Η Red Hat, το The Linux Foundation και η Canonical εκδίδουν White Paper για το Unified Extensible Firmware Interface

Δημοσθένης | Κυρ, 10/30/2011 - 10:00 | 2' | 3

Η Red Hat συνεχώς εργάζεται για να αποδώσει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες ασφάλειας για το Red Hat Enterprise Linux, και πιστεύει ότι υπάρχουν οφέλη με το να προστεθούν νέα χαρακτηριστικά στο προτεινόμενο Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) specification που εμποδίζει την μη εγκεκριμένη λειτουργία malware στους υπολογιστές πριν την εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος.

Πρόσφατα, η Red Hat εργάζεται με μια ευρεία ομάδα hardware και software συνεργατών της βιομηχανίας της πληροφορικής για την ανάπτυξη και την προσέγγιση αυτών των χαρακτηριστικών ασφαλείας που επιτρέπουν στους χρήστες να διαλέγουν το λειτουργικό τους σύστημα. Η Red Hat εργάζεται στον τομέα αυτό για το προτεινόμενο UEFI specification και ενθαρρύνεται με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού συνεργατών που ενώνονται στους κόλπους της στην προσπάθεια αυτή.

Σε συνεργασία με το The Linux Foundation και την Canonical, η Red Hat έκδωσε ένα white paper με τον τίτλο UEFI Secure Boot Impact on Linux. Για να κάνετε λήψη της εργασίας αυτής παρακαλούμε επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο.

Άραγε αυτή η κίνηση να είναι το εναρκτήριο λάκτισμα ώστε όλες οι διανομές Linux από τις μεγαλύτερες μέχρι τις μικρότερες να καταχωρούνται στο μητρώο του UEFI μέσω αυτής της "τρόικας" ;

Θα δούμε...

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

http://www.redhat.com/about/news/blog/red-hat-the-linux-foundation-and-canonical-publish-white-paper-on-unfied-extensible-firmware-interface

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Γνώμη μου είναι ότι αυτή η ενέργεια θα δώσει - ειδικά αν την ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες κύριες διανομές - ένα εξαιρετικό μάθημα στη Microsoft, η οποία νομίζω ότι με το "Secure Boot" προσπάθησε να δημιουργήσει στον κόσμο το συνειρμό ότι μόνο τα δικά της λειτουργικά είναι ασφαλή (που ποτέ δεν ήταν ασφαλή) και το Linux ανασφαλές. Και πείτε με συνωμοσιολόγο, αλλά τα χακέματα σε ιστοσελίδες που φιλοξενούν έργα open source εμένα μου βρωμάνε πάρα πολύ και το timing το θεωρώ εξόχως ύποπτο.

Και εμένα κάτι μου βρωμάει, libredds... Αλλά καλά, ΠΩΣ έχει σχηματιστεί η ιδέα ότι τα Windows είναι πιο ασφαλή από τα Linux??? 

Υπάρχει προσπάθεια να σχηματιστεί αυτή η ιδέα και είμαι πεπεισμένος ότι τα χακέματα στο kernel.org κ.α. δεν ήταν τυχαία.

Στο δε χώρο του ιατρικού λογισμικού υπάρχει έντονη προπαγάνδα κατά του ΕΛ/ΛΑΚ από τις εταιρείες του proprietary χώρου. Το τι αηδίες λένε στους εκπροσώπους κλινικών κλπ δε μπορείς να το φανταστείς.