Ubuntu κάθε δύο χρόνια;

dsyrmalis | Τετ, 01/23/2013 - 18:08 | 2' | 8

Έως τώρα το Ubuntu κυκλοφορούσε τις νέες του εκδόσεις κάθε έξι μήνες δίνοντας μας και μια έκδοση LTS ανα διετία. Όπως όμως φαίνεται υπάρχει περίπτωση να δούμε αυτό το μοντέλο να αλλάζει. Δεν αποκλείται η αλλαγή να συντελεστεί έπειτα απο το Ubuntu 14.04 τον Απρίλιο του 2014.

Η σκέψη που υπάρχει στην Canonical είναι να έχουμε μια έκδοση Ubuntu κάθε δύο χρόνια. Στο μεσοδιάστημα η διανομή θα μετατρέπεται σε κυλιόμενη με συχνές και πολλές αναβαθμίσεις. Αυτό αποκάλυψε ο Leann Ogasaware που είναι και o συντονιστής στην ομάδα του πυρήνα σε πρόσφατο Google Hangout. Η Canonical θεωρεί πως μπορεί να τα καταφέρει και να δίνει σταθερές εκδόσεις με φρέσκο λογισμικό. Γιατί για παράδειγμα αν ο πυρήνας 3.7 είναι θεαματικά καλύτερος απο τον 3.6, οι χρήστες να τον περιμένουν για έξι ολόκληρους μήνες.

Να λοιπόν που το Ubuntu παίρνει συνεχώς τολμηρές πρωτοβουλίες. Μένει να δούμε αν αυτή η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί τελικά και φυσικά αν θα τα καταφέρει.

Πηγή: arstechnica



Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Δεν ξέρω αν οι αρχάριοι θα άντεχαν μια κυλιόμενη διανομή. Αν είναι σταθερή ίσως ναι.

Το «δεν ξέρω αν οι αρχάριοι θα άντεχαν μια κυλιόμενη διανομή» ως επιχείρημα έχει πάψει να ισχύει από την στιγμή που πολύς κόσμος ήδη προτείνει στούς αρχαρίους LTS διανομή (για να έχουν μακρύτερη υποστήριξη πριν αναγκαστούν να κάνουν αναβάθμιση)

Lucinos αυτό που ανέφερα δεν είναι επιχείρημα αλλά απορία. Αναρωτιέμαι.

Ειναι λίγο παραλογισμός να συντηρουν ταυτοχρονα τοσες πολλες εκδοσεις.Αν κανουν καλη δουλεια κ δεν σπανε στο ενδιαμεσο γιατι οχι!

Μένει να το δουμε στην πράξη το πόσο σταθερό και πόσο rolling θα είναι

Θεωρώ πως η κίνηση αυτη της canonical είναι σωστή απαλάσσοντας τους νέους χρήστες linux απο σκέψεις τύπου, "καινούργια διανομή- ..κιόλας; -τι κάνω τώρα; -καλά αυτά θα έχω συνέχεια;"
Θεωρώ οτι τέτοιες κινήσεις βάζουν το linux στο παιχνίδι. Οι 500 διαφορετικές διανομές με οτι αυτό συνεπάγεται δεν εξυπηρετεί αυτόν που βαρέθηκε τα windows και θέλει κάτι διαφορετικό, σταθερό να κάνει τη δουλειά του.
Δεν είμαι αντίθετος στις "500 διανομἐς" άλλωστε αυτη είναι και μια ομορφιά του linux. Απλά θεωρώ οτι χρειαζόμαστε "κάποιον" να τραβήξει μπροστά και να μπεί ανάμεσα στα windows και στην apple.Και αυτο θεωρώ οτι μπορεί να πετύχει η canonical.

Θεωρώ πως η κίνηση αυτη της canonical είναι σωστή απαλάσσοντας τους νέους χρήστες linux απο σκέψεις τύπου, "καινούργια διανομή- ..κιόλας; -τι κάνω τώρα; -καλά αυτά θα έχω συνέχεια;"

Και παράλληλα , θα μπορέσει να ασχοληθεί απροσκοπτα στην εργασία του, χωρίς να τον απασχολούν οι νέες εκδόσεις, οι ενημερώσεις και όλα τα σχετικά..