Πώς θα αλλάξω το όνομα του partition που εμφανίζεται στο Grub

telemaxos | Παρ, 05/04/2012 - 11:18 | 1' | 4

φτιάχνω μια διανομή (βασισμένη στο suse) και δεν θέλω να εμφανίζετε το όνομα της μυτρικής διανομής στον Grub
 άΝ μπορεί κάποιος να μου βρει εντολές η ακόμη καλύτερα να μου φτιάξει ένα scriptάκι.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Εννοεις να μην εμφανιζετε το ονομα της μητρικης διανομης (η θυγατρικη ειναι αυτη που φτιαχνεις εσυ).

Τι να το κανεις ενα νεο  script ?  - αν ριξεις μια ματια στο manual του grub2 ( http://www.dedoimedo.com/computers/grub-2.html ) θα δεις οτι ολα ρυθμιζονται απο το αρχειο grub.cfg ή απο τα scripts μεσα στο /etc/grub.d/.  Παιξε με τα ονοματα που εχουν επιλεξει να εμφανιζονται στο menu του grub και θα κανεις τη δουλεια σου.

Προσωπικη μου αποψη - και μετα το "μπερδεμα" με τους grub legacy και grub 2 - θα ηταν η χρηση του απλουστερου αλλα και χρηστικοτερου LILO. Καμποσες διανομες εχουν αρχισει να τον θυμουνται ξανα και βγαζουν τους χρηστες απο το μπελα να ασχολουνται με τα καπριτσια της οικογενειας grub.

Φίλε herco, αν ο τηλέμαχος, αλλάξει στο /boot/grub/menu.lst, το όνομα στο στη σειρά title, θα έχει αλλάξει και αυτό που θα φαίνεται στο boot του grub ...
Το λέω διότι το έχω κάνει και άλλη φορά.....

Πολυ σωστα φιλε tomkat. Ομως το /boot/grub/menu.lst παραπεμπει στον grub legacy - διαβαζοντας ομως οτι η διανομη που θελει να "φτιαξει" ο telemaxos θα ειναι suse based του προτεινα να διαβασει το manual του grub2.

Και ξαναλεω βεβαια οτι οταν ξεμπερδεψετε με την οικογενεια grub, θα βρειτε στον LILO  εναν πολυ πιο ευκολο τροπο να διαχειριστειτε τα installations σας.

Tο grub2 το είχα στο ubuntu και τότε ήμουν σχεδόν άσχετος ....
Τα τρελά κολπάκια με το grub (ξεθάρεψα .... ) τα έκανα σε fedora-opensuse ...
Από grub2 νομίζω ότι το αρχείο είναι το grub.κατι δε θυμάμαι .....
Απευθύνθηκα σε σένα διότι για εγχειρήσεις με το grub δεν θα ήθελα να δώσω συμβουλές , γιατί να γίνει κάποιο λάθος δεν θα μπορεί να μπουτάρει ο φίλος  .... Αυτές οι συμβουλές είναι για έμπειρους ....
Όσο για το lilo το έχω ακούσει αλλά δεν έχω ασχοληθεί ...
Από linux δεν ξέρω πως τα πάω , αλλά από τρεις τελείες καλά τα πάω ..... :)