Pooka - Ένας e–mail client για το Linux και το ελεύθερο λογισμικό.

vagrale13 | Τρί, 01/31/2012 - 23:05 | 2'

Ο Pooka είναι ένας e–mail client γραμμένος σε Java, χρησιμοποιώντας το JavaMail API. Υποστηρίζει e–mail μέσω του πρωτοκόλλου IMAP (συνδεδεμένο και αποσυνδεδεμένο) και του POP3, ενώ η εξερχόμενη αλληλογραφία αποστέλλεται μέσω του πρωτοκόλλου SMTP. Τα πρωτόκολλα αυτά τα χρησιμοποιούν όλα τα γνωστά ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, όπως τα Gmail, Yahoo! Mail, Hotmail κ.λπ. Φυσικά, όπως αναφέραμε και παραπάνω, για να δουλέψει η εφαρμογή, χρειάζεται να έχετε εγκατεστημένη την Java.



Στον Pooka μπορείτε να προσθέσετε όσους λογαριασμούς επιθυμείτε, δηλαδή, όλα τα e–mails που έχετε, και να είστε συνδεδεμένοι ταυτόχρονα σε όσους από αυτούς επιθυμείτε. Ίσως φανεί λίγο δύσκολο σε κάποιους χρήστες να ρυθμίσουν σωστά το όνομα του mail server, πέρα από το να εισαγάγουν απλώς το όνομα και των κωδικό τους.
Π.χ., για το Gmail θα πρέπει να κάνετε τις ακόλουθες ρυθμίσεις: Server name: pop.gmail.com και Security: SSL.
Για το Yahoo!: Server name: pop.mail.yahoo.com και Security: SSL και SMTP Port: 465
Για AoLmail: Server name: imap.aol.com και Security: None, και για Hotmail: Server name: pop3.live.com και Security: SSL.
Ίσως, αν στο μέλλον διευκολύνει περισσότερο τους χρήστες να ρυθμίζουν τους λογαριασμούς τους και αν βελτιωθεί η λιτή εμφάνισή του, να μπορέσει να ανταγωνιστεί τους γνωστούς e–mail clients.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)