Πρόβλημα cinnamon σε Arch 64bit!!!!

stamgr13 | Παρ, 03/16/2012 - 15:02 | 1' | 9

Καλησπέρα παιδία έχω ένα πρόβλημα προσπαθώ να εγκαταστήσω το cinnamon σε Arch 64bit έχω κάνει όλα τα update  έχω εγκαταστήσει το cinnamon αλλά όταν το τρέχω βγάζει μια μαυρη οθόνη και μετά από λίγο παει να ξεκινήσει και crashαρει!!!! Εχω ψαξει και σε αλλα foroum και ολοι λενε οτι εχουν προβλημα οι Drivers της Nvidia 295.20 τους οποίους είχα εγκαταστήσει γιατι ούτε με τους nouveau μου τρέχει!!!!
Εχω κάνει όλα όσα εχω βρει σαν λύσεις αλλλα τίποτα... Αν μπορει να βοηθίσει κάπιος ρε παιδία!!!
Σας ευχαριστώ πολύ!!!! Smile

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Σε άλλο γραφικό περιβάλλον μπορείς να μπεις; Από AUR παίρνεις το πακέτο, σωστά; 

Χρησιμοποιω και το openbox, το cinnamon το εχω εγκαταστησει απο AUR μεσω yaourt ακολουθησα ολα τα βηματα  και εχει εγκατασταθει σωστα(η τουλαχιστον ετσι μου ειπε)... Το προβλημα ειναι οτι παει να τρεξει, βλεπω το γραφικο περιβαλλον για λιγο, αναβοσβηνει η οθονη και μου βγαζει το μηνυμα "oups something went wrong" και δεν μπορω να κανω τιποτα...

      Πώς   εγκατέστησες  το  Cinnamon  στο  Arch  μέσω  ...yaourt  ??

  Ποιό  repo  πρέπει  να  προστεθεί  στο  /etc/pacman.conf ??

@stamgr13
Θα βοηθούσε αν είχαμε τα περιεχόμενα του αρχείου ~/.xsession-errors
Αφού κάνεις login στο cinnamon βγες σε κονσόλα και κάνε ένα copy-paste το όνομα του αρχείου σε κάτι άλλο (π.χ .xsession-errors.bak).Μετά αν έχεις κάποιο άλλο DE μπες σε αυτό και δες τα περιεχόμενα του αρχείου.

@zenwalk05
Αν έχεις το yaourt τότε

yaourt -S cinnamon
ή
yaourt -S cinnamon-git

αναλόγως ποια έκδοση θέλεις.Αλλιώς κατεβάζεις το tarball από το AUR και κάνεις manual εγκατάσταση με makepkg μέσα στον φάκελο του προγράμματος (και εγκατάσταση όποιων εξαρτήσεων).

Όντως έχει πρόβλημα ο 295.20 με το GNOME Shell στο οποίο πατάει το cinnamon.

    Δυστυχώς  ΔΕΝ   κατάφερα  ακόμη  να  μπώ  ούτε καν  σε  Gnome  shell  session ,  ενώ  ο  GDM  λειτουργεί  κανονικά  ,  με  το  ''κόλπο''   της  διόρθωσης  του  αρχείου  /etc/inittab  .
     Θα  το  παλέψω  όσο  γίνεται  πάντως. Τhanks  Τhano.  To  κόλπο  αυτό  ΔΕΝ  το  ήξερα.

Φιλε THANO το αρχειο xsession-errors δεν το βρισκω πουθενα οταν γραφω sudo cp  ~/.xsession-errors /home/xsession-errors.bak μου βγαζει μυνημα  "No such  file or directory" μηπως κανω καποιο λαθος??   Αν εχω κανει καποιο λαθος μπορεις σε παρακαλω αν δεν σου κανει κοπος να μου γραψεις ακριβως τις εντολες? η που θα το βρω?

Σε ευχαριστω πολυ!!! Smile

Αφού μπεις στο cinnamon και σου πετάξει το σφάλμα πάτα Ctrl+Alt+F1 για να βγεις σε τερματικό.Συνδέσου και κανονικά θα είσαι στο /home.

Από εκεί κάνε αντιγραφή το αρχείο με

cp .xsession-errors xsession.bak

Όταν συνδεθείς από άλλο DE θα δεις το αρχείο.

Αλλά απ' ότι λέει bat12 που είναι πρόβλημα της Nvidia δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.

Και παλι το ιδιο μου βγαζει δεν βρισκει το αρχειο δεν πειραζει φιλε μου... Εξαλου το προβλημα ειναι στους drivers της Nvidia.. Σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου!!! Smile