ερώτηση για virtualization.

Kaltsinho | Πέμ, 06/18/2009 - 18:16 | 1' | 15

Μιά ερώτηση παιδιά πάλι.Θέλω να παίξω παιχνίδια στο ubuntu μου αλλα με το wine δεν έχω πολυ τύχη αρα πάμε για εικονοποίηση.Ακουσα ότι το virtualbox 3 θα έχει 3d accel μέχρι DX9 με pixelshader 2.0,αλλά το Vmware τα έχει ήδη και πολυ καλύτερα.Ξέρω ότι είναι εμπορικό.Υπάρχει κάποιος τρόπος να το βρώ σπασμένο ώστε να μπορώ να το δοκιμάσω να δω τα αποτελέσματα;Δεν ξέρω απο compile και cd /sdgdsgs  make %$@#%#$W κανένα .deb αν γίνεται.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Βρε kaltsinho σε forum για το ΕΛ/ΛΑΚ ρωτάς για crackig λογισμικού? Εκτός από παράνομο, έχουμε άλλη λογική και φιλοσοφία, γι αυτό και προτιμήσαμε linux για να αποφύγουμε ακριβώς αυτό! Τέσπα ευτυχώς που υπάρχουν και π.μ.

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων

Δοκίμασες με την τελευταία έκδοση του VirtualBox (2.2.4)? Αν δεις στο forum του VirtualBox κάποια παιχνίδια παίζουν καλά.

************************

www.postokano.gr

Ναι κοίταξα στο forum του virtualbox αλλά είναι του 2007 και έχει πολύ παλιά παιχνίδια όπως το diablo 2.Apkoutsou κάνεις λάθος θέλω πχ να δοκιμάσω το VMWare να δω αν μου κάνει αν παίζουν τα παιχνίδια μου.Μπορεί κάποια στιγμή να το αγοράσω στο μέλλον αν με ικανοποιεί.Δεν υπάρχει κάποια αντιστοιχη open-source εφαρμογή,όλες είναι ακετά πίσω σε σχέση με τις εμπορικές,διωρθωσε με αν κάνω λάθος.

μόλις δοκίμασα και virtualbox 3 beta χωρίς τυχη με 3d acceleration στα παιχνιδιά :(

μπορεις να δοκιμασεις το xen σε συνδιασμο vnc & qemu , δεν εχω κατι να σου πω γιατι δεν το εχω δοκιμασει αλλα στο google θα βρεις tutorials, για να στησεις Windows για τα games.

 

[oprime@dexter]$uname -a | awk '{print $1, "on the ROCKS"}' | sed -e 's/on\ the\ ROCKS/ROCKS/'

 

Εγώ δοκίμασα το virtualbox 3 το beta και πέρασε τα τεστ του dx8 και dx9. To dx7 έφαγε σκάλωμα.. Tί παιχνίδι δοκίμασες?

Επίσης σιγουρέψου οτι έκανες τα πάντα σωστά: Έχεις περάσει σωστά τους οδηγούς της κάτρας γραφικών στο linux? Έχεις ενεργοποιήσει το 3D acceleration στο VB? Έβαλες τα guest additions με υποστήριξη για directx?

Εβάλα βρε παιδιά το virtualbox 3 beta εχω μια χαρα ενεργοποιημένη την κάρτα μου nvidia 9800GT με το restricted driver manager,tickαρα το 3d accelaration που έλεγε και μόλις έβαλα τα windows εγκατέστησα το guerst addition μια χαρα.Απο παιχνίδια δοκίμασα το Live for Speed και το Rigs of Rods.Το μήνυμα που παίρνω όταν τα κλικάρω είναι Probable error in graphics driver.Αν μπορείτε βάλτε μου ένα link με του που βρίσκω οδηγίες για αυτό που θέλω να κάνω.

Θα δοκιμάσω το απόγευμα το Rigs of Rods και θα σου πώ. Αν και δεν είναι αντιπροσωπευτικό γιατί απο οτι υποθέτω τρέχει σε opengl.

Ναι, θεωρητικά τουλάχιστον.

Λοιπόν, το RoR μου έτρεξε, όπως και το flightgear. Με όχι πολλά fps αλλά μου έτρεξε (μπήκα κανονικά και έκανε και βηματάκι το ανθρωπάκι). Εσύ που έχεις πολύ πιο γρήγορο PC (έχω athlon 2X με ΑΤΙ 3650) θα έχεις σίγουρα υποφερτά fps. Το άλλο πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι το ποντίκι, ο pointer "έτρεχε" με τουλάχιστο 30x ταχύτητα.

Γι' αυτό σου είπα απο την αρχή μήπως χτυπάει κάπου αλλού, είχα δοκιμάσει το flightgear και 2-3 άλλα, απο ότι θυμάμαι το counterstrike και ένα ακόμα DX.

Υπ'οψιν οτι στις προηγούμενες εκδόσεις μου έτρεχε μια χαρά το flightgear, οπότε παίζει να υπάρχει κάτι επειδή είναι beta.

Αυτό που έχει βελτιωθεί είναι η ενσωμάτωση των παραθύρων που τρέχουν opengl&DX στο περιβάλλον των winblows, μπορείς πλέον π.χ να τα σύρεις κανονικά.

Θα κοιτάξω επίσης μήπως έχω κανένα παιχνιδάκι DX9 να δοκιμάσω να δούμε τι γίνεται.

 

Δεν το έχω δοκιμάσει οπότε δεν μπορώ να σου πω. Απο οτι ξέρω έχει καλύτερη υποστήριξη στα 3D

Γιατί δεν δοκιμάζεις κάποιο από τα Cadega ή CrossOver, εφόσον ενδιαφέρεσαι κυρίως για παιχνίδια?? Πατάνε πάνω στο Wine, αλλά έχουν περισσότερες ρουτίνες για παιχνίδια και υποστηρίζουν πολύ καλά (από όσο ξέρω, καθώς πλέον δεν προλαβαίνω -δυστυχώς- να παίξω παιχνίδια) το DX9... Μόνο που είναι εμπορικά - το Cedega σε χρώνει για κάθε παιχνίδι που θέλεις να τρέξεις μέσω του cedega, πράγμα που είναι -κατά την άποψή μου- συμφέρει...

 

--------------------------------------------------------------------

LawyersVoice.grLawyersVoice.gr - To forum των νέων δικηγόρων

Βασικά ναι το ξέρω και το cedega και το crossover αλλά πολλά προβλήματα ρε παιδάκι μου.Μια φταίει το compiz μια ο ήχος μια έχω εφιαλτικά fps γι'αυτο ήθελα καλύτερα σε virtualbox να μην έχω τέτοια προβλήματα.Θα δοκιμάσω κανένα Vmware να δω τι παίζει....

Ωχ τι μπλέξιμο και αυτό με το Vmware κατι .bundle και μα.....ες.Το άφησα,θα περιμένω το virtualbox που ελιναι και μας τους θνητούς.....