel.org/
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)