openSUSE 12.1: Νέες & ενημερωμένες εφαρμογές

Etern4L | Τετ, 11/16/2011 - 00:10 | 9' | 0

Η νέα και πολύ αναμενόμενη έκδοση του openSUSE 12.1 σε λίγo θα είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση από το επίσημο site του openSUSE. Μέχρι στιγμής βρισκόμαστε στην Release Candidate 2 έκδοση που με βάση ανατροφοδότησης από την κοινότητα openSUSE και άλλων χρηστών είναι πολύ σταθερή και λειτουργική και προτείνεται να την χρησιμοποιήσουν οι χρήστες που θέλουν να έχουν μία πλήρη εικόνα της τελικής και εξωλοκλήρου ανανεωμένης έκδοσης του openSUSE.
Εκτός από τα αναβαθμισμένα γραφικά περιβάλλοντα που γι' αυτά μιλήσαμε σε προηγούμενο άρθρο, το openSUSE διαθέτει και μία τεράστια ποικιλία εφαρμογών τόσο γραμμής εντολών όσο και γραφικής διεπαφής. Θα βρείτε πολλές αναβαθμισμένες και ανανεωμένες εφαρμογές που έρχονται με την νέα έκδοση του openSUSE !

=== Περιηγητές Ιστού ===

Στις εποχές που ζούμε τι θα ήταν ένας υπολογιστής χωρίς διαδίκτυο και έναν περιηγητή ιστού??? Όλοι οι σύγχρονοι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις τελευταίες εκδόσεις των εφαρμογών περιήγησης στο διαδίκτυο και να γευτούν την ασφάλεια και την ταχύτητα που τους παρέχει το Ανοιχτό Λογισμικό. Το openSUSE 12.1 έρχεται με τον γρήγορο και με πολυάριθμα πρόσθετα Firefox 7.0.1, τον ταχύτατο και εύκολο στη χρήση Chromium 16, την καινοτόμο Opera 11.52, έναν πιο σταθερό Rekonq 0.8 και το ανανεωμένο Epiphany του Gnome 3.2. Όλοι αυτοί οι περιηγητές ιστού υποστηρίζουν όλες τις νέες τεχνολογίες διαδίκτυο όπως HTML5, CSS3.

=== Εφαρμογές Γραφείου ===

Όλοι οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών χρειάζονται γρήγορα και ευέλικτα εργαλεία γραφείου. Το openSUSE 12.1 δεν έχει μείνει πίσω σε αυτό τον τομέα καθώς συνεχίζει μετά την έκδοση 11.4 να διαθέτει στους χρήστες του την τελευταία έκδοση της πολύ γνωστής σουίτας γραφείου LibreOffice 3.4.3. Τα Abiword, Gnumeric και KOffice συνεχίζουν να παρέχονται στις τελευταίες, αναβαθμισμένες εκδόσεις τους καθώς επίσης στα πρόσθετα αποθετήρια του openSUSE 12.1 θα υπάρχει η καινοτόμος σουίτα Calligra σαν επιλογή.

=== Εφαρμογές Ίντερνετ ===

Είναι αλήθεια ότι όσο προχωράμε τα πάντα που κάνουμε στον υπολογιστή εξαρτώνται από το διαδίκτυο και τις εφαρμογές που υπάρχουν. Εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων, διαχείρισης e-mail είναι οι κυριότερες και πιο συχνά χρησιμοποιήσιμες από πληθώρα χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στο openSUSE 12.1 θα βρείτε τις τελευταίες εκδόσεις πολλών γνωστών προγραμμάτων ανοιχτού λογισμικού. Το πιο γνωστό από όλα, καθώς υπάρχει εφαρμογή στο περιβάλλον του KDE, είναι το KMail 2 το οποίο αναβαθμίστηκε και έρχετε με γρηγορότερη ανάγνωση των e-mail σας και γρηγορότερη περιήγηση στους φακέλους. Το Evolution 3.2.1 του Gnome το οποίο διαχειρίζεται λογαρισμούς e-mail, έχει ημερολόγιο για να σημειώνετε τα ραντεβού σας και έχετε μία νέα τεχνολογία που επιτρέπει τη συμβατότητα με το Microsoft Exchange 2007 και 2010 καθώς επίσης είναι πλήρως συμβατό με τις Google επαφές και το ημερολόγιο. Τέλος το αναβαθμισμένο και με πολλά add-on Thunderbird 7.0.1.

=== Εφαρμογές Πολυμέσων ===

Όλοι χρησημοποιούμε εφαρμογές πολυμέσων είτε για ν' ακούσουμε την αγαπημένη μας μουσική, είτε για να δούμε κάποια βίντεο ή φωτογραφίες. Το openSUSE 12.1 προσφέρει το DigiKam 2.2 στο οποίο έχουν γίνει πολύ μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την έκδοση που υπήρχε στο openSUSE 11.4. Διαθέτει βελτιωμένο σύστημα προσθήκης ετικετών, αναγνώρισης προσώπου και 258 διορθώσεις σφαλμάτων. Επίσης τα ανανεωμένα Banshee 2.2 με πολλά νέα πρόσθετα, Amarok 2.4.3, Audacity 1.3.13 και Clementine 0.7.3.

=== Εφαρμογές Γραφικών ===

Πολλοί χρήστες ασχολούνται με την επεξεργασία φωτογραφιών, την δημιουργία banner, τη δημιουργία περιοδικών. Το openSUSE 12.1 παρέχει μεγάλη ποκιλία προγραμμάτων. Τα πιο γνωστά όπως το Gimp 2.6.11 για την επεξεργασία εικόνων, το Scribus 1.4.0 για τη δημιουργία περιοδικών, το πολύ γνωστό Inkscape 0.48.2-1.6 για τη δημιουργία banner, το Blender 2.59-1.2 για τη δημιουργία 3D γραφικών, είναι μερικά που θ' αλλάξουν τον τρόπο που δουλεύετε με την ευκολία στη χρήση τους και τις πολλές δυνατότητές τους.

=== Εφαρμογές διαχείρισης και ασφάλειας ===

Για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν τις νέες εφαρμογές διαχείρισης και ασφάλειας υπολογιστών στο openSUSE 12.1 θα βρουν το AppArmor 2.7 RC1, το ανανεωμένο και βελτιωμένο σε ταχύτητα, χρήση μνήμης περιβάλλον WebYaST και το Apper το οποίο είναι σαν να έχουμε ένα openSUSE Software Center φιλικό προς το χρήστη για εύκολη διαχείρηση και εγκατάσταση προγραμμάτων.

=== Εφαρμογές Εικονικοποίησης και Cloud ===

Και σε αυτόν τον τομέα στο openSUSE 12.1 θα βρείτε το νέο Xen 4.1 το οποίο υποστηρίζει μεγάλα συστήματα (>255 επεξεργαστές) και με πολλά νέα εργαλεία διαχείρισης. Ανανεωμένο επίσης είναι και το VirtualBox, το KVM και τη libvrt.

=== Εφαρμογές ανάπτυξης λογισμικού ===

Όσοι ενδιαφέρονται ν' αναπτύξουν λογισμικό, να γράψουν κάποιο πρόγραμμα ή να συνεισφέρουν σε κάποιο project το openSUSE 12.1 θα τους προσφέρει τις τελευταίες και αναβαθμισμένες εκδόσεις όλων των γνωστών προγραμμάτων. Στο ανανεωμένο KDevelop με υποστήριξη python, ο επεξεργαστής κεμένου Kate αναβαθμισμένος με πολλές βελτιώσεις, όπως πρόσθετο αναζήτησης φακέλων, βελτιώση της αυτόματης συμπλήρωσης και πολλά άλλα είναι δύο από τα πολλά προγράμματα που θα βρείτε στο openSUSE 12.1.
Με μία γρήγορη ματιά το openSUSE 12.1 είναι μία διανομή αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς των εφαρμογών που ικανοποιούν τις ανάγκες των χρηστών και είναι έτοιμη να υποστηρίξει όλων των ειδών τους χρήστες, από τον χρήστη που κάνει την πιο απλή χρήση μέχρι τον προγραμματιστή. Το openSUSE 12.1 είναι μία διανομή που γι' άλλη μια φορά θα απασχολήσει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου του Ανοιχτού Λογισμικού και όχι μόνο.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)