Slackel current KDE 4.8.1 (32 και 64 bit)

djemos | Τρί, 04/03/2012 - 08:47 | 7' | 32

Ένα νέο σετ Slackel current KDE 4.8.1 DVD. Μια συλλογή τεσσάρων KDE ISO
DVD είναι άμεσα διαθέσιμη στους χρήστες μας, συμπεριλαμβανομένων των
32-bit και 64-bit εικόνων εγκατάστασης καθώς και 32-bit και 64-bit Live
DVD που μπορούν να καούν σε ένα DVD ή να χρησιμοποιηθούν με ένα USB
drive.



Το Slackel current KDE 4.8.1 περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του Slackware και το KDE 4.8.1 και συνοδεύεται από μια πολύ πλούσια συλλογή λογισμικού KDE. Τον Firefox 11.0
web browser, το KMail και Ktorrent είναι οι κύριες εφαρμογές δικτύωσης
που περιλαμβάνονται σε αυτή την έκδοση, ακολουθούμενες από τον
Akregator, ένα RSS reader για το KDE,το Kopete, το KDE instant messenger
και πολλά περισσότερα. Το Wicd χρησιμοποιείται για τη δημιουργία
ενσύρματων ή ασύρματων συνδέσεων του δικτύου σας.



Στο τμήμα πολυμέσων, το Slackel KDE 4.8.1 περιλαμβάνει το Bangarang 2.1, ένα ισχυρό media player για το KDE, μαζί με το Clementine 1.0.1, που είναι ίσως ο καλύτερος διοργανωτής μουσικής για Linux, και φυσικά το K3b 2.0.2,
η καλύτερη εφαρμογή εγγραφής CD/DVD για συστήματα Linux. Η εφαρμογή
εγκατάστασης (του Salix) κωδικοποιητών Πολυμέσων μπορεί να
χρησιμοποιηθεί, για να εγκαταστήσετε γρήγορα και εύκολα πατέντες codecs
στο σύστημά σας.



Μια μεγάλη ποικιλία από εφαρμογές γραφείου περιλαμβάνονται χάρη στο Calligra, το νέο πρότυπο σουίτας γραφείου του KDE. Το Calligra Words, Calligra Stages, Calligra Tables
είναι οι κύριες εφαρμογές γραφείου, ενώ υπάρχουν πολλές περισσότερες
που περιλαμβάνονται που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες για σχεδόν
οποιαδήποτε εργασία, όπως KOrganizer, KAddressBook και το Okular (προβολέας εγγράφων).



Στο τμήμα γραφικών, το Κρίτα, ένα ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας και το Karbon, ένα κλιμακωτό πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών περιλαμβάνονται, μαζί με το Gwenview, ένα πλούσιο σε χαρακτηριστικά πρόγραμμα προβολής εικόνων. Πολλά περισσότερα μικρότερα εργαλεία όπως KColorChooser, ένας επιλογέας χρώματος και το KSnapshot, για screenshots εφαρμογών συμπληρώνουν την γκάμα εφαρμογών γραφικών.



Περιλαμβάνονται τα γραφικά εργαλεία του Salix, κάνοντας τη διαχείριση
του συστήματος εύκολη για τον καθένα. H διαχείριση, όπως πάντα, γίνεται
με τη χρήση του slapt-get και του γραφικού του frontend του Gslapt. Το Sourcery, ένα γραφικό εργαλείο για τη διαχείριση και την εγκατάσταση πακέτων από SlackBuilds περιλαμβάνεται επίσης. Αυτό είναι ένα γραφικό περιβάλλον για το slapt-src και συμπληρώνει το Gslapt, τη γραφική προεπιλογή του διαχειριστή πακέτων.

Οι Live εκδόσεις του Slackel KDE 4.8.1 περιλαμβάνουν τον LiveKernel 3.2.13 (32 και 64 bit) που δημιουργήθηκε για να είναι ίδιος με την τρέχουσα έκδοση του πυρήνα του Slackware, και κατασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία δημιουργίας Live CD/DVDs SaLT (Salix Live Technology).

Στη πρώτη οθόνη μετακινηθείτε με το βελάκι και επιλέξτε "Ελληνικά" για να μπουτάρετε σε ελληνικό περιβάλλον στο KDE.

Είναι πολύ εύκολο να εγκαταστήσετε το
Slackel σε ένα οδηγό USB. Σενάρια (scripts) που κάνουν ακριβώς αυτό σε
σύστημα *nix ή σε σύστημα Windows είναι διαθέσιμα μέσα στα αρχεία ISO.

Το Slackel Live μπορεί επίσης να ξεκινήσει
μέσω μιας σύνδεσης δικτύου με χρήση PXE. Θα βρείτε συνδέσεις για τα
αρχεία initrd για PXE εκκίνηση δίπλα στις συνδέσεις μεταφόρτωσης των
εικόνων ISO παρακάτω.

Μπορείτε να κατεβάσετε όλες τις τρέχουσες εικόνες ISO του Slackel current KDE 4.8.1 από τους παρακάτω συνδέσμους, χρησιμοποιώντας τους διακομιστές Sourceforge .



Slackel KDE 4.8.1 (32-bit) DVD εγκατάστασης

(μέγεθος: 795MB, MD5: b7017cfd958c7f5cf50095b256bf2e4e):

Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/kde-4.8.1/slackel-current…

Slackel64 KDE 4.8.1 (64-bit) DVD εγκατάστασης

(μέγεθος: 771MB, MD5: 3a31ffb496fd40b091ff84565bba782):

Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/kde-4.8.1/slackel64-curre…



Slackel KDE 4.8.1 LiveDVD (32-bit)

 (Μέγεθος: 851MB, MD5: 5e188956fa9ccab43cdfed258bb87bc3):

Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/kde-4.8.1/slackellive-kde…

initrd για 32-bit εκκίνηση PXE

(Μέγεθος: 6,9 ΜΒ, MD5: cb3b82e09859b439ac77e31bbaa2c67a)

Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/kde-4.8.1/initextra-kde-4…

 



Slackel64 KDE 4.8.1 LiveDVD (64-bit)


(Μέγεθος: 867MB, MD5: dcdb6fd7f1be260b917f5d7e2dd64495)

Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/kde-4.8.1/slackellive-kde…

initrd για 64-bit εκκίνηση PXE

(Μέγεθος: 7,0 ΜΒ, MD5: 8dcd0e8f951ef34d0007bc79a3b0997d)

Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/kde-4.8.1/initextra-kde-4…



Αυτά τα DVD εγκατάστασης και LiveDVD περιλαμβάνουν μόνο υποστήριξη για
την Αγγλική και την Ελληνική γλώσσα στο KDE. Υποστήριξη για περισσότερες
γλώσσες μπορούν να προστεθούν από το χρήστη με την εγκατάσταση των
αντίστοιχων πακέτων γλώσσας για το KDE και το Calligra με το
slapt-get/gslapt από τα αποθετήρια (με επίλυση εξαρτήσεων) του Slackel.




(Ο κωδικός πρόσβασης root για το live DVD είναι "live". Για σύνδεση του χρήστη είναι "one" χωρίς κωδικό πρόσβασης)





Καλή διασκέδαση!

Δημήτρης

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το KDE έχει φτάσει σε μεγάλο βαθμό ωριμότητας και μαζί "ανεβάζει" και τις διανομές που το έχουν ως βασικό περιβάλλον εργασίας. Αν καταλαβαίνω καλά η βάση είναι το Slackware current αλλά το KDE 4.8.1 δεν είναι απο τα αποθετήρια του αλλά απο τρίτη πηγή. Θα τσεκάρω τη Live έκδοση να δω πως είναι ο γραφικός installer.

Ναι η βάση είναι το Slackware currrent. Στο server του Slackel υπάρχει το αποθετήριο του Slackare current που περιέχει μόνο αρχεία με τις εξαρτήσεις που δεν έχει το Slackware. Το κατέβασμα όμως των προγραμμάτων γίνεται από τα επίσημα αποθετήρια (mirrors) του Slackware. Έτσι με αυτή τη τεχνολογία η ενημέρωση με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο Slackware, ανανεώσεις προγραμμάτων κλπ γίνεται αυτόματα με cron job.

Τα αποθετήρια του Slackel περιέχουν όμως τις πλήρεις σειρές του KDE με τα αντίστοιχα αρχεία εξαρτήσεων. Περιέχουν επίσης και προγράμματα που υπάρχουν μόνο στα αποθετήρια του Slackel, όπως Bangaranf, clementine. Τα πακέτα του ΚΔΕ προέρχονται από τον alienbob, για να μην χάνεται χρόνος για μεταγλώτισση από τον πηγαίο κώδικα. Περιέχεται φυσικά, στα αποθετήρια και ο πηγαίος κώδικας. Αρκετά προγράμματα χρειάστηκε να ξαναμεταγλωτισθούν Π.Χ. το k3b για να έχει ελληνική υποστήριξη. Ο πηγαίος κώδικας προέρχεται από το επίσημο site των δημιουργών του. Η qt επίσης για να μειωθεί το μέγεθός της και ως εκ τούτου και το μέγεθος των ISO κλπ.

Αυτή η έκδοση χρειάστηκε πολλή δουλειά για να ετοιμαστούν πρώτα τα αποθετήρια και να ετοιμασθούν τα ISO images, επειδή άλλαξε ο πυρήνας (3.2.13) και η glibc και ήταν αρκετά τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπισθούν. Αρκετά προγράμματα λόγω της αφαίρεσης της RPC από τη glibc δεν μεταγλωτίζονταν. Χρειάστηκε να πατσαρισθούν. Αυτό ισχύει για όλες τις διανομές που χρησιμοποιούν τη νέα glibc.

Η εγκατάσταση του LiveISO σε usb είναι πανεύκολη. Αρκεί να αντιγράψουμε τα περιεχόμενα του iso (με κάποιο πρόγραμμα σε windows ή προσαρτώντας το iso στο Linux) στo usb και κατόπιν cd /media/usb-stick/boot. (όπου usb-stick είναι ένας υποθετικός φάκελος προσάρτησης)

Τρέχουμε το αρχείο install-on-USB.sh σε περιβάλλον Linux ή install-on-USB.cmd σε περιβάλλον windows. Απαντάμε ναι σε όλα και εγκαθίστανται ο grub bootloader στο usb. Αποπροσαρτούμε το usb-stick και κάνουμε επανεκίνηση και μπουτάρουμε στο Slackel.

      Πάρα  πολύ  χρήσιμες  όλες  οι  πληροφορίες  &  δοσμένες  πραγματικά  με  πολύ  εύληπτο  τρόπο ,  όπως  θα  όφειλαν  να  γράφονται  για  να  πεισθούμε  όλοι   πως  το  Slackel  αξίζει  να  βρίσκεται  σε  ένα  partition  του  δίσκου  κάθε  λινουξά.  Υπόψιν  πως  εδώ  &  πάρα  πολλούς  μήνες  ΔΕΝ  τρέχει  κανένα  slackware  based  linux   στο  PC  μου  ,  ούτε  καν  το  Zenwalk  (  το  nick  το  ''υιοθέτησα''  γιατί  πρίν  πολλά  χρόνια  , από  την  έκδοση  2.8  ήταν  από  τα  πρώτα  live-cd  που  με  ''μύησαν''  στο  Linux , αλλά  &  επειδή  μ' αρέσει  σαν  όνομα ).
  Θεωρώ  πως  έχω  ''απίστευτη''  εμπειρία  στο  linux   σε  γενικές  γραμμές  ,  αφού  τρέχω  πάμπολλες  διανομές  &   η  εγκατάσταση  των  νέων  ''κυκλοφοριών''  διανομών  στο   δίσκο  είναι  υπόθεση  μόνο  λίγων  λεπτών  ,  για  να  προσθέσω  οτιδήποτε  λείπει  ,  πάντα  από  τερματικό  ασφαλώς  ,  καθώς  το  γραφικό  περιβάλλον  για  την  ίδια  χρήση  απευθύνεται  για  χρήστες  παραθύρων  &  μόνο.
    Ωστόσο  θεωρώ  πως  η  οικογένεια  slackware  based  διανομών  είναι  ο  ''φτωχός''  συγγενής  στο  LINUX  ,  συγκρινόμενη  με   ονόματα  όπως  το νέο   Fuduntu  2012.2    από  το  οποίο  &  γράφω  αυτή  τη  στιγμή ,  Ubuntu  based  όπως  Pear OS 4  Comice ,  Luninux 11.11  ,   Fedora  16  ,  openSuse 12.1  ,  Mageia 1  κτλ.
       Δλδ  ,  δίνει  την  εικόνα  του  παλιού  ,  του  ξεπερασμένου ,  της  ''παλιατζούρας''  μετά  συγχωρήσεως. Μήπως  χρειάζεται  μια  προσπάθεια  ανάλογη  στο  θέμα  artwork ? 

Τo iso image Slackel KDE 4.8.1 LiveDVD (32-bit) και το initrd για 32-bit εκκίνηση PXE δεν ανέβηκαν σωστά στο sourceforge. Τα νέα images με τα md5sum.
Slackel KDE 4.8.1 LiveDVD (32-bit)
 (Μέγεθος: 851MB, MD5: 5e188956fa9ccab43cdfed258bb87bc3):
Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/kde-4.8.1/slackellive-kde-4.8.1-32.iso/download
initrd για 32-bit εκκίνηση PXE
(Μέγεθος: 6,9 ΜΒ, MD5: cb3b82e09859b439ac77e31bbaa2c67a)
Sourceforge: http://sourceforge.net/projects/slackel/files/kde-4.8.1/initextra-kde-4.8.1-32.xz/download

Υπάρχουν πάρα πολλές διανομές Linux για να χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης αυτή που του αρέσει, γαι να κάνει τη δουλειά του.

Όσον αφορά το Slackware θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ότι είναι "παλιατζούρα". Ένα αυτοκίνητο δεν το κρίνει κάποιος από το χρώμα αλλά από τη μηχανή, τη ταχύτητα, τη σταθερότητα, να μη ρετάρει. Να μην σε αφήσει ποτέ στο δρόμο. Γι αυτό υπάρχει ακόμη το Slackware, αλλιώς θα είχε εξαφανιστεί εδω και πολλά χρόνια.
Ασχολούμαι με το developing που απαιτεί χρόνο και κόπο. Όσον αφορά το artwork όποιος έχει ταλέντο (δυστυχώς, δεν έχω) και όρεξη ευχαρίστως να ασχοληθεί και να προσφέρει το artwork του.

Καλησπερα και απο μενα,

Το λειτουργικο με το οποιο ξεκινησα και περασα τις πυλες του Linux ηταν suse 7 pro (οταν ηταν ακομα free).

Η διανομη με την οποια εμαθα να χειριζομαι το Linux ηταν και ειναι το Slackware. Ακομα θυμαμαι τα 3 μερες και βραδιες που ξενιχτησα για να βρω γιατι στο Lilo μου βγαζει "LI 99 99 99 99.....99" και δεν μπαινει. Τελικα δεν ειχα φτιαξει το swap partition.

Στο μαθημα του Unix δεν μπηκαν στον κοπο να μας το αναφερουν και το suse δεν σου ελεγε τι partition φτιαχνει.

Αν καποιος θελει να μαθει Unix (και κατεπεκταση Linux) θα ξεκινησει ειτε με Slackware, ειτε *BSD, ειτε με Solaris.

Πιστευω οτι το Slackware ειναι μια καλη αρχη.

Περασα το Slackel (απο αυτο σας γραφω), μετα απο μια εγκατασταση του εκανα μια πληρη αναβαθμιση, πεταξα τον nouveau και περασα τον driver της NVidia και δουλευει κυριλε μεχρι στιγμης με πυρηνα 3.2.

Μετα την αναβαθμιση στο τερματικο του KDE (konsole) παιρνω αυτο
bash-4.2$  ls -l musi
ls: cannot access musi: Δεν υπά�χει τέτοιο α�χείο ή κατάλογος
bash-4.2$

Με xterm κανενα προβλημα.

Για το θέμα του Artwork το είχαμε αναφέρει και στη συνέντευξη του Δημήτρη.
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο απο το Slackel/Salix όσο και απο το Slackware. Κάνω μια χαρά τη δουλειά μου με αυτά και μάλλον καλύτερα (πάντα για τα δικά μου γούστα) σε σχέση με άλλες διανομές.
Επίσης, τα θεωρώ μαζί με το Debian Stable και το Ubuntu LTS τις ιδανικότερες (δωρεάν) διανομές για επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Απο τα να έχει τα ανασφαλή XP κάποιος στην επιχείρηση του είναι πολύ καλύτερα να έχει Salix/Slackel.
Παρεπιπτόντως το Slackel αν και έχει KDE είναι πολύ γρήγορο και καταναλώνει λίγη μνήμη.

bat12]Δημήτρη και για τα 64αρια iso δεν δουλεύουν οι σύνδεσμοι. Το ίδιο και στη σελίδα του Slackel http://www.slackel.gr/

Όχι τα εγκατάστασης, στα live αναφέρομαι.

[οff topic on] Τώρα πρόσεξα ότι δεν έχουμε επιλογή επεξεργασίας των σχολιών μας.....Γιατί;Innocent [off topic off] 

Ευχαριστούμε, Δημήτρη για την άμεση ανταπόκριση. Δουλεύουν παντού τώρα.

bat12,  δεν δούλευε το link για το slackellive 64bit. Υπήρχε στο τέλος ένας κενός χαρακτήρας. Διόρθωσα επίσης και τα παραπάνω αρχικά link στην ανακοίνωση της έκδοσης. Τώρα δουλεύουν όλα. Ευχαριστώ.

Δεν μπόρεσα να αναπαράγω το πρόβλημα. Τι εννοείς έβαλες το Slackel και έκανες αναβάθμιση. Προηγούμενη έκδοση έβαλες και μετα αναβάθμισες στο kde-4.8.1;

Καλησπερα, εχω το current με kde 4.7.4. Μολις τελειωσα την εγκατασταση πειραξα το slapt-getrc και εκανα τις αλλαγες που εχω με bold

root@slackel:/etc/httpd# cat /etc/slapt-get/slapt-getrc
# Working directory for local storage/cache.
WORKINGDIR=/var/slapt-get

# Exclude package names and expressions.
# To exclude pre and beta packages, add this to the exclude:
#   [0-9\_\.\-]{1}pre[0-9\-\.\-]{1}
#EXCLUDE=^aaa_elflibs,^aaa_base,^devs,^glibc-.*,^kernel-.*,^udev,^rootuser-settings,^zzz-settings.*,-x86_64-

# This is a Slackware repository that only holds dependency info. The
# actual packages are downloaded from a real Slackware mirror. Read
# http://www.salixos.org/wiki/index.php/How_to_create_a_local_slackware_repository_with_dependency_support
# if you want to use another Slackware mirror and keep the dependency
# information.
#SOURCE=http://salix.enialis.net/i486/slackware-13.37/:OFFICIAL
#SOURCE=http://salix.enialis.net/i486/slackware-13.37/extra/:OFFICIAL

# The Salix repository
SOURCE=http://salix.enialis.net/i486/13.37/:PREFERRED

#The Slackel repository
#SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/i486/13.37/:PREFERRED
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/i486/current/:PREFERRED

# Sources for the testing and pasture areas - if you use them.
# SOURCE=ftp://ftp.osuosl.org/pub/slackware/slackware-13.37/testing/
# SOURCE=ftp://ftp.osuosl.org/pub/slackware/slackware-13.37/pasture/

# Packages on a CD/DVD.
# SOURCE=file:///mnt/cdrom/:OFFICIAL

# Home made packages.
# SOURCE=file:///var/www/packages/:CUSTOM

SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/i486/slackware-current/:OFFICIAL
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/i486/slackware-current/extra/:OFFICIAL
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/i486/current/:CUSTOM
root@slackel:/etc/httpd#

μετα ετρεξα slapt-get -u && slapt-get --dist-upgrade. (σε init 4)
reboot
login σαν root
slapt-get -i kernel-sources και εκανα install το source του 3.2 και μετα εγκατασταση των driver της NVidia (αφου ειχα κανει disable τον nouveau) σε init 3 install ο driver της NVidia
reboot

Αυτη την στιγμη το συστημα μου ειναι
root@slackel:/etc/httpd# uname -a
Linux slackel 3.2.13-smp #2 SMP Sat Mar 24 04:02:23 CDT 2012 i686 Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.00GHz GenuineIntel GNU/Linux
root@slackel:/etc/httpd#

Οταν μπηκα σε kde (4.7.4 εχω ακομη) το konsole μου εβγαζε τα Ελληνικα οπως παραπανω.

Έχεις δυο γραμμές ίδιες χαρακτηρισμένες PREFERRED και CUSTOM. To CUSTOM έχει τη μέγιστη προτεραιότητα. Και δεν έχεις καμμιά για το kde-4.8.1. Για αυτό έχεις ακόμη kde-4.7.4.
Όμως έχουν γίνει αλλαγές μετά το kde-4.7.4.
Κάποια πακέτα μετά την αναβάθμιση θα πρέπει να απομακρυνθούν, με removepkg π.χ. το koffice άλλαξε σε calligra. Δες εδώ πια πρέπει να φύγουν. http://www.slackel.gr/repo/source/kde-4.8.1/README
Είδη κυκλοφόρησε και η kde-4.8.2 η οποία είναι ουσιαστικά bag fixe release. Οι εκδόσεις έρχονται γρήγορα. Και η ομάδα του slackware αποφάσισε να βάλει το kde-4.8.2 στο current.

Για το slapt-getrc τα σωστά είναι τα παρακάτω:
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/i486/slackware-current/:OFFICIAL
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/i486/slackware-current/extra/:OFFICIAL
# The Salix repository
SOURCE=http://salix.enialis.net/i486/13.37/:PREFERRED
#The Slackel repository
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/i486/13.37/:PREFERRED

# The Slackel current repository
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/i486/current/:PREFERRED
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/i486/current/slackel/kde-4.8.1/:CUSTOM

Και μην χρησιμοποιείς ποτέ slapt-get --dist-upgrade
Δες εδω http://www.salixos.org/wiki/index.php/How_to_upgrade_Salix_13.1_to_13.37

αυτο ειναι απο 13.1 σε 13.37 συμφωνω για τον τροπο, αφου και στο Slackware ειχα κανει την αναβαθμιση χειροκινητα με installpkg, και συμφωνα με το README.

Εγω ομως πηγα απο 13.37 σε 13.37 οποτε ισως για αυτο να μην ειχα προβλημα.

Τωρα παιρναω το KDE 4.8.1 και θα σας πω εντυπωσεις και πιθανα προβληματα αν εχω.

To μονο προβλημα που εχω ειναι με το kmail το οποιο μου κρασαρει.

δειτε σχετικο printscreen

http://imageshack.us/photo/my-images/31/kmail.png/

Αυτό είναι ένα παλιό bug του KDE, δες εδώ http://alien.slackbook.org/blog/kmail-terminates-during-startup-with-failed-to-fetch-the-resource-collection/
και συμβαίνει όταν κάνεις αναβάθμιση από παλιά έκδοση του KDE.
Η λύση έχει δοθεί http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/kmail-crashing-in-slackware-current-with-kde-4-7-3-a-913087/
και είναι

What you have to do if you encounter this issue, is the following:

  1. Launch Akonadi Console (for instance by pressing “Alt-F2″ to open krunner and typing “akonadiconsole”).
  2. In the “Agents” tab, select the “Local Folders” resource.
  3. Select “Configure > Configure natively…”.
  4. If an error appears indicating that “the current folder does not exist” don’t worry. Select a new directory which does not yet exist, for instance: /home/<USERNAME>/.kde/share/apps/kmail/mail/

This should fix the issue with kmail.

Αναλυτικά στα ελληνικά πατάς Alt-F2 και γράφεις akonadiconsole και επιλέγεις "Εκτέλεση του akonadiconsole"
Στο επόμενο παράθυρο πατάς OK και εμφανίζεται η consola του akonadi. Βρίσκεις το local-mail και στο κάτω μέρος κάνεις κλικ στο Configure > Configure natively και εκεί επιλέγεις ένα φάκελο που δεν υπάρχει. Εγω πάντως επέλεξα /home/<USERNAME>/.local/share/local-mail/ και δούλεψε.

Ενα άλλο που είδα στο σχετικο printscreen είναι ότι οι επιφάνεις εργασίας κάτω αριστερά είναι τέσσερις στη σειρά και όχι σε δυο γραμμές ανα δυο. Αυτό επειδή δεν αναβάθμισες τα usersettings-slackel-kde. Mην το κάνεις,
Απλά κάνε δεξι κλικ σε ένα κουτάκι επιφάνειας εργασίας και κλικ στο "Ρυθμίσεις συστατικού πίνακα σελίδων". Κλικ στο "Εικονικές επιφάνειες εργασίας" και βάλε στο "Αριθμός επιφανειών εργασίας" 4 και "Αριθμός γραμμών" 2.

Ειναι αναβαθμισμενο το πακετα απλα εμενα με βολευει να ειναι κατα αυτον τον τροπο.

Επισης αν μπορεις να με βοηθησεις με την scanrand, εχω κολλησει.

Δεν το γνώριζα αυτό το πακετο. Προσπάθησα να το κατεβάσω. Τελικά βρήκα ένα paketto-2.00pre5.tar.gz αλλά δεν μεταγλωτίζεται. Από ότι είδα δεν συνεχίζει η ανάπτυξη.
Γιατί δεν χρησιμοποιείς το nmap?

1) Γρήγορο scan
nmap -F -T5 -sS  onoma_host

2) Αναλυτικό scan
nmap -p1-5000 -T4 -sS onoma_host

3) Πληροφορίες http://nmap.org/book/man-briefoptions.html

To συγκεκριμενο ειναι πιο γρηγορο ειδικα οταν σκαναρεις ολοκληρη class συμφωνα με το GRAY HAT HACKING.

Εκανα καποιες αλλαγες σε καποια αρχεια για την ακριβεια αφαιρεθηκε (char *) , περασα το Latex που θελει η libtomcrypt και μετα εχω κολλησει στο σημειο που εχω βαλει στο pastebin.

Εκανα comment τα include στο Makefile αλλα τιποτα

1) Αυτό είναι ένα πακέτο το οποίο έχει εγκαταληφθεί από τις διανομές και δεν υπάρχει ούτε στη σελίδα του δημιουργού του.
Αλλά είπα να ασχοληθώ για να δω γιατί δεν μεταγλωτίζεται.
Οπότε κάνε ένα
slapt-get -u
slapt-get -i paketto και είσαι έτοιμος. Και παράγει έξοδο - αποτέλεσμα στο 32 bit έκδοση. Στην 64bit όσο και να περιμένω δεν βγάζει τίποτε και μετά το σταματάω. Αφού λοιπόν χρησιμοποιείς 32bit Slackel είσαι ΟΚ.
Εδώ είναι ο source κώδικας.
http://www.slackel.gr/repo/i486/current/source/paketto/

Κατέβασε όλα το φάκελο paketto και μετά
cd paketto
fakeroot slkbuild -X
για να κάνεις δημιουργήσεις το binary και να δεις και το build log.

 2) Επειδή οι εκδόσεις του KDE βγαίνουν γρήγορα μόνο όταν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ή έχει περάσει καιρός θα βγαίνουν νέα iso του Slackel. Τα αποθετήρια όμως θα ενημερώνονται.
Ετσι το αποθετήριο του Slackel έχει ενημερωθεί με το KDE-4.8.2
Οπότε για αναβάθμιση του Slackel από KDE-4.8.1 σε KDE-4.8.2 αλλάζετε τη τελευταία γραμμή στο /etc/slapt-get/slapt-getrc όπου είανι kde-4.8.1 σε kde-4.8.2
δηλαδή το slapt-get,rc να είναι έτσι:

SOURCE=http://salix.enialis.net/x86_64/13.37/:PREFERRED
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/x86_64/13.37/:PREFERRED
#SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/x86_64/13.37/slackel/kde-4.7.1/:PREFERRED
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/x86_64/slackware-current/:OFFICIAL
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/x86_64/slackware-current/extra/:OFFICIAL
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/x86_64/current/:PREFERRED
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/x86_64/current/slackel/kde-4.8.2/:CUSTOM

κατόπιν σαν root τρέχουμε
slapt-get -u
slapt-get --upgrade

και όταν τελειώσει απομακρύνουμε το αρχείο που δεν χρειάζεται πλέον
removepkg kde-base-artwork

Καλό είναι να βγούμε και να ξαναμπούμε στο KDE ή να κάνουμε επανεκκίνηση.

Συμπλήρωση στο παραπάνω: Αναβάθμιση του Slackel από KDE-4.8.1 σε KDE-4.8.2

και για 32 bit /etc/slapt-get/slapt-getrc :

SOURCE=http://salix.enialis.net/i486/13.37/:PREFERRED
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/i486/13.37/:PREFERRED
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/i486/slackware-current/:OFFICIAL
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/i486/slackware-current/extra/:OFFICIAL
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/i486/current/:PREFERRED
SOURCE=http://www.slackel.gr/repo/i486/current/slackel/kde-4.8.2/:CUSTOM

Μολις ειδα οτι για καποιον λογο μετα τις αναβαθμισεις η ethernet δεν παιρνει την σταθερη lan ip με αποτελεσμα να μην εχω internet.

μικρο το κακο αφου το ελυσα με το παρακατω script:

#!/bin/bash

root=$UID;
#echo "You have ID: "$root

get_ip=`ifconfig eth0 |grep "inet\ addr"|cut -d: -f2|awk '{print $1}'`

#echo "IP:" $get_ip

if [ $root != 0 ]; then

echo "You must be root."
echo "Boodbye".
exit
fi

if [ $get_ip = 0 ]; then

echo "eth0 is down... Setting up and configure route"

ifconfig eth0 192.168.1.68 up && route add default gw 192.168.1.254 eth0
fi

if [ $get_ip != 0 ]; then

echo "Ethernet is down..."
echo "Route is down..."
echo ".........."
echo "Turning up etherner"
echo "Done"

ifconfig eth0 up

echo "Setting up the route"

route add default gw 192.168.1.254 eth0

echo "Done"

else

echo "eth0 is up and running"
echo "route is up and running"
echo "Check the resolnv.conf for correct nameserver"
echo "Boodbye"
echo ":-)"
fi

Πολύ χρήσιμο το script.

Ηθελα να αναπαράγω το πρόβλημα για να δω τι φταίει.
Σύνδεσα το laptop με καλώδιο.
1) Τρέχω το netconfig και χρησιμοποιώ dhcpcd για να πάρω δυναμική ip.
κατόπιν  /etc/rc.d/rc.inet1 restart
ΟΚ. πήρε δυναμική IP 192.168.1.72 Internet OK

2) Ξανατρέxω το netconfig και αυτή τη φορά δηλώνω στατική ip 192.168.1.73, gateway 192.168.1.254, nameserver 192.168.1.254
κατόπιν /etc/rc.d/rc.inet1 restart

Τρέχω ifconfig OK
Έχει πάρει τη στατική IP 192.168.1.73
Αλλά INTERNET Δεν έχει.
ps ax | grep dhcpcd
O dhcpcd server χρειάζεται σκότωμα και το pid του.
killall dhcpcd και rm /var/run/dhcpcd-eth0.pid
Ξανά /etc/rc.d/rc.inet1 restart
και το ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΚ

3) Επανεκίννηση
Μετά την σύνδεση firefox internet ΟΚ.

Επίσης αν και δεν παίζει ρόλο διόρθωσε το link αν είναι λάθος στο /etc/rc.d/rc.modules να δείχνει στο rc.modules-3.2.13 και όχι σε προηγούμενο πυρήνα.
/etc/rc.d/rc.modules -> rc.modules-3.2.13

Καλημερα, το εχω φτιαξει το script λιγο πιο ανθρωπινο σε αλλο section.

το rc.modules δειχνει στο rc.modiules-3.2.13-smp (αφου εχω αυτον τον πυρηνα)

Το προβλημα μου ειναι οτι μετα απο reboot ή shutdown
1) δεν παιρνω ip 192.168.1.68
2) με ifconfig βλεπω μονο την lo, ενω με ifconfig -a βλεπω και την eth0
root@slackel:~# lspci |grep -i ethernet
02:04.0 Ethernet controller: ADMtek NC100 Network Everywhere Fast Ethernet 10/100 (rev 11)

Δεν εχει χρειαστει να κανω καποιο insmod ή modprobe για την καρτα οποτε θεωρω οτι φορτονει τα modules που πρεπει

Το μονο που μενει να κανω ειναι να βαλω το παραπανω scritp να ξεκιναει μαζι με τα υπολοιπα λιγο πριν το prompt για login

Καλησπερα,

στο script  με bold εχω κανει καποιες αλλαγες

#!/bin/bash

root=$UID;
#echo "You have ID: "$root

get_ip=`ifconfig eth0 |grep "inet\ addr"|cut -d: -f2|awk '{print $1}'`

#echo "IP:" $get_ip

if [ $root != 0 ]; then

echo "You must be root."
echo "Boodbye".
exit
fi

if [ !$get_ip ]; then

echo "No IP Found..."
echo "Setting static ip 192.168.1.68 on eth0"
echo "Setting route 192.168.1.254 for eth0"

ifconfig eth0 192.168.1.68 up && route add default gw 192.168.1.254 eth0

exit
fi

if [ !$get_ip ]; then

echo "Ethernet is down..."
echo "Route is down..."
echo ".........."
echo "Turning up etherner"
echo "Done"

ifconfig eth0 up

echo "Setting up the route"

route add default gw 192.168.1.254 eth0

echo "Done"

else

echo "eth0 is up and running"
echo "route is up and running"
echo "Check the resolnv.conf for correct nameserver"
echo "Boodbye"
echo ":-)"
fi

 

Στην συνεχεια το ονομασα rc.slackel_network και το εβαλα στο /etc/rc.d και ειναι το τελευταιο script που τρεχει με αποτελεσμα να παιρνω την συγκεκριμενη ip.

Ακομη και dhcp να ζητησω την 192.168.1.68 θα παρω... :)

Πολύ καλό script, Slackware. Πες μου αν μπορώ να το προσθέσω στα άρθρα στο slackel.gr, αναφέροντας φυσικά και το nick name σου.

Παρεπιπτόντως επειδή το artwork του Slackel ήταν απλό έφτιαξα ένα νέο χρησιμοποιώντας το gimp και το krita του KDE4, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό. Το KDE4 έχει πολύ καλά προγράμματα γραφικών γενικότερα.

Για να το δοκιμάσεις αν θέλεις και να μου πεις τη γνώμη σου, δεν χρειάζεται να κατεβάσεις τα iso της νέας έκδοσης 4.8.2 του KDE, αλλά κάνε ένα slapt-get -u, slapt-get --upgrade.
Το νέο theme υπάρχει στα αρχεία slackel-kde-artwork-13.37-noarch-2dj.txz και slackel-kdm-theme-13.37-noarch-2dj.txz

Στη σελίδα του slackel.gr  φαίνεται το νέο theme και επίσης υπάρχουν και screenshots

Καλημερα Δημητρη,

Φυσικα και μπορεις να κανεις οτι νομιζεις, και να το βαλεις οπου θεωρεις οτι θα ειναι πιο χρησιμο.
Το script το εχω φτιαξει για καθαρα προσωπικη χρηση και για αυτο ειναι πιο καθετο. Τι εννοω... Εγω ξερω οτι παιρνω ip 192.168.1.0/24 καποιος αλλος ξερει τι ip παιρνει και ποιος ειναι ο router?

Μηπως να το φτιαξουμε να ειναι λιγο πιο δυναμικο σε ip & router?

Εδω ειναι το ιδιο http://linuxinsider.gr/forum/network-script λιγοπιο φιλικο και interactive.

Περιμενω την αποψη σου και τα σχολια.

Το καινουριο art-work ειναι παρα πολυ καλο, μου αρεσει καλυτερα απο το προηγουμενο.

Για καποιο λογο τα χρωματα στα video μεσω flash δεν παιζανε σωστα (εδειχνε σαν να εχει προβλημα η  καρτα γραφικω ή ο driver ) ενω στα βιντεο ολα μια χαρα.

Τον εβγαλα και ηρεμισα, δοκιμασα να βαλω gnash αλλα τιποτα. Θα το δω πολυ αργοτερα με την ησυχια μου.