υπερθέρμαση σε acer aspire 5920g

stedchris | Τετ, 05/02/2012 - 12:26 | 1' | 6

Καλησπέρα,
έχω ένα acer aspire 5920g και εγκατεστημένα win και fedora 16. Όταν φορτώνω το linux ο υπολογιστής υπερθερμένεται και κάνει απίστευτη φασαρία απο το fan που δουλεύει συνέχεια στο τέρμα. Υπάρχει καμιά ιδέα ως προς το τι μπορώ να κάνω;

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

1) Η θερμοκρασία δεν είναι τόσο υψηλή, ώστε να κλείνει το μηχάνημα, αλλά πιάνει 70-75, ενώ στα win είναι στους 50. Το αποτέλεσμα είναι φασαρία απαγορευτική για να δουλέψεις και ένα πληκτρολόγιο που πάνω του ψήνεις καφέ.
2) Το ανεμιστηράκι το έχω καθαρίσει με ένα blower.

Του αδερφου το λαπτοπ, ιδιο μοντελο ειχε το ιδιο προβλημα. Μολις το φυσηξε με σπρει πεπιεσμενου αερα και εφυγε η σκονη και η μακα η θερμοκρασια κατεβηκε 30-35 βαθμους. Με linuxmint η θερμοκρασια ειναι 60-65 βαθμους και με windows 7 περιπου 10 βαθμους κατω. Πριν το καθαρισει, με linux εσβηνε μετα απο κανα 30 λεπτο χρησης και στα windows η θερμοκρασια ηταν στους 85-90 βαθμους.

Μηπως πρεπει περαν των αλλων να δεις και τι γινεται με τα censors που διαβαζει ο πυρηνας η/και καποιο application -και to power management?

Εαν ξεκινησε να το κανει τωρα ισως να ειναι 1 απλος καυαρισμος - ισως ομως και κατι παραπανω.. 

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.
Το ανεμιστηράκι καθαρίστηκε και με πεπιεσμένο αέρα, αλλά δεν έγινε τίποτα. Επίσης το πρόβλημα υπάρχει εδώ και αρκετές εκδόσεις της διανομής, απλά μεσολάβησε ένα μεγάλο διάστημα αχρηστίας του laptop, λόγω χρήσης desktop και δεν το είχα αντιμετωπίσει. Επίσης έτρεξα το censors-detect , αλλά δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει να ελέγξω. Ψάχνοντας στο δίκτυο συμπεραίνω ότι χρειάζεται κάποια ρύθμισει ώστε ο επεξεργαστής να μην δέχεται συνέχεια τη μέγιστη τάση ρεύματος και υπερθερμένεται, αλλά δεν έχω βρει κάπου οδηγίες για ρυθμίσεις.

Η εντολη ειναι "sensors-detect" χωρις τα εισαγωγικα. Με αυτο που ετρεξες πηρες καποιο αποτελεσμα?