Και η Cadillac τρέχει σε Linux!

dsyrmalis | Δευ, 05/28/2012 - 11:51 | 2' | 2



Το Linux τρέχει παντού. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι θα τρέχει και σε ένα μοντέλο της Cadillac και συγκεκριμένα στο 2013 XTC. Το εγχείρημα ονομάζεται CUE (Cadillac User Experience) και μετατρέπει την οδήγηση σε απόλαυση, τουλάχιστον βέβαια για όσους έχουν τα χρήματα για κάτι τέτοιο...



Ο "εγκέφαλος" αποτελείται απο έναν τριπύρηνο ARM επεξεργαστή, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχουν 2 οθόνες  touchscreen μεγέθους 8" και 12,3". Εκτός των άλλων υπάρχει και φωνητική αναγνώριση και έτσι ο κάτοχος του αυτοκινήτου όταν ζητήσει ένα βενζινάδικο θα του εμφανιστούν στο χάρτη οι πιο κοντινές επιλογές! Αν τώρα επιμένετε να δείτε πως είναι η οδήγηση με ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε συνδυασμό πάντα με το Linux, δεν έχετε παρα να κοιτάξετε το παρακάτω βίντεο:


Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

     LINUX  for  ever ! ! !     Τίποτα  λιγότερο από  LINUX ! ! !    Πολύ  θα  ήθελα  να  έβλεπα  το  LINUX  να  κάνει  την   ''άλλωση''   και   στην  κονσόλα   PS VITA  &  PSP  ,   με  ένα   ανοικτού  κώδικα  LINUX  FIRMWARE  ,  που  να  μπορεί  να  τρέχει   όλες  τις   εντολές   του   εγγενούς  ''λειτουργικού''   της  SONY  στα  διάφορα  παιχνίδια.  Είναι  εφικτό  κάτι  τέτοιο ?   Τίποτα  ΔΕΝ  είναι  Αδύνατο  για  το  LINUX !   Θα  μπορούσε  να  γίνει  το  ίδιο  &  με τα windows ??!  Δλδ  να  τρέχουν   υπό   τον  Linux  Kernel    σε  ext4   &   προαιρετικά  με  το  παραδοσιακό  &  απαρχαιωμένο  NTFS  ?   Ετσι  ,  για  να  τα  βλέπει  ο  βασιλάκης  &   να   κλαίει  τη  μοίρα  του  την  άραχλη.
     Διονύση  ,  τί  γνώμη  έχεις  ?

Γίνεται Zenwalk. Το πρόβλημα είναι με τα παιχνίδια. Για να σου πω την αλήθεια όμως το PS vita το ακούω για πρώτη φορά και για το psp δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες.