FBI & παραβιαση e-mail!

Constantinos | Κυρ, 01/13/2008 - 23:22 | 3'

'Το FBI (ξανα)παραβίασε τα όρια του συντάγματος των ΗΠΑ ψάχνοντας σε e-mails χωρίς ένταλμα, όπως αποφάνθηκε ομοσπονδιακό δικαστήριο. Συγκεκριμένα, τριμελής επιτροπή από δικαστές του 6ου Εφετείου έκρινε πως όλοι οι χρήστες e-mail δικαιούνται μια λογική προστασία του ιδιωτικού τους απορρήτου.

Η παρακολούθηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά τη μετάδοσή του τελεί υπό συγκεκριμένους περιορισμούς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί παρακολούθησης, ωστόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεώρησε ότι τα e-mails που αποθηκεύονται στους servers ενός ISP μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία χωρίς την έκδοση εντάλματος.

Το δικαστήριο – ευτυχώς για ολους μας- είχε εντελως διαφορετική άποψη. Και οι τρεις δικαστές δήλωσαν πως το e-mail είναι μια ολοένα πιο δημοφιλής μορφή ιδιωτικής επικοινωνίας. Η προστασία των επικοινωνιών μέσω αυτού του διαύλου είναι το ίδιο σημαντική για τις αρχές της Τέταρτης Προσθήκης άρθρου στο σύνταγμα, όσο η προστασία των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στο παρελθόν'

watergate.info

ps: Να σημειωσω, ακομα οτι... γνωστη Αμερικανικη εταιρεια, που κατασκευαζει πολυ γνωστο ΟS ( ), εχει κατηγορηθει, για τη συνεργασια της με το FBI & παρομοιες υπηρεσιες!

Μαλιστα, ειναι γεγονος οτι στοιχεια των χρηστων ....του συγκεκριμενου OS, αποστελονται (εν αγνοια τους, φυσικα), σε συγκεκριμενες υπηρεσιες & οχι μονο!

Ακομα ειναι γνωστο οτι αντιγραφο του κωδικα του συγκεκριμενου λειτουργικου ( ),υπαρχει στη λεγομενη: μαυρη βαλιτσα, του προεδρου των Η.Π.Α!

constantinos2007-7-3 19:49:46

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)