Yagoburn - Μία ακόμα εφαρμογή για την εγγραφή των οπτικών δίσκων σας.

vagrale13 | Τετ, 05/16/2012 - 11:53 | 3' | 3

Τον τελευταίο καιρό ξεφυτρώνουν όλο και περισσότερες εφαρμογές ελεύθερου λογισμικού για διάφορες χρήσεις στο Linux. Αυτή είναι και η ουσία: όσες περισσότερες επιλογές για εμάς τους χρήστες, τόσο το καλύτερο. Το Yagoburn είναι μία τέτοια νέα εφαρμογή για εγγραφή CD/DVD.



Είναι πολύ απλό στη χρήση του. Μπορεί-τε να γράψετε CD ήχου με αρχεία τραγουδιών, τα οποία θα είναι σε μορφή wav. Μπορείτε να γράψετε CD/DVD δεδομένων με διάφορα αρχεία που θέλετε, ή ακόμα και φακέλους. Ακόμα, μπορείτε να «κάψετε» ένα αρχείο εικόνας ISO ή, αν θέλετε, απλά να δημιουργήσετε ένα. Αν έχετε κάποιο επανεγγράψιμο CD/DVD, μπορείτε να διαγράψετε το περιεχόμενό του. Φυσικά, σε όλες τις εγγραφές μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα που θέλετε να γίνει η εγγραφή, όπως και να βάλετε μία ονομασία που θέλετε να έχει ο δίσκος. Μπορείτε να ορίσετε επίσης το μέγεθος του δίσκου, π.χ., για CD υπάρχουν 7 επιλογές από 180MB έως 868MΒ, ενώ για τα DVDs διαθέτει 3 επιλογές από 4,7GB έως 9,4GΒ.
Το Yagoburn είναι γραμμένο σε Python και δεν χρειάζεται εγκατάσταση, παρά μόνο να τρέξετε το εκτελέσιμο αρχείο του. Μελλοντικά, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, πρόκειται να προστεθούν και άλλες επιλογές, όπως υποστήριξη πολλαπλών εγγραφών, εγγραφή CD ήχου με υποστήριξη διαφόρων μορφών αρχείων κ.λπ. Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε και τις προσεχείς προσθήκες, ώστε να γίνει ακόμα πιο πλήρες.

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Καλοσχεδιασμενο μεν αυτο το front end του cdrkit - αλλα δεν βλεπω να εχει μελλον.

Η μονη εκδοση που υπαρχει ειναι απο το Σεπτεμβριο του 2009 - και απο τοτε ουτε ο δημιουργος του δεν το αναφερει στο site του. Μαλλον προκειται για παρατημενο project.

topmail]Αντιγραφή CD ή DVD Κάνει απευθείας ?

Χμμ... δεν το δοκιμασα αυτο.