Ubuntu 10.10 can't update!

Sebulba | Δευ, 07/04/2011 - 20:03 | 2' | 6

Γεια σου κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού. Χρησιμοποιώ Ubuntu 10.10 και το πρόβλημά μου είναι το εξής. Δεν μπορώ να κάνω update (όχι upgrade σε 11.04). Ανοίγω τον Update Manager και αφού πατήσω το κουμπί έλεγχος εμφανίζεται το εξής σφάλμα:

Αποτυχία λήψης πληροφοριών αποθετηρίου.
Ελέγξτε τη σύνδεσή σας με το διαδίκτυο. 

 W:Failed to fetch http://archive.getdeb.net/ubuntu/dists/maverick-getdeb/Release.gpg  Could not connect to archive.getdeb.net:80 (209.105.191.78). - connect (113: No route to host), W:Failed to fetch http://archive.getdeb.net/ubuntu/dists/maverick-getdeb/apps/i18n/Transl…  Unable to connect to archive.getdeb.net:http:, W:Failed to fetch http://archive.getdeb.net/ubuntu/dists/maverick-getdeb/apps/i18n/Transl…  Unable to connect to archive.getdeb.net:http:, W:Failed to fetch http://archive.getdeb.net/ubuntu/dists/maverick-getdeb/games/i18n/Trans…  Unable to connect to archive.getdeb.net:http:, W:Failed to fetch http://archive.getdeb.net/ubuntu/dists/maverick-getdeb/games/i18n/Trans…  Unable to connect to archive.getdeb.net:http:, W:Failed to fetch http://archive.getdeb.net/ubuntu/dists/maverick-getdeb/apps/binary-i386…  Unable to connect to archive.getdeb.net:http:, W:Failed to fetch http://archive.getdeb.net/ubuntu/dists/maverick-getdeb/games/binary-i38…  Unable to connect to archive.getdeb.net:http:, E:Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.

Εννοείται φυσικά ότι η σύνδεσή μου με το διαδίκτυο κατα τ άλλα λειτουργεί κανονικά οπότε τι μπορεί να φταίει. Επίσης οι σελίδες getdeb και playdeb δεν μου ανοίγουν βγάζοντάς μου επίσης σφάλμα σύνδεσης! Δοκίμασα και με chrome και με firefox. Τι λέτε να συμβαίνει?  

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Έχουν πρόβλημα οι server τους απ'όσο φαίνεται. Δε μπορείς να κάνεις κάτι πέρα από το να περιμένεις να διορθωθεί το πρόβλημα από πλευράς τους

Μου έχει συμβεί αρκετές φορές. Πιθανότατα είναι πρόβλημα των servers όπως είπε και ο gnu_labis. Συνήθως μετά από 1-2 ώρες το αργότερο τα πράγματα διορθώνονται. Μπορεί όμως να σου βγάλει απλά λιγότερα  Failed και το πρόβλημα να συνεχιστεί μέχρι την επόμενη μέρα.

Βασικά το πρόβλημα υπάρχει εδώ και 3 μέρες οπότε δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό servers της Canonical να είναι off για 3 ολόκληρες μέρες. Περίεργα πράγματα...Επίσης δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να είναι off και το playdeb και το getdeb. Είναι και αυτά της Canonical? 

Περίεργο και πρόβλημα δικτύου περιοχής να ήταν δεν θα κρατούσε τόσο καιρό. Μπορείς πάντως να ελέγξεις από Synaptic τις ρυθμίσεις των Repositories αν είναι οκ. Δες αν κάνεις λήψη από Εξυπηρετητή για Ελλάδα κτλ.

εχουν προβλημα οι servers getdeb....μου συμβαινει και εμενα και εχει ξανασυμβει ....θα επανελθουν