Ψάχνω για ένα απλό linux άλλα με βασικές δυνατότητες

xpan | Σάβ, 11/15/2008 - 14:28 | 3' | 5

Καλημέρα.

Ξέθαψα ένα laptop Compaq Pressario 1600 με 20GB σκληρό, 256ΜΒ μνήμης και AMD 1GHz, 15άρα οθόνη και μια παλιά ΑΤΙ κάρτα γραφικών. Ότι linux του έβαλα δούλεψε κανονικά (μέχρι και το OpenSuse 11).

Όμως θέλω κάτι απλό για να κάνω 2-3 συγκεκριμένες και μη ενεργοβόρες εργασίες, άλλα και κάποια βασικά που θα απαιτηθούν κάποια στιγμή (π.χ. να διαβάζει FAT/NTFS partitions, να παίζει μουσική και απλά video, και DVD.)

Μέχρι στιγμής έχω καταλήξει στο Edubuntu (δε θυμάμαι έκδοση, νομίζω πρέπει να είναι η 6.06), άλλα θέλω να δοκιμάσω και το Mint Light Edition. Δυστυχώς στο Edubuntu δεν μπόρεσα να εγκαταστήσω το Emacs v21 που το θέλω και υπάρχει στο DVD (περιέργως). Θα δοκιμάσω να εγκατασήσω το v22 απο το CD του ELF.

Το μόνο πρόβλημα που έχω με το Edubuntu είναι πως η εγκατάστασή του μου πήρε σχεδόν ένα ολόκληρο πρωινό, οπότε θέλω να δοκιμάσω το Mint (ή κάποιο άλλο) άλλα δε θέλω να ξαναχάσω ένα πρωινό απο τη ζωή μου να εγκαταστήσω πάλι το Edubuntu αν δεν με ικανοποιήσει.

ΥΓ: Δεν έχω Internet (έχω κάνει εδώ και 5 μήνες αίτηση στον ΟΤΕ να μου φέρει καλώδιο σε νέα πολυκατοικία άλλα ακόμα περιμένω) οπότε θα με βόλευε η έκδοση του linux να είναι DVD ώστε να περιλαμβάνει μπόλικο υλικό...

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

linux mint xfce edition ή linux mint fluxbox edition.
το light edition που αναφερεις ειναι χωρις τα codecs λογω νομικων κολληματων σε καποιες χωρες. δεν σημαινει οτι ειναι πιο ελαφρυ.

Puppy linux αφού έχεις και 256 μνήμη. Το ότι έτρεξε πιο βαριές διανομές δεν σημαίνει ότι πρέπει να την χρησιμοποιήσεις όλη. Επίσης δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με την εγκατάσταση αφού είναι μόνο 80 mb. Για γραφικό περιβάλλον βάλε του blackbox το οποίο και θα το σετάρει μόνο του.
Σε παρόμοια περίπτωση με ένα hp laptop το puppy δούλεψε άψογα και παρόλο που του εγκατέστησα και κάποιες πιο βαριές εφαρμογές μέσα ( δηλαδή τρέχω και τον writer από το open office) στο σύνολο του το μηχάνημα πετάει κάτι που δεν συνέβη με άλλες διανομές ακόμα και με τις light εκδόσεις τους.

Κακά τα ψέματα παιδιά, όπου παίζουν βαριά γραφικά περιβάλλοντα αλλά και μεγάλες εφαρμογές η 256 μνήμη δεν φτάνει.

Ευχαριστώ. Έχω σκεφτεί αρκετές φορές να αλλάξω τη 256άρα με μια 512άρα μνήμη άλλα μου ζητάνε 100Ευρώ (SODIMM PC133 SDRAM)

Έχω δυο 128άρες, μια 64άρα κι μια αγνώστου χωρητικότητας
αν τις θέλεις στείλε μου pm
αν μένεις μακριά από Αθήνα να στις στείλω
Δέχομαι και πιστωτική linuxcard ή Visux :-p

Προσωπικά χρησιμοποιώ το PCLinuxOS TinyMe 2007 για portable εργασίες, και έχει «παίξει» σε όλα τα συστήματα.
Έχει τα απαραίτητα και είναι εύκολο στη χρήση, στην ρύθμιση και στην εκμάθηση.

----------------------------------------------------------

Use the Debian OS, Luke Skywalker