Άρχησαν να ασχολούνται με opensource λογισμικό στο δημόσιο ?

George23 | Σάβ, 01/02/2010 - 23:56 | 1' | 9

Δεν ξέρω αμα το έκαναν και παλιότερα αυτό,λένε οτι δημοσίευσαν προγράμματα ανοιχτού κώδικα για να τα πάρουνε προγραμματιστές και να αναπτύξουν τον δικό τους κώδικα.

http://www.gsis.gr/cmdocs/6815.pdf

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ναι, ο πρωθυπουργός ασχολείται με κάτι τέτοια και τους τα πρηξε φαίνεται να τα δημοσιεύσουν....

Προσωπικά, πιστεύω πουθενά... Αυτοί λένε στη διαφάνεια. Ζήσε Μάη μου....

Μην ελπίζετε τσάμπα!  Δεν παρακάμπτονται τα συμφέροντα!  Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Ρε παιδιά, καλό είναι να αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Γιατί το λέω αυτό; Στην εν λόγω Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (απ' όπου η ανακοίνωση) τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας ο Διομήδης Σπινέλλης. Για όσους δεν τον ξέρετε δείτε εδω:
https://apps.opengov.gr/sec_cvs/html/spinellis.html

Ο άνθρωπος είναι core developer στο FreeBSD, προγραμματιστής ανοικτού κώδικα δηλαδή, και εργαλεία του χρησιμοποιούμε κι εμείς στο Linux...

Απ' ότι φαίνεται, έκανε δύο καλά βήματα:
α) να δημοσιοποιήσει τον κώδικα της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των καταστάσεων προμηθευτών-πελατών, οπότε οποιοσδήποτε άλλος developer μπορεί να "χτίσει" πάνω σε αυτό.
β) να δημοσιεύσει με άδεια Creative Commons το Στατιστικό Δελτίο Φορολογικών Στοιχείων 2008, και μάλιστα όχι μόνο σε XLS μορφή αλλά σε ODS για OpenOffice.

Μακάρι να συνεχίσουν έτσι, στην ΓΓΠΣ έχουν λογισμικό που μπορεί να δημοσιευθεί, για να ωφεληθούμε όλοι, και έχουν και _τα δεδομένα μας_ που καλό είναι να μένουν σε ανοικτά formats...

Με απλά λόγια, μπράβο τους.

 ναι το σπιννελλη τον ξερω απο τα ββιλία του. οποτε καλη κινηση

Θα συμφωνήσω με το Δημήτρη. Μόνο σε καλό μπορεί να βγει κάτι τέτοιο. Αντιλαμβάνομαι τις ρίζες του σκεπτικισμού, κ εγώ δυσκολεύομαι να το πιστέψω, αφού τόσα χρόνια έτσι με είχαν μάθει να σκέφτομαι με τη γαϊδουρινή συμπεριφορά κ αδιαφορία τους. Όμως όσο κ αν το "ένστικτο" μου λέει ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα, δυσκολεύομαι να βρω έστω κ ένα αρνητικό/ύποπτο στοιχείο στην κίνηση αυτή.

Έχει πολύ δρόμο ακόμα βέβαια, αλλά εγώ πήρα μια ανάσα αισιοδοξίας διαβάζοντας το.

-- gnu_labis

Το Linux ΔΕΝ είναι Windows!!!

Παιδιά καιρό είχα να δω τόσο καλή κίνηση από αυτούς που μας κυβερνούν (παίρνω πίσω 100 βρισιές από τις 10.000). Διάβασα το βιογραφικό του κ. Σπινέλλη και πραγματικά δείχνει άνθρωπο δραστήριο με γνώσεις και πάνω από όλα με προσφορά στην κοινωνία. Οι πρώτες κινήσεις του πιστοποιούν την ποιότητα και τις προθέσεις του. Για φανταστείτε να τοποθετούσαν στην θέση του κάποιο πρώην στέλεχος πολυεθνικής.....

Θετική κίνηση, αναμενόμενη από τη στιγμή που τοποθετήθηκε τέτοιος άνθρωπος σ' αυτήν τη θέση με δεδομένη και τις εξαγγελίες του Γιωργάκη για διαφάνεια κ.λπ. Το θέμα είναι κατά πόσο η κυβέρνηση είναι πραγματικά διατεθειμένη να κάνει κάτι σοβαρό ή αν τελικά θα μείνει σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Διότι για να γίνει κάτι σοβαρό απαιτείται σύγκρουση με συμφέροντα μεγάλων εταιριών (ελληνικών κυρίως) που δε νομίζω να βλέπουν με καλό μάτι τη γενικότερη άνοδο του ελεύθερου λογισμικού. Όλα αυτά αποτελούν προσωπική μου άποψη, αν και στην τελική έχω μια μεγάλη δόση αισιοδοξίας. Μπράβο στον κ.Σπινέλλη, αναμένουμε τώρα να δούμε την αντίδραση της κοινότητας (πάμε όλοι μαζί να στηρίξουμε την κίνηση αυτή, εγώ έως που μαθαίνω και java...).

************************

www.postokano.gr