Backbox Linux - Penetration Testing

dsyrmalis | Δευ, 09/05/2011 - 09:14 | 1' | 5



Φαίνεται πως το Backtrack απέκτησε έναν ανταγωνιστή. Πρόκειται για το Backbox το οποίο είναι μια διανομή βασισμένη στο Ubuntu 11.04 και έχει ως σκοπό το Penetration Τesting και γενικότερα το ζήτημα της ασφάλειας υπολογιστών και δικτύων. Ως περιβάλλον εργασίας έχει το Xfce 4.8 το οποίο συνδυάζει αρκετές λειτουργίες με καλές επιδόσεις. Η διανομή έχει το δικό της αποθετήριο για την αναβάθμιση των εφαρμογών. Κυκλοφορεί και σε 32 bit έκδοση και σε 64 bit. Στην τελευταία έκδοση προστέθηκαν οι εξής κατηγορίες:

  • Vulnerabilty Assessment
  •  Forensic Analysis and
  •  VoIP Analysis

Ιστοσελίδα: http://www.backbox.org
Λήψη: http://www.backbox.org/content/download

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Με τόσες διανομές Linux που έχουν βγει, βγαίνουν και που θα βγουν, είναι φυσικό το Backtrack να αποκτούσε ανταγωνιστή στο θέμα του Penetration Testing, αλλά πιο απ'τα δύο είναι πιο ισχυρό? Και πότε βγήκε αυτό το Backbox? 

To Backtrack νομίζω πως είναι πιο ισχυρό, έχει πιο πολλές επιλογές, μεγάλη κοινότητα και γενικότερα υπάρχουν πολλά άρθρα για τη χρήση του. Το BackLinux είναι αν δεν κάνω λάθος, είναι καινούργιο.

Υπαρχουν και ....

To 1o νομιζω με gnome
http://netinfinity.org/

http://www.gnacktrack.co.uk/

http://www.blackbuntu.com/

http://s-t-d.org/index.html

http://www.networksecuritytoolkit.org/nst/

http://www.pentoo.ch/

Κατεβάζω τώρα το Backtrack 5 για να το βάλω στο virtual box (θέλω να φτιάξω ένα backdoor και να χακάρω τα windows xp, επίσης στο virtual box).