Ο Jon McCann, βασικός designer του Gnome 3, εξηγεί τη λογική πίσω από το νέο desktop

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Πέμ, 08/25/2011 - 00:53 | 2' | 3

Μια και το θέμα των ημερών είναι το Gnome 3, οι αλλαγές που έφερε, και η κριτική που έχει δεχτεί από πολλούς χρήστες, ρίξτε μια ματιά στο τι λέει ο designer Jon McCann της Red Hat σε συνέντευξή του στο derStandard. Το ενδιαφέρον είναι μιλά για νέες εφαρμογές (apps αναφερόμενος προφανώς στο mobile παράδειγμα) ενώ κάνει μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση λέγοντας ότι οι διαφορές ανάμεσα στο Gnome και το KDE είναι τόσο μεγάλες που θυμίζουν διαφορετικά λειτουργικά.

Όσο για την κριτική, κοντολογίς λέει ότι ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψη του, αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που εμείς θεωρούμε «επιθυμητό» για τον μέσο χρήστη. Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα αρέσει σε πολύ κόσμο ... ;)

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Πάω στοίχημα πως ο Linus θα είναι ένας απο αυτούς :) Έχει δίκιο πάντως σε αυτό που λέει. Ότι δηλαδή KDE και Gnome δεν έχουν καμία σχέση πλέον.

Υπάρχει και λογική πίσω από τη μπούρδα που λέγεται Gnome 3; Όσο για τις φασιστικές εξυπνάδες "πείτε ό,τι θέλετε, εμείς θα κάνουμε αυτό που νομίζουμε ΕΜΕΙΣ ότι θέλετε", τις είπαν κι άλλοι και χάσανε πελάτες και χρήστες. Gnome 2.32 προς το παρόν και μετά βλέπουμε. Το 3άρι είναι αηδία. Και αργό είναι και ποζεριά και δύσχρηστο για τον επαγγελματία χρήστη. Τον δε power user τον αλυσοδένει.

Προσωπικά,νομίζω ότι τόσο το Gnome 3 όσο και το Unity έχουν καλά στοιχεία και αξίζει να τους δώσουμε μια ευκαιρία.

Μπορεί να διαφωνούμε με τη νοοτροπία αυτή, αλλά μην κολλάμε στο πως βλέπει κάθε ομάδα ανάπτυξης τη δουλειά της. Στην τελική, δικό τους είναι το project και δεν μας υποχρεώνουν να το χρησιμοποιήσουμε.

Το καλό στο ελεύθερο λογισμικό είναι ότι έχουμε εναλλακτικές, ενώ το fork είναι πάντα μια επιλογή για όσους μπορούν.