Μεταφορά εικονικού σέρβερ σε "φυσικό" υπολογιστή,γίνεται ;;

thanos | Πέμ, 03/22/2012 - 19:48 | 1' | 5

Γεια σας,

Λόγω της πτυχιακής θα χρειαστεί να στηθεί ένας σέρβερ (Debian stable ή Ubuntu server LTS) και 5-6 ακόμα υπολογιστές με linux.Έχω κάνει εγκατάσταση το debian stable στον υπολογιστή μου και πάνω κάτω είναι έτοιμο για χρήση.

Θα ήθελα να ρωτήσω..αυτό to virtual μπορεί να γίνει clone στον υπολογιστή που θα είναι ο σέρβερ ;; Χρησιμοποιώ το virt-manager για τη διαχείρηση των images.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

     Πτυχιακή   χωρίς  τον  ...Επίτιμο  γίνεται  φίλε  Thano  ?! !     ΔΕΝ  γίνεται.   Πού  είναι  η  φωτό   με  τον  Eπίτιμο ??   Ανέβασέ  την  γλήγορααααα !  !  !  !  !

    Τώρα  ως  πρός  την  απορία  σου , ιδέα  δεν έχω ,  εικονικές  μηχανές  κτλ ..  Συνδέεις  τα   ...κοκοψόψαρα   με τα    ...κοκοψίνια    ............     το  χάσαμε  το  Κορμί  Πατριω ...τήήήηηηηη   !  !  !  !

     Τώρα  μιά  δικιά  μου  απορία ...   ο  σέρβερ  γιατί  θα  χρειαστεί  μαζί με την  εξεταστική ?!   Δεν   μας  φτάνει  ο  ..Επίτιμος     μαζί  με  τις   ευχές  του ?! ! !

@nextp

Σ'ευχαριστώ για τον σύνδεσμο αλλά θέλω να κάνω το ανάποδο,από virtual σε physical.Αλλά μάλλον προς τα εκεί θα καταφύφω,χρήση dd ή clonezilla.

@zenwalk

Μακάρι να μην εμφανιστεί ο επίτιμος :p.

Ο σέρβερ για τη πτυχιακή θα χρειαστεί διότι το θέμα έχει σχέση με cloud computing και θα γίνει χρήση ελεύθερου λογισμικού.

edit: Μια ιδέα που μου ήρθε τώρα,είναι να κάνω ένα κλώνο του virtual συστήματος και μέσω scp να πάρω το image.

Υπάρχει και το virt-clone. Σίγουρα αντιγράφει virtual σε άλλα virtual. Σε φυσικό υπολογιστή δεν ξέρω σίγουρα αν θα γίνει σωστά. Εδώ είναι και η man page του: http://linux.die.net/man/1/virt-clone

Δοκίμασε το ddrescue από ένα livecd με το image του vm. Tutorial από εδώ: http://www.gnu.org/software/ddrescue/manual/ddrescue_manual.html .  Το εγκαθιστάς με:

sudo apt-get install gddrescue  (η εκδοχή του GNU. Πολύ σταθερή και με 100% ποσοστό επιτυχίας.)
sudo apt-get install ddrescue    (η εκδοχή του Kurt Garloff. Δεν την έχω δοκιμάσει)

Βέβαια, ότι δοκιμάζεις, το κάνεις με ΔΙΚΗ ΣΟΥ ευθυνη!!!!