Grid Computing - Projects - How to..

harris | Δευ, 10/05/2009 - 13:14 | 8' | 34

Tι έιναι το grid computing ;  Τι Projects υπάρχουν και πως μπορεί να βοηθήσει ο καθένας..

Στο τευχος 23 του linuxformat υπήρχε ολόκληρο άρθρο για το grid computing.Τι είναι?

Υπολογιστές συνδεδεμένοι στο δίκτυο παρέχοντας ένα μέρος της επεξεργαστικής τους ισχύος προς χάριν της επιστήμης.Υπάρχουν

πολλά δίκτυα grid , το καθένα για διαφορετικούς σκοπούς-αναζητήσεις.

Εδώ θα πούμε για ενα απο τα μεγαλύτερα το World Community Grid το οποίο ασχολείται με projects όπως..

Help Cure Muscular Dystrophy , Help Fight Childhood Cancer, FightAIDS@Home, The clean Energy Project και άλλα που κατα καιρους αλλάζουν-προστίθεντε κ.τ.λ

Πως δουλεύει όλο αυτό ?  Μέσω ενός προγράμματος του boinc. Στην ουσία το boinc είναι ένας manager που υπολογίζει δεδομένα που τα παίρνει απο το WCG(world community grid). Κάθε project έχει δικό του χρόνο υπολογισμού. Όταν "σερφάρουμε" ή όταν βλέπουμε ταινίες, ακούμε μουσική, αυτό τρέχει ολοκληρόνωντας project, τα οποία στέλνει στο WCG , και εμεις λαμβάνουμε καινούργιο.

Μπορούμε να ορίσουμε εμείς πόση cpu - μνήμη θα διαθέσουμε για τον υπολογισμό των project.

Με λίγα λόγια βοηθάμε την επιστήμη για τον άνθρωπο αυξάνοντας τις πιθανότητες για κάποια θεραπεία απο κάποιε ανίατες και μή αρρώστιες που μαστίζουν την ανθρωπότητα.

Υπάρχουν πολλά εκατομμύρια χρήστες σε αυτό το δίκτυο , και πολλοί Έλληνες.

 

Πως όμως εγκαθιστουμε το boinc και αρχίζουμε δουλειά ? Υπάρχουν 2 τρόποι τους οποιους θα εξηγήσω αναλυτικά και με εικόνες.

 

Τρόπος Α) Αυτός ειναι και ο ευκολος μέσω Synaptic (για ubuntu-debian μόνο) αλλά η έκδοση του boinc που θα εγκατασταθεί θα ειναι παλιότερη απο αυτή που κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε "χειροκίνητα" στον Β τρόπο.

Ανοίγουμε το Synaptic Package Manager,  γράφουμε boinc , το επιλέγουμε για install ( μαζί με αυτό πάνε αλλά 4-5 πακέτα) και Apply για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.

Aφού το εκαταστήσουμε απο την καρτέλα Applications (Eφαρμογές) , System Tools , Boinc το ξεκινάμε..

Πατάμε next και θα μας ζητήσει να συνδεθούμε σε ένα project , διαλεγουμε www.world community grid.org , πατάμε next , και θα ζητηθεί Username - Password.

Σε αυτο το σημείο ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε register στο project. Πηγαίνουμε στο www.worldcommunitygrid.com , και κάνουμε register πατώντας download now..

Αφου κάνουμε register, δώσουμε ένα email το οποίο υπάρχει, αποδεχτούμε τους όρους και δώσουμε continue, είμαστε έτοιμοι. Στην επόμενη σελίδα αν δεν εγκαταστούσαμε το boinc απο Synaptic, μας προτείνει ποια έκδοση να κατεβάσουμε( Β τρόπος).

 

Στον Α τρόπο , αφου κάνουμε register , και πατήσουμε continue, είμαστε έτοιμοι.

Βγαίνουμε και πηγαίνοντας στον Boinc Manager, που "περιμένει" username και password , τα δίνουμε και πατάμε next.

Αν όλα έχουν πάει καλά θα δουμε το εξής..

Πατάμε Finish , και αρχίζει να κατεβάζει project προς υπολογισμό. ( οι 4πύρηνοι παίρνουν 4 project, η 2πύρηνοι 2 κ.τ.λ)

 

 

Πλέον ειμαστε και μέλοι στο www.worldcommunitygrid.org  και μπορούμε να μπούμε στα forums, να συζητήσουμε κ.τ.λ

Υπάρχουν και πολλές ομάδες στο WCG. Για όσους θέλουν  υπάρχει και  η "Hellas United" με μέλη και απο το linuxfomat.gr .

Για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην ομάδα κάντε κλικ εδώ (αφού έχετε κάνει register) και η ομάδα θα προστεθεί αυτόματα.

 

 

 

 

 Τρόπος Β) Κατεβάζουμε το boinc (ανάλογα με την αρχιτεκτονική του pc) απο εδώ..

boinc.berkeley.edu/

θα κατεβάσουμε ένα αρχείο τύπου boinc-6.6.40.... .sh

To σώζουμε στο /home/onomaxristi ( π.χ όπως θα δειτε παρακάτω /home/harris/ )

Ανοίγουμε κονσόλα και δίνουμε .. sh boinc-6.6.40.... .sh (το όνομα του αρχείου που κατεβάσαμε) και Enter

Θα πάρουμε το εξής μήνυμα, use /home/harris/BOINC/run_manager to start BOINC

Δηλαδή δημιουργησε έναν φάκελο στο /home/harris και απο εκεί συνεχίζουμε..

Μπαίνουμε στον φάκελο BOINC (οχι απο κονσόλα) και διπλό κλικ στο run_client. Θα δουμε οτι δημιουργούνται αλλα 3-4 αρχεία.

Αμέσως μετά διπλό κλικ, στο run_manager και ξεκινάει το Boinc , ζητώντας Project (www.worldcommunitygrid.com) , και μετά username - password.

Κάνουμε register στο site (όπως στον Α τρόπο) , δίνουμε τα στοιχεία και ξεκινάμε..

Σε αυτόν τον τρόπο για να τρέχουμε το boinc , θα μπαίνουμε στον κατάλογο και με διπλό κλικ στο run_manager θα ξεκινάει.

Μπορουμε να έχουμε μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας ή και ακόμη να το ρυθμίσουμε να ξεκινάει αυτόματα με το login.

 

 Γενικά στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν πολλά άτομα για to grid computing και τις δυνατότητες του.Υπάρχουν πολλά project που μπορεί να βοηθήσει ο καθένας όπως το SETI@Home , ή το Folding@Home κ.τ.λ , απλά το Boinc ειναι ο "manager" μας , για να τρέχουμε τους υπολογισμούς.

Ελπίζω να ήμουν κατατοπιστικός, οποιαδήποτε απορία με χαρά να απαντήσω, καλό griding εύχομαι.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Κατατοπιστικός οδηγός harris κι ευχαριστούμε.

Εχω όμως και μια ερώτηση. Αν έχω στο γραφείο δύο "ακίνητα" pc για κάποιες ώρες και θέλω να τα διαθέσω στο grid πρέπει για το καθένα να έχω ξεχωριστό λογαριασμό; Φαντάζομαι ότι θα έβρισκα την απάντηση με λίγο ψάξιμο αλλά αφού διατίθεσαι για ερωτήσεις......

stampantazopoulos]

Κατατοπιστικός οδηγός harris κι ευχαριστούμε.

Εχω όμως και μια ερώτηση. Αν έχω στο γραφείο δύο "ακίνητα" pc για κάποιες ώρες και θέλω να τα διαθέσω στο grid πρέπει για το καθένα να έχω ξεχωριστό λογαριασμό; Φαντάζομαι ότι θα έβρισκα την απάντηση με λίγο ψάξιμο αλλά αφού διατίθεσαι για ερωτήσεις......

 

Για την ακριβεια αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να στησεις ενα ui να παρεις πιστοποιηση απο την αρχη πιστοποιησης του grid στην Ελλαδα, και στην συνεχεια μεσω του glite που εχεις στησει στο ui θα στελνεις τα job που θες.

Το grid χρησιμοοοιειτε για ερευνητικους σκοπους κ μονο, κ προσβαση εχουν μονο οι πανεπιστημιακοι ή οσοι εχουν γνωστω σε καποιο πανεπηστημιο που κανει ερευνα.

Αυτα.

http://s3.battleknight.gr/index.php?loc=hire&ref=NTI4OTY=

[oprime@dexter]$uname -a | awk '{print $1, "on the ROCKS"}' | sed -e 's/on\ the\

 Καλησπέρα slack... Εψαχνα κάτι πιο απλό. Αφού για την "εκχώρηση ισχύος" ενός pc χρειάζεται η "εγγραφή" μου, με κάποιο e-mail κλπ, σημαίνει ότι για να "εκχωρήσω" και 2ο pc ταυτόχρονα χρειάζομαι και άλλη εγγραφή ; Αν ναι μπορώ να ζητήσω από κάποιο από τα παιδιά στο γραφείο να την κάνει. Ελεγα μήπως αρκεί η μία η δική μου. Μ' αρέσει η ιδέα ότι κάποιο από τα μηχανήματα όταν κάθεται αξιοποιείται για κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα αλλά να φτάσω μέχρι πιστοποιήσεις κλπ .... Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως. 

Καλησπέρα παιδιά.

Καταρχήν να πω οτι , σε όσους δεν γνωρίζουν για το τι ακριβώς λέω-παρουσιάζω μην μπερδευουν τον κόσμο με πιστοποιήσεις κ.τ.λ

Το boinc δεν χρειάζεται τιποτα περραιτέρω απο ένα pc και internet για να ξεκινήσει.όπως πολλαπλά ειπα κάντε ένα κόπο www.worldcommunitygrid.com

@stampantazopoulos.. Μπορείς με εναν λογαριασμό (μια φορά register) , να τον  χρησιμποποιείς σε όσους υπολογιστές θέλεις.Τα σκορ που έχουν πολλοί απο την κοινότητα τα έχουν πετύχει τρέχωντας τον boinc manager σε πολλαπλους server, ή πολλαπλά pc. Απλά σε κάθε εγκατάσταση boinc, δίνεις το username και password σου και το credit πάει διπλά σε σένα. :)

 

@littlegurutux.. Αν εννοείς να "εισάγεις" εσυ καποιο project, στους server τους ναι.Κατά τα άλλα το grid ειναι ελευθερο απο όλο τον κόσμο που θέλει να βοηθήσει.Το μόνο που χρειάζεται ειναι το boinc manager και να κάνει attach σε κάποιο project. τσέκαρε και στο απο πάνω site.

 

Το άρθρο το έγραψα για γίνει γνωστότερο το grid στην ελλάδα, όχι με την έννοια που περιέγραφε (λανθασμένα κατά την γνώμη μου) το περιοδικό.

Για όσους κάνουν register στην Hellas United (με ένα search στις ομάδες θα την βρεί) , υπάρχει και forum στο www.worldcommunitygrid.com να τα πουμε. ;)

 

=========================================================

Ο.Κ. harris. Ευχαριστώ για την απάντηση. Εχω ήδη κάνει register στην ομάδα Hellas United.

Κι εγώ έκανα register (και στην hellas united) και εδώ και κάποιες ώρες τρέχω το πρόγραμμα.
 

παιδεια, ψαξτε το λιγο παραπανω γιατι δεν ειναι τοσο ευκολη διαδικασια για να μπουν 5,10,150 cores στο grid.

Πρεπει να διαθετεται ψηφιακα πιστοποιητικα, να περνανε τα μηχανηματα απο tests και να δεχεστε jobs απο απλα, μεχρι mpi jobs.

Αυτα σας τα λεω γιατι ειμαι adminstrator σε site του HellasGrid (επισιμο site της Ελλαδας για το grid), και τουλαχιστον ξερω τι διαδικασια χρειαζεται για να ριξεις υπολογιστικη δυναμη στο grid.

Με ενα απλο registration δεν κανεις δουλεια....

Θες linux, scientific κατα προτημιση, να εχεις pbs manager (glite px) να εχεις software εγκατεστημενο στον υπολογιστη σου για να μπορει να τρεξει ο οποιοσδηποτε ερευνητης την ερευνα του οπως (earth life science, SEE, Alice, CMS ) ειναι μερικα απο τα software που πρεπει να εχει ενας Η/Υ του grid, να δεχεσαι κ να περνας τεστ απο το cern etc...

http://s3.battleknight.gr/index.php?loc=hire&ref=NTI4OTY=

[oprime@dexter]$uname -a | awk '{print $1, "on the ROCKS"}' | sed -e 's/on\ the\

Ψηθηκα για να το κανω και εγω αλλα εχω καποιες αποριες!!!

 

Οταν λες διαλεγουμε ποση μνημη θελουμε κτλ......ποση ειναι καλα για τα 2 GB μου?? 100MB....200MB???

Και το βασικοτερο!!! Γενικα απασχολει πολυ το δικτυο?? Οταν τρεχει, ανεβοκατεβαζει συνεχεια πακετα η παιρνει μια δουλεια την εκτελει μετα μια δευτερη, τριτη κτλ. κτλ...... Γιατι καλη χρυση η Cyta, δεν πληρωνω και παγιο, αλλα η αποδοση της ειναι για τον ******. Και δεν θελω να μου γονατησει το δικτυο!!!

 

Ευχαριστω!!

 

Sabayon 4.1!!!!!!!

 

Καλημέρα.

slackware για αυτό ανέφερα πιο πάνω οτι το άρθρο στο περιοδικό δεν πληροφορουσε σωστά. Υπάρχουν δίκτυα grid (πάρα πολλά)  στα οποία δεν χρειάζεται τίποτα απο αυτά.

Δηλαδή τρέχοντας το boinc manager , λαμβάνεις project προς υπολογισμό (διαδέρουν οι ώρες ανά project) , τελειώνει, το στέλνει αυτόματα στον server και εσυ λαμβάνεις καινούργια δεδομένα.

Στο λέω διότι είμαι στον 3ο χρόνο αισίως και έχω τελειώσει 830 project περίπου (σε pc,όχι server). Ρίξε μια ματιά εδώ ..www.worldcommunitygrid.com

Η βοήθεια ειναι ελευθερη, το να ανεβάσεις εσύ στον project τους ένα "θέμα" για υπολογισμό (π.χ Υπολογισμός Λίωσιμων πάγων κ.τ.λ) τότε θέλει πιστοποιήση κ.τ.λ

 

@andreas_g κοίτα να δεις το πιο "μικρό" σε απαιτήσεις project θέλει τουλάχιστον 256ΜΒ. Κάποια άλλα όπως το Clean Energy θέλει 1GB.

Επίσης αυξομειώνεις και την cpu. εγώ για παράδειγμα του έχω δώσει 2gb και 70% cpu. Βεβαίως οσο πιο πολύ δώσεις, τόσο πιο πολύ γρήγορα τελειώνεις το project.Είναι αλληλένδετα.Επίσης το να έχεις κάρτα nvidia cuda , δίνει και αυτή γρηγορότερους υπολογισμούς.Στο δίκτυο συνδέεται 2 φορές.. να λάβει project , να στείλει project.ουτε που θα το καταλάβεις. Γενικά μπορείς να τρέχεις το boinc, να βλέπεις ταινία, ή να σερφάρεις χωρίς να δεις "κόμπιασμα" του pc.

και τέλος 2 screenshot για του λόγου το αληθές..

 

..

και μία απο τα preferences..

 

=========================================================

Όσοι έχουν κάνει register στο site, μπορουν αφου συνδεθουν να πάνε στην καρτέλα MY GRID και να δουν στατιστικά, το λογαριασμό τους, πόσα project έχουν ολοκληρώσει, ρυθμίσεις, και όσοι έχουν κάνει register και στην ομάδα μπορουν απο την καρτέλα (αριστερά βρίσκεται) My Team να δουν τα μέλη της ομάδας κ.τ.λ

 

Εγώ θα ήθελα να ανφέρω κάτι άλλο πολύ σημαντικό, το οποίο συζήτησα και με "ιδρυτικά μέλη" του WCG, οτι ενώ το linux δίνει χαμηλότερα ποσοστά στα benchmarks του boinc, στην πράξη "ξεπετάει" τα project 2 και 3 ώρες νωρίτερα απο οποιαδήποτε windows. Και αυτό θα γίνει και με άμεσα τεστ στο project Help Conquer Cancer, το οποιο ειναι το πιο ομοιογενές σε θέμα χρόνου/project.

 

=========================================================

Για δειτε ενα screenshot!!! Δουλευει??? http://img80.imageshack.us/img80/7263/screenshotqg.png

Εγω δεν εκανα κατι!!! Μονο του μου εβγαλε τις καρτελες!!!! Τωρα δηλαδη αυτο θα βρισκει τα project και θα γινεται η δουλεια??? Γιατι νομιζα οτι θα επιλεγω εγω, οτι θελω!!!

Για να ξεκιναει στην εκκινηση πρεπει να το βαλω μονος μου???

 

Ευχαριστω!!! 

Sabayon 4.1!!!!!!!

 

Aπο την στιγμή που έκανες register, αυτο θα κατεβάζει project και θα δουλεύει μόνο του. όταν τελειώνει θα τα στέλνει και θα λαμβάνεις άλλο.

Στο site αφου κάνεις log in , έχεις την δυνατότητα στις καρτέλες αριστερά και συγκεκριμένα MY GRID - My Projects έχεις την δυνατότητα να διαλέξεις σε ποια project θα βοηθήσεις. Για να ξεκινάει στην εκκίνηση θα πρέπει να το προσθέσεις εσύ. Σε sabayon δεν γνωρίζω πως γίνεται, αλλά σε debian-ubuntu γίνεται απο το startup applications στο System-Preferences.

=========================================================

Και τώρα κατι άλλο..

Ενω το linux ειναι γενικά χαμηλότερο στα benchmarks στο boinc, και τα winblows εχουν υψηλότερο rate.. παράδειγμα..

Σε AMD Phenom 9950  2.6 quad με 4GB μνήμη και ubuntu 9.10 64bit το benchmark δίνει.. 1940 floating Point MIPS(whetstone), 4895 integer MIPS(dhrystone)

στο ίδιο μηχάνημα με windows 7 64bit δίνει .. 2613 floating Point MIPS , 5646 integer MIPS.

Προσέξτε τώρα... στην πράξη τα αποτελέσματα ειναι εντελώς διαφορετικά..

 

PROJECT                         ||              Operating system            ||          CPU TIME (χρόνος ολοκλήρωσης)..

 

fightAIDA@Home               ||             Ununtu 9.10 64bit               ||            6hours.09minutes.26sec.

       >>                             ||               win7 64bit                        ||            8hours.17minutes.30sec.

HelpConquerCancer11.06   ||             Ubuntu 9.10 64bit               ||            9hours.20minutes.14sec.

      >>                             ||                win7 64bit                        ||            11hours.06mintes.21sec.

 

Στα benchmarks φαίνεται πιο αργό το linux, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ τους ρίχνει 2 ώρες σε κάθε project.... 

και έρχονται και άλλα αποτελέσματα..

 

=========================================================

Processor: 2 AuthenticAMD AMD Athlon(tm) Dual Core Processor 4850e (Στα 2,5Ghz, o επεξεργαστής ρυθμισμένος στο 100%, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο)
Benchmark results:
2259 floating point MIPS (Whetstone) per CPU
5658 integer MIPS (Dhrystone) per CPU

Πολλά δεν είναι αυτά δεδομένου οτι τρέχω suse με επεξεργαστή σε χαμηλότερη συχνότητα απο εσένα? Στα Xp (32bit) μου βγάζει λιγότερα..

Άσχετο, τα inconclusive results τι είναι ακριβώς?

 

όντως πολλά είναι, αλλά αυτο ειναι καλό για σενα.. πιο γρήγορος υπολογισμός, πιο πολλοί βαθμοί..

σε suse έ ?  11.1 ?

inconclusive results σημαίνει κακός υπολογισμός.Συμβαίνει κάποιες φορές σπάνια.Τι κάρτα γραφικών έχεις ?

 

=========================================================

ATI 3650 και τρέχω με ανοιχτούς drivers χωρίς 3D και μπιχλιμπίδια σε opensuse 11.2  το beta.

Πρέπει να  υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εγκατάστασή μου ή την καινούρια έκδοση του BOINC, μου βγάζει αρκετά inconclusive, αλλά τα μισά γίνονται valid (??)

Τώρα δοκιμάζω με την παλιά έκδοση να δω αν θα δίνει σωστά αποτελέσματα.

Tα inconclusive results πολλες φορες ειναι αποτέλεσμα του batch αρχειου που στέλνουν για υπολογισμό. Εσύ έτσι και αλλιώς παίρνεις credit για αυτό.

Ποια έκδοση boinc έχεις ? πόσα incoclusive έχεις λάβει ? θα ήθελα να ποστάρεις απο το tab messages στον boinc manager τα μηνύματα που βγάζει.

εγώ έχω την έκδοση 6.6.40 και προς το παρόν όλα ειναι μια χαρά.

=========================================================

Εγκατέστησα χτες την παλιά έκδοση. Απο ότι θυμάμαι, τα messsages ήταν παρόμοια, πουθενά δεν είχα σφάλματα.

http://pastebin.com/m291b74d6

HFCC_ t1_ 02546865_ TrkB_ 0004_ 0-- linux-s133 Invalid 10/11/09 16:18:00 10/12/09 20:26:47 4.33 63.4 / 41.0
mv000_ 00024_ 6                               -- linux-s133 Error 10/11/09 16:18:00 10/13/09 04:51:35 1.46 21.9 / 0.0 (όταν κάνω κλικ στο error μου λέει SIGSEGV: segmentation violation και έχει το trace)
HFCC_ t1_ 02522720_ TrkB_ 0001_ 0-- linux-s133 Valid 10/9/09 23:09:02 10/11/09 09:36:56 6.94 101.4 / 98.9
HFCC_ t1_ 02514330_ TrkB_ 0000_ 0-- linux-s133 Invalid 10/9/09 21:38:44 10/11/09 07:22:16 5.52 80.7 / 32.3
HFCC_ t1_ 02512027_ TrkB_ 0002_ 0-- linux-s133 Pending Validation 10/9/09 12:44:20 10/10/09 20:05:31 6.69 96.2 / 0.0
HFCC_ t1_ 02518640_ TrkB_ 0002_ 0-- linux-s133 Inconclusive 10/9/09 12:32:58 10/10/09 13:29:57 6.39 91.7 / 0.0

 

συνήθως τα project που έχουν error, ο χρόνος υπολογισμού ειναι κάτω της ώρας.Το λάθος ειναι του project (HelpFightChildhoodCancer). απο χθες που άλλαξες έκδοση δεν υπάρχει πρόβλημα ?

=========================================================

Περιμένω να δω πως θα πάει. Δεν έχω στείλει αποτελέσματα ακόμα, αύριο θα έχω μια εικόνα.

Χαζο προβλημα!!!!

 

Οταν το εγκατεστησα πρωτη φορα ηταν σε Ubuntu. Και δουλευε μια χαρα.

Τωρα που εκανα format και πηγα σε Sabayon δεν δουλευει το boinc οπως πριν. Εγκατεστησα την 6.4.5 απο τον PM και οταν το ανοιγω δειχνει τα κυκλακια να φορτωνουν(σε simple view) και στο τελος μου πεταει error. Και μενει εκει οσες φορες και να το τρεξω!!!

Τι μπορω να κανω???

 

Open your source. Open your mind!!!

Wannabe!!!

έτρεξες πρώτα το run_client απο τον υποκατάλογο /BOINC ?

πρώτα τρέξε αυτό, άστο να δημιουργήσει 3-4 αρχεία στον υποκατάλογο (θα τα δεις), και μετά run_manager, για να συνδεθείς.

πες μου πως πηγε.

 

=========================================================

Μετά το downgrade στην προηγούμενη έκδοση, όλα τρέχουν μια χαρά. Αφού μου έβγαλε inconclusive ότι είχε μείνει στην μέση. Οπότε συνεχίζουμε...

harris]

έτρεξες πρώτα το run_client απο τον υποκατάλογο /BOINC ?

πρώτα τρέξε αυτό, άστο να δημιουργήσει 3-4 αρχεία στον υποκατάλογο (θα τα δεις), και μετά run_manager, για να συνδεθείς.

πες μου πως πηγε.

 

=========================================================

 

Αργησα λιγο να το δω λογο σχολης αλλα τελικα φαινεται να ειναι οκ.

Λοιπον, πριν που δεν δουλευε(ειτε ηταν εγκατασταση απο το script, ειτε απο τον pm) μου εβγαζε το μηνυμα "Can't load library libcudart" οταν ετρεχα τον client!!!!

Δοκημασα διαφορα που ειδα στον net αλλα δεν ειδα χαιρι!!! Μετα κατεβασα την 6.6.41 εκδοση δουλεψε μονο του! Τι να πω!!!

Αλλα εχω ενα αλλο θεμα! Τρεχει μονο οταν τρεχω το run_manager απο κονσολα. Αυτο ειναι λιγο σπαστικο! Δεν με βολευει καθολου καθε φορα που bootarw να ανοιγω κονσολα και μετα αυτο!!! Εν το μεταξυ, αμα κλεισω την κονσολα κλεινει και αυτο!!!

Βαζω "&" μετα το ./run_manager μπας και μπορεσω να την κλεισω μονη της αλλα τιποτα. Ελευθερωνει αρχικα το prompt,  αλλα τερματιζει και το boinc αμα την κλεισω, καθως και οποτε θελει εμφανιζει διαφορα μηνυματα πανω στην κονσολα!!!!! (wtf???)

 

Μετα δοκημασα να κανω ενα link με

<code>

ln -s /home/andreas/BOINC/run_manger /home/andreas

</code>

και μετα αυτο το link να το βαλω στο δευτερο panel που εχω στο kde για τις συντομευσεις, αλλα ουτε αυτο δουλεψε!!! Οταν το παταω μου ανοιγει το kate το run_managet και τιποτα!!!!

Τι μπορω να κανω ετσι ωστε απλα να κλικαρω κατι και απλα να ανοιγει το boinc?!?!?!?!?!

 

Open your source. Open your mind!!!

Wannabe!!!

Το ίδιο πράγμα με ενδιαφέρει και εμένα. Τα scripts που δημιουργεί δεν κάνουν, εμφανίζουν την παραπάνω συμπεριφορά.

Καλησπέρα. Εγώ που το έχω τρέξει σε debian,arch και τελευταία σε ubuntu εχω link στην επιφάνεια εργασίας που έχω φτιάξει να τρέχει το run_manager , και δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα.

Αλλά εχω "πέσει" κάποιες φορές αυτα τα 3 χρόνια σε "προβληματικές" εκδόσεις boinc.οταν έβαζα την προηγουμενη version ολα οκ.Στο forum του wcg αναφέρονται κάποια περιστασιακά bugs εκδόσεων και διορθώνονται.

αντρέα όταν λές τρέχω το run_manager και τίποτα , εννοείς οτι ανοίγει ο manager και είναι σε κατάσταση αναμονής? ή δεν ανοίγει καθόλου ?

 

 

=========================================================

harris]

Καλησπέρα. Εγώ που το έχω τρέξει σε debian,arch και τελευταία σε ubuntu εχω link στην επιφάνεια εργασίας που έχω φτιάξει να τρέχει το run_manager , και δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα.

Αλλά εχω "πέσει" κάποιες φορές αυτα τα 3 χρόνια σε "προβληματικές" εκδόσεις boinc.οταν έβαζα την προηγουμενη version ολα οκ.Στο forum του wcg αναφέρονται κάποια περιστασιακά bugs εκδόσεων και διορθώνονται.

αντρέα όταν λές τρέχω το run_manager και τίποτα , εννοείς οτι ανοίγει ο manager και είναι σε κατάσταση αναμονής? ή δεν ανοίγει καθόλου ?

 

 

=========================================================

 

Κοιταξε harri δουλευει αλλα μονο αμα ανοιξω κονσολα, παω στον φακελο /home/andreas/BOINC και δοσω ./run_manager Μονο τοτε θα ανοιξει η εφαρμογη και θα αρχησει να κανει δουλεια.

Στον /home/andreas εχει δημιουργηθει ενα αρχειο boincmgr που ειναι binary αλλα οταν το τρεχω(double click) μου ανοιγει το boinc αλλα δεν δουλευει. Ειναι σε κατασταση αναμονης.

Δηλαδη εχω δυο επιλογες να τρεξω το boinc. Η πρωτη ειναι το να τρεξω το binary, αλλα το boinc απλα θα καθετε!!! Και η δευτερη επιλογη ειναι το σκηνικο με την κονσολα. Το οποιο δουλευει αλλα δεν θελω να κανω αυτα τα βηματα καθε φορα που ανοιγω το pc. Θελω κατι που να ανοιγει το boinc με ενα click, αλλα το boinc να δουλευει φυσικα!!!

Οταν λεω παραπανω οτι ανοιγω το run_manager και τιποτα, εννοω οτι το link που εχω κανει απο το run_manager και το εχω βαλει πανω στο panel του kde(δευτερο panel που εχω μονο για συντομευσεις) οταν παταω μονο του, αντι να τρεξει το boinc και να αρχισει να δουλευει, οπως περιμενα εγω να γινει,  ανοιγει το kate και μου δειχνει τι εχει μεσα το run_manager, δηλαδη το "cd "/home/andreas/BOINC" && exec ./boincmgr $@"

 

ppffff Παλι πολλα ειπα........

Open your source. Open your mind!!!

Wannabe!!!

Καλημέρα.

@ teddy , andreas_g , τα σκριπτάκια δεν κάνουν execute/run αλλά display.Και εγώ όταν τρέχω με pointclick(ποντίκι) το run_manager με ρωτάει Display or RUN.

εφτιαξα μια συντόμευση (launcher) στην επιφάνεια εργασίας και όταν κλικάρω ξεκινάει κανονικά.

 

Άνοιξε το gedit(ή εναν text manager) και γράψε μέσα cd "/home/andreas/BOINC" && exec ./boincmgr $@

κάνε save στην επιφάνεια εργασίας, και ονομασέ το boinc_manager.

Άνοιξε και δώσε σε τερματικό ... cd Desktop

                                               chmod a+x boinc_manager

βγες και τρέξε το boinc_manager. πείτε μου πως πήγε παιδιά, να βρουμε μια λύση.

 

 

=========================================================

Εχω προβλημα!!! 

Οταν το τρεχω ανεβαζει παρα πολυ θερμοκρασια το laptop!!!!

http://img8.imageshack.us/img8/1563/snapshot1xu.png

Δειτε στο screenshot διαφορα στην cpu που χρεισιμοποιειται πριν και μετα την εναρξη του boinc!!!!

Βασικα δεν με ενοχλει η cpu αλλα οτι ανεβαζει παρα πολυ θερμοκρασια!!! Στο screenshot φαινεται να ειναι 62 βαθμους, αλλα δυστυχως δεν φτανει μονο μεχρι εκει!!! 

Σε 2 με 3 λεπτα μετα την εναρξη μπορει να φτασει μερχι και 74 βαθμους!!! 

74 βαθμοι δεν ειναι παρα πολυ για ενα laptop??? Φοβαμαι μη μου καει!!!

Απο τις ρυθμισεις εχω βαλει να χρησιμοποιει, το boinc, 40% απο την cpu οταν ειναι σε χρηση και στο αλλο εχω βαλει 80%

Υπαρχει καποια αλλη ρυθμιση που πρεπει να κανω για να μην γινεται αυτο???

 

 

Open your source. Open your mind!!!

Wannabe!!!

andreas_g]74 βαθμοι δεν ειναι παρα πολυ για ενα laptop??? Φοβαμαι μη μου καει!!!

Απο τις ρυθμισεις εχω βαλει να χρησιμοποιει, το boinc, 40% απο την cpu οταν ειναι σε χρηση και στο αλλο εχω βαλει 80%

Υπαρχει καποια αλλη ρυθμιση που πρεπει να κανω για να μην γινεται αυτο???

 

Δεν μπορείς να μειώσεις το ποσοστό της CPU time που εκχωρείς όταν ο υπολογιστής είναι άεργος; Ίσως αυτό να έχει αποτέλεσμα και να μην ανεβάζει τόσο μεγάλη θερμοκρασία...

 

 

Μπααααα δυστυχως δεν γινεται τιποτα!!! 

Εκανα παλι διαφορες δοκημες και το εφτασα μεχρι 10%/40% και παλι εφτανε 70κατι θερμοκρασια!!!!

Θα περιμενω να βγει καινουργια εκδοση του boinc μηπως γινει τιποτα!!!!

 

Open your source. Open your mind!!!

Wannabe!!!

Είπα να ξαναφέρω μπροστά το θέμα μήπως ενεργοποιηθεί κανένας ακόμα.

Η ιδέα είναι να βοηθήσουν τα δικά μας computer, στους υπολογισμούς "ρουτίνας" που κάνουν τα ερευνητικά κέντρα για ανίατες ασθένειες, μήπως και καταφέρει η Ιατρική, για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, να γίνει από "στατιστική δοξασία" "επιστήμη". Για παράδειγμα υπάρχει έρευνα που χρειάζεται 100.000 χρόνια λειτουργίας των υπολογιστών της κοινότητας worldcommunitygrid για να ολοκληρωθεί. Και η παραμικρή συνεισφορά είναι πολύτιμη. 

Οι διαδικασίες είναι "ασφαλείς" και στο Linux ασφαλέστερες.

Προσωπικά έχω "επιστρατεύσει" όλα τα παλιά μηχανήματα του γραφείου (Pentium III & IV) με Ubuntu, mint και monomaxo lite (που αναστένει πεθαμένους).

Οποιος θέλει να βοηθήσει και να συμμετάσχει ας ακολουθήσει τις οδηγίες του Harris στο 1ο post (στην κορυφή) 

Καλημέρα. Η ομάδα συνεχίζει ενεργά και χρειάζεται νέα μέλη. Δωρήστε το χρόνο που ο υπολογιστής σας είναι αδρανής για καλό σκοπό.
[url=http://www.worldcommunitygrid.org/]http://www.worldcommunitygrid.org/[/url]
και η ομάδα μας (εάν είστε ήδη μέλος του WCG, ο σύνδεσμος παρακάτω θα κάνει register στην ομάδα μας)
[url=%20http://www.worldcommunitygrid.org/team/viewTeamInfo.do?teamId=5569XM8DQS1]Hellas United[/url]