Kazam Screencaster - Βιντεοσκοπήστε την επιφάνεια εργασίας σας και όχι μόνο.

vagrale13 | Τρί, 01/31/2012 - 15:35 | 3' | 4

Ο Kazam είναι μία απλή εφαρμογή, που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους χρήστες να βιντεοσκοπήσουν την επιφάνεια εργασίας τους και όχι μόνο. Πολλοί χρήστες κατά καιρούς ψάχνουν έναν εύκολο τρόπο για να το κάνουν αυτό. Σίγουρα μία καλή λύση σε αυτό είναι ο Kazam.



Πέρα από την εγγραφή εικόνας, μπορείτε να επιλέξετε να γίνει ταυτόχρονα και εγγραφή ήχου. Προς το παρόν, η τελευταία έκδοση που δοκιμάσαμε, δεν επιτρέπει να επιλέξετε εγγραφή συγκεκριμένης περιοχής στην οθόνη, αλλά μόνο ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας σας. Στα σχέδια των δημιουργών είναι να προστεθεί μελλοντικά αυτή η επιλογή.
Μόλις επιλέξετε να ξεκινήσει η εγγραφή, θα εμφανιστεί μία ειδοποίηση στο κέντρο της οθόνης, όπου θα χρονομετρά πέντε δευτερόλεπτα αντίστροφα, για να ξεκινήσει η εγγραφή. Μπορείτε κατά τη διάρκεια της εγγραφής να επιλέξετε παύση και μετά να συνεχίσετε την εγγραφή.
Στο τέλος της εγγραφής διαθέτει κάποιες επιπλέον επιλογές. Μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το βίντεο σε μορφή αρχείου βίντεο MKV. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να γίνει επεξεργασία του βίντεο με το Pitivi ή με τον Kazam. Η επιλογή του Kazam σάς παρέχει τη δυνατότητα να στείλετε το βίντεο σε κάποιο e–mail ή ακόμη να το ανεβάσετε στο ΥouΤube, όπου μπορείτε να ρυθμίσετε την ποιότητα, τον τίτλο κ.λπ.
Ο Kazam σίγουρα μπορεί να εξυπηρετήσει χρήστες που θέλουν να κάνουν εγγραφή της επιφάνειας εργασίας τους.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

      Μπράβο !  καταπληκτική ιδέα γιατί πάντα υπάρχει ανάγκη να κάνουμε εγγραφή  στο desktop.
   Μιά σύντομη απάντηση , όποιος μπορεί. Πώς μπορούμε να  ''σώσουμε'' ένα video που  παίζει μόνο  με  την  παλιοτεχνολογία της Adobe Flash &  βρίσκεται αποθηκευμένο σε μία διεύθυνση στο net ?  Mε ενδιαφέρει το παρακάτω video με τον Ντουράκη. Αγόρασα ενα Olympus SL-3 Linear PCM Recorder  &  έχω κάνει φωνητική εγγραφή  κρύσταλλο , Super Dolby Surround γιατί το μηχανηματάκι αξίζει πραγματικά τα λεφτά του. Θέλω όμως & το video  της  καταραμένης Adobe. Καμιά ιδέα ?  Γιατί ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που να ΜΗΝ γίνεται στο LINUX.
   να και το link
                                  http://elearning.foh.gr/p15422432/

    Μάλλον  με το FFMPEG  θα βρω άκρη..Ναί , σωστά  κατάλαβες, εγγραφή live-streaming απο το καταραμένο Adobe χρειάζομαι. Thanks. Πολύ καλός οδηγός.

Ευχαριστώ πολύ vagrale13 για αυτόν τον οδηγό! Έψαχνα καιρό τώρα για να βγάλω άκρη με την βιντεοσκόπηση της επιφάνειας εργασίας γιατί ήθελα να φτιάξω μερικά βασικά How-To tutorials με video !