Webian Shell - Για «σερφάρισμα» χωρίς περιβάλλον εργασίας

vagrale13 | Παρ, 09/30/2011 - 15:24 | 3' | 1

Ο Webian Shell είναι ένας περιηγητής ∆ιαδικτύου πλήρους οθόνης, κτισμένος πάνω σε Mozilla Chromeless, χρησιμοποιώντας τυπικές τεχνολογίες Web όπως HTML, JavaScript και CSS. Όπως θα δείτε και από την εικόνα, δοκιμάσαμε την έκδοση 0.1 που είναι η πρώτη έκδοσή του, οπότε είναι ακόμη σε αρκετά αρχικό στάδιο.



Με το πρώτο άνοιγμα, θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά στο γραφικό περιβάλλον σας, καθώς πλέον ο Webian Shell θα πάρει τη θέση του! Η εμφάνισή του θα σας δώσει την εντύπωση ότι έχετε μετακομίσει από τον υπολογιστή σας και βρίσκεστε σε περιβάλλον Smartphone.
Παρέχει πάντως γραμμή πλοήγησης, κουμπιά επιλογής για μετάβαση ιστοσελίδων μπρος και πίσω, κάτω δεξιά ένα ρολόι και κάτω αριστερά κουμπί για την επιλογή προσθήκης καρτελών.
Ο σκοπός της δημιουργίας του Webian, όμως, δεν είναι μόνο η περιήγηση. Στοχεύει γενικότερα να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών που θέλουν να έχουν ένα ενιαίο γραφικό περιβάλλον και μέσω αυτού να μπορούν να τρέχουν Web εφαρμογές.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, στο μέλλον πρόκειται να ενσωματωθούν πολλές και σημαντικές επιλογές για τη διαχείριση του hardware, όπως GPS, μπαταρίας (για τα laptops), ήχος κ.λπ., ενώ για τους λάτρες της τεχνολογίας θα προστεθεί πληκτρολόγιο για οθόνες αφής, καθώς και πολλές ακόμη βελτιώσεις. Είναι μία αρκετά καλή ιδέα (μας θυμίζει το Chrome OS, βέβαια) και περιμένουμε τις μελλοντικές προσθήκες και αλλαγές του με ανυπομονησία!

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Για thin client, "ίσως" και να το σκεφτόμουνα. Για κανονικό PC, ούτε του Αγίου...