Οριστικοποιήθηκε ο πυρήνας του Debian Wheezy - Συνεργασία και με την ομάδα του Ubuntu

dsyrmalis | Πέμ, 02/02/2012 - 20:15 | 2' | 9

Ο developer του Debian Ben Hutchings ανακοίνωσε στη debian mailing list πως η επερχόμενη έκδοση του Debian Stable με την ονομασία Wheezy θα περιέχει τον πυρήνα 3.2. Επίσης, έκανε γνωστό πως σύντομα θα περάσει απο το δέντρο του unstable σε αυτό του testing.
Η ομάδα του Debian σε συνεργασία με αυτή του Ubuntu θα διαθέτουν αναβαθμίσεις ασφαλείας και διορθώσεις για το συγκεκριμένο πυρήνα για αρκετά χρόνια. Ας μην ξεχνάμε πως το Ubuntu 12.04 LTS θα διαθέτει τον ίδιο πυρήνα.
Τέλος, όσον αφορά πάντα το Wheezy οι developers είναι ανοικτοί στο ενδεχόμενο να γίνουν port και διάφορα στοιχεία απο μεταγενέστερες εκδόσεις του Linux Kernel ώστε να υποστηρίζονται ακόμα περισσότερες και νεότερες συσκευές.
Το τωρινό Debian Stable (Squeeze) κυκλοφόρησε μια σειρά απο αναβαθμίσεις (6.04) οι οποίες διορθώνουν μια σειρά απο σφάλματα και προβλήματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια του συστήματος. Όπως πάντα οι κάτοχοι του Debian δεν χρειάζεται να κατεβάσουν νέα iso αλλά μπορούν να αναβαθμιστούν με τη συνήθη διαδικασία του apt-get update && upgrade.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Μια παρατήρηση : Το τωρινό Debian Stable είναι το Squeeze και όχι το Lenny ;)

Το γύρισα μερικά χρόνια πίσω :) Αφού δεν το είπα Etch πάλι καλά!

Δεν ξέρω...όπου βλέπω πλέον το ουμπούντου...μου φαίνεται ότι θα γίνει άλλη μια πατάτα...
Μακάρι να κάνω λάθος.. Tongue out

Διαβαζωντας παντως το link που παρεθεσε ο Διονυσης - δεν υπαρχει (ευτυχως) καποια αναφορα σε συνεργασια Debian και Ubuntu teams. Εξαλλου σε τετοια θεματα (kernel) η καθε διανομη εχει δικης της (και αυστηρη) πολιτικη. Αυτο που αναφερει στο τελος ο Ben ειναι το αυτονοητο οτι οι debian based διανομες πρεπει να ακολουθησουν με αυτους τους ορους.

      ουμπούντου  &  ...πατάτα  ΔΕΝ  γίνεται. Κανένα  ubuntu  δεν  έβγαλε  ποτέ  πρόβλημα. Μόνο κερδισμένο  μπορεί  να βγεί  το ντέμπιαν ,  που  για  να παίξει  σωστά  σε  ένα PC  θέλει  ολόκληρη  ιστορία.

Συμφωνώ σε αυτό που λες!αλλα με τα χρονικά που βλέπω..όπου έβαζε το χεράκι του το ουμπούντου γινόταν χαλια το θέμα..για αυτό το είπα!φαίνομαι λίγο προκατειλημμένος..αλλα έφτασαν τα ουμπούντου σε σημείο να αντιγραφουν τα πάντα από τα windows,δηλαδή για να τα κάνουν και καλά σύμφωνα με τα λεγόμενα τους εύχρηστα..έβαλα περισσότερες επιλογές στο δεξί κλικ,έβαλα σε λειτουργία την συντόμευση alt+f4 για κλείσιμο..και αλλα..ας μην "σπαμαρουμε" το θέμα! Cool

Αυτό που λες για το "debian" φιλε zenwalk05 είναι λάθος..έχω πάνω από 5 χρονια "debian" σε 3 pc..2 προσωπικά και ένα "κατεβαστιρη"..κανένα απόλυτος πρόβλημα!!

Συνεργασία θα υπάρχει υπο την έννοια της συννενόησης σε bug fixing αφού ο πυρήνας θα είναι LTS.
"Debian, Ubuntu and others will work upstream on a 3.2.y longterm
series of bug fixes."
@Zenwalk Το Debian είναι ίσως η πιο σταθερή διανομή Linux μαζί με το Slackware. Σίγουρα είναι πιο σταθερή απο το Ubuntu αφού αυτό βασίζεται είτε στο ασταθές δέντρο του Debian είτε στο testing.

εγω παντως με debian testing εδω και ενα εξαμηνο δεν εχω αντιμετωπισει το παραμικρο προβλημα,πολυ παρεξηγημενο λογο του ονοματος αλλα καμια σχεση