Ποια έκδοση του Android Linux χρησιμοποιούμε;

DimitrisV Channel | Πέμ, 06/13/2013 - 14:22 | 2' | 9

Με πολύ ενδιαφέρον βλέπουμε τα στατιστικά που έδωσε στην δημοσιότητα η κοινότητα του Android, για την έκδοση του λειτουργικού που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο. Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι η πιο δημοφιλής έκδοση, είναι εκείνη του Gingerbread και πιο συγκεκριμένα οι εκδόσεις 2.3.3-2.3.7 με ποσοστό υιοθέτησης 47,4%!
Τα στοιχεία προέρχονται από όλους τους χρήστες Android που είχαν πρόσβαση στο Google Play σε μία περίοδο 14 ημερών που έληξε την 3η Ιανουαρίου 2013 (εχθές).
Αμέσως μετά το Gingerbread, η επόμενη πιο δημοφιλής έκδοση είναι το Ice Cream Sandwich (εκδόσεις 4.0.3. και 4.0.4) με ποσοστό 29,1% και αμέσως μετά το Jelly Bean.
Δείτε όλη την κατάταξη στον παρακάτω πίνακα:

Version Codename API Distribution
[url=http://developer.android.com/about/versions/android-1.6.html]1.6[/url] Donut 4 0.2%
[url=http://developer.android.com/about/versions/android-2.1.html]2.1[/url] Eclair 7 2.4%
[url=http://developer.android.com/about/versions/android-2.2.html]2.2[/url] Froyo 8 9.0%
[url=http://developer.android.com/about/versions/android-2.3.html]2.3 – 2.3.2[/url] Gingerbread 9 0.2%
[url=http://developer.android.com/about/versions/android-2.3.3.html]2.3.3 – 2.3.7[/url] 10 47.4%
[url=http://developer.android.com/about/versions/android-3.1.html]3.1[/url] Honeycomb 12 0.4%
[url=http://developer.android.com/about/versions/android-3.2.html]3.2[/url] 13 1.1%
[url=http://developer.android.com/about/versions/android-4.0.3.html]4.0.3 – 4.0.4[/url] Ice Cream Sandwich 15 29.1%
[url=http://developer.android.com/about/versions/android-4.1.html]4.1[/url] Jelly Bean 16 9.0%
[url=http://developer.android.com/about/versions/android-4.2.html]4.2 [/url] 17 1.2%

Η υιοθέτηση των διαφόρων εκδόσεων Android μας κάνει να καταλαβαίνουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των Android είναι mid to low-level, καθώς διαθέτουν hardware που “σηκώνει” παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού. Πράγμα που σημαίνει ότι το Android είναι το λειτουργικό “του λαού”.
Εσείς; Τι έκδοση Android χρησιμοποιείτε στο smartphone σας;

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Στην έκδοση 5 που έρχεται θα έχει γίνει μεγάλη βελτιστοποίηση στο λειτουργικό ώστε να τρέχει και σε παλαιότερο hardware.

dsyrmalis απο οσο διαβασα η νεα εκδοση που μας ερχεται θα ειναι η 4.3 jelly bean,η 5 ειναι μυθος ακομα.Παντως μακαρι γιατι αν ειναι να αγοραζουμε καινουριο κινητο καθε φορα που βγαζει η google ενημερωσεις (και λειτουργικο και λογισμικο) ..... Θυμασαι τοτε που λεγαμε πως 15mb (σε συνολο) ηταν πολλοι ,τι να πουμε τωρα οπου φτασανε συνολο τα GAPPS 60mb .Εγω εκανα root τα ξυλωσα ολα μαζι και το play store ,αφησα μονο τα Μαπς και απλα εκανα την ενημερωση στην Rom

Οκτώβρη ή Νοέμβρη θα κυκλοφορήσει η έκδοση 5.0 με την ονομασία Key Lime Pie. Απο ότι λέγεται θα είναι βελτιστοποιημένη για 512 MB Ram ή έστω θα μπορεί να τρέξει ικανοποιητικά σε τόση μνήμη. Η 4.3 βγαίνει μάλλον για να δώσει χρόνο και ανάσες στους κατασκευαστές.

Ίσως ,πάντως για εμένα δεν αλλάζει τίποτα,2.3.6 τρέχω μέχρι να το (ξανα)κάψω το κινητό μου ,μιας και η Samsung δεν αχολείτε πια με τα παλιότερα της μοντέλα !Μόνο η Nokia το κάνει αυτό όσο και να έχει παλιώσει!Το Samsung Galaxy Gio είναι μοντέλο του 2011(Σεπτεμβριος) & από Μάρτιο 2012 έχει να βγάλει καινούρια έκδοση

Λογικό αφού η σειρά 2.3 είχε την αντίστοιχη βελτιστοποίηση. Και εγώ 2.3 έχω αν και δεν το πολυχρησιμοποιώ.

Είναι αναλογα με την συσκευη.Δηλαδη το stock Android ειναι παρα πολυ πιο γρηγορο απο αυτο ρων εταιριων.Δοκιμασα την custom rom CyanogenMod 7 που βασιζεται στο 2.3.7 , εχεις μονιμως 130 mb ram αδεια , αλλα δεν υποστηριζει την καμερα.Ετσι περασα το Android 2.3.6 , εκανα root , εσβησα τα samsung apps google play google search voice search και προσθεσα στη rom google maps την ενημερωση τους , app 2 sd , root browser,clean master & Opera Mobile .Επισης εσβησα τους ηχους του 2.3 και εβαλα τους ηχους του S 3 :Ρ

Καλημερα εχω motorola defy MB525, με πρασινο φακο, με android 2.1 update (οπως λεει).
Καμια προταση για αναβαθμιση του android???

Λογικά μπορεις να βαλεις καμια νεοτερη εκδοση του Android ειτε ics ειτε cyanogenmod.Αν και καλύτερα να φτιαξες την ROM μονος σου αφαιρωντας τις αχριστες εφαρμογες και να κανεις ενημερωση σε αυτες που θες και να βαλεις νεες.Πχ εγω στο Galaxy Gio εβγαλα ολα τα gapps εκτος απο τα maps τα οποια εγκατεστησα την ενημεροση στη rom,προσθεσα το appmgr3 & clean master στη rom μαζι και με ηχους του S iii .Την ονομασα DimitrisV ROM android 2.3.7

Αυτό που λες, να φτιάξω τη δικιά μου ROM, που θα βρω να πληροφορίες για το πως θα το κάνω???
Ο βαθμός δυσκολίας???