MONOMAXOS???

stavreas | Τρί, 01/11/2011 - 00:52 | 1' | 20

καλησπέρα θα ηθελα να ρωτήσω τι γίνεται με το MONOMAXO η σελίδα δεν έχει ανανεωθεί για καιρό και το blog του λέει ακόμα για την beta MONOMAXOS 5 ....

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Όλα τα πράγματα έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους. Πιθανώς τα παιδιά να τρέχουν με δουλειές κλπ. 

Είναι αυτό που έλεγα στην αρχή, πως για χόμπυ και να μπεις λιγάκι στην φιλοσοφία του λίνουξ καλός είναι ο Μονομάχος αλλά μέχρι εκεί.
Για σοβαρή δουλειά καθημερινή και να την έχεις για βασική σου διανομή δυστυχώς δεν κάνει κατ' εμέ για διάφορους λόγους.

Μικρή ομάδα, χομπίστικη ενασχόλιση καθαρά, έλλειψη πόρων και χρόνου , (αυτά καμιά φορά πάνε πακέτο) κλπ κλπ , που κρέμεσαι στον προσωπικό χρόνο και μεράκι 5 ανθρώπων όλων κι όλων , πράγμα δύσκολο, κάποια στιγμή θα κόλωνε.
 

Δεν μπορω να καταλαβω με ποση ευκολια καποιοι βγαζουν τα συμπερασματα τους χωρις να ξερουν το οτιδηποτε(προσωπα και πραγματα).Θετω λοιπον το εξης ερωτημα :
ΠΟΣΟΙ ηταν αυτοι που θελησαν να βοηθησουν οπως και οσο μπορουσαν το team  του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ ετσι ωστε να παρει μια ωθηση παραπανω μια ελληνικη προσπαθεια ?
Μην παραβλεπουμε επισης τα πολυ λιγοτερα κατεβασματα των iso απο Ελλαδα σε σχεση με αλλες χωρες.

Ξέρεις υπάρχει και η αντικειμενική πραγματικότητα.

Όσο και να την αγνοεί κανείς, πάντα αργά ή γρήγορα θα την βρει ο αγνοών μπροστά του στην πόρτα του.

Το monomaxos εξαρχής ήταν καμένο χαρτί. Αναφέρθηκε από 10δες άτομα από την στιγμή που πρωτοπαρουσιάστηκε. Όσοι το λέγαμε δεν είχαμε προφητικές ικανότητεςWink

Το αποτέλεσμα την «πατριωτικής» επιμονής, της εμμονής ορισμένων για ελληνική linuxοεκδοση χωρίς να υπάρχουν τα εχέγγυα επιτυχίας και ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ του εγχειρήματος είναι αρκετοί υποθέτω νέοι χρήστες που έχουν κολλήσει σε παλιά έκδοση του ubuntu (ουσιαστικά). Πόσο ενισχύει κάτι τέτοιο την φήμη του linux;

ubuderix]Δεν μπορω να καταλαβω με ποση ευκολια καποιοι βγαζουν τα συμπερασματα τους χωρις να ξερουν το οτιδηποτε(προσωπα και πραγματα).Θετω λοιπον το εξης ερωτημα :
ΠΟΣΟΙ ηταν αυτοι που θελησαν να βοηθησουν οπως και οσο μπορουσαν το team  του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ ετσι ωστε να παρει μια ωθηση παραπανω μια ελληνικη προσπαθεια ?
Μην παραβλεπουμε επισης τα πολυ λιγοτερα κατεβασματα των iso απο Ελλαδα σε σχεση με αλλες χωρες.

Δες μια το pardus http://www.pardus.org.tr/eng/ των Τουρκων να καταλαβεις πρωτα τι θα πει διανομη (και μαλιστα ανεξαρτητη) και μετα να μου μιλησεις για Ελληνικη πραγματικοτητα.

Εδώ μιλάμε για ένα remaster του ubuntu , που ο δημιουργός του ειχε κάνει κακιστη αρχή βγαίνοντας με φανφάρες και λόγια παχιά στο adslgr.com , πως η μεγαλύτερη και καλύτερη Ελληνική διανομή λίνουξ είναι γεγονός και δεν ήξερε τα στοιχειώδη τότε.
Μετά τα ανασκεύασε, διόρθωσε τα λεγόμενά του, έμαθε τι γίνεται με τις άδειες χρήσης των προγραμμάτων , κάτι που δεν με ενοχλεί μιας και είμαι εναντίον των κλειστών αδειών χρήσης, και μάλιστα έφαγε  και καταγγελία ο άνθρωπος γι' αυτό απο μέλος του ubuntu.gr και κατέβηκε τότε το iso από τους severs του Πολυτεχνείου , μιας και δεν πληρούσε τις σωστές προϋποθέσεις τότε. Έλεος δηλαδή και γιατί να είμαι υποχρεομένος να στηρίξω αυτή την προσπάθεια δηλαδή?   Δεν το κατάλαβα. Την κατέβασα , την δοκίμασα, είδα πως είναι μια μπουγάδα του ubuntu με απλά Ελληνικά και το cd πήγε στον κάλαθο των αχρήστων.
Έτσι είναι τα πράγματα φίλε μου ubuderix.

Άς ξεκινήσει κάποιος κάτι απ' το μηδέν ή άς κάνει κάτι πρωτοποριακό και θα είμαι πραγματικά υπερήφανος να πάρω μέρος και να βοηθήσω το όποιο εγχείρημα.

Υ.Γ.    Μην παραβλέπουμε το γεγονός πως ο Μονομάχος μπορεί να βοήθησε πολλούς νέους χρήστες να δουν το λίνουξ, αλλά πολύ αμφιβάλλω άν οι μισοί από αυτούς έχουν ακόμη λίνουξ άν όχι τον Μονομάχο.

Αυτά τα ολίγα από εμένα, χωρίς καμία προσωπική εμπάθεια.

giannis12a]
Αυτά τα ολίγα από εμένα, χωρίς καμία προσωπική εμπάθεια.

Φαντάζομαι τι θα κατέβαζατε αν υπήρχε εμπάθεια...Wink

 

giannis12a]...απο μέλος του ubuntu.gr και κατέβηκε τότε το iso..

Thankz, δεν ήξερα απο που μπορεί να ήταν.

Teddy]

Φαντάζομαι τι θα κατέβαζατε αν υπήρχε εμπάθεια...Wink

 

για την ταμπακιέρα σιωπή Sealed

αλήθεια όλοι όσοι (νέοι) χρήστες, που ίσως δεν ξέρουν και τι τους γίνετε και που δεν έχουν πληροφόρηση. Σε αυτούς ποιος θα απολογηθεί που έχουν καταλήξει να έχουν μια obsolete έκδοση του ubuntu;

giannis12a]
Δες μια το pardus http://www.pardus.org.tr/eng/ των Τουρκων να καταλαβεις πρωτα τι θα πει διανομη 

 

το pardus ήταν ένα από τα επιχειρήματα του δημιουργού του monomaxos. Το «γιατί οι Τούρκοι να έχουν και όχι και εμείς» οδήγησε στην πατάτα.

Teddy]

giannis12a]
Αυτά τα ολίγα από εμένα, χωρίς καμία προσωπική εμπάθεια.

Φαντάζομαι τι θα κατέβαζατε αν υπήρχε εμπάθεια...Wink

 

Προσωπική άποψη καταθέτω , δεν εκπροσωπώ κανέναν.
Λέω κάπου ψέματα?

Ακόμη και ρεμάστερ με ένα άτομο δεν γίνεται , όπως και να χει , χρειάζεται βοήθεια. 

Συγνώμη , αλλά να ρωτήσω κάτι:

Το pardus δεν είναι η διανομή που είναι φτιαγμένη από τον τούρκικο στρατό?

Κάτι τέτοιο άκουσα κάποτε . Αν ισχύει κάτι τέτοιο τι να λέμε τώρα ....

Καμία σύγκριση με τον monomaxo . (από θέμα διάθεσης πόρων και δυναμικού) 

Προσωπική άποψη καταθέτουμε όλοι εδω μέσα, δεν είναι forum δικηγόρων και ο υπνωτισμός την τελευταία φορά που κοίταξα είναι ακόμα σε beta βερσιόν.

Δεν θα συμμετέχω άλλο σε αυτή τη κουβέντα, δεν έχει νόημα να αντιπαρατεθώ με τα μοναδικά δυο άτομα στο forum που διαφώνησαν απο την αρχή (με προσωπικές απόψεις, ανεξάρτητες, προφητικές, σωστές, σεβαστές, φιλικά, χωρίς παρεξήγηση και οτι άλλο θέλετε) με το όλο θέμα του Μονομάχου.

Και επίσης δεν με ενδιαφέρει τι θα πείτε. Μονομάχο δεν θα έβαζα στο pc μου για τελείως διαφορετικούς λόγους απο τους δικούς σας (αν θέλετε σας τους λέω), αλλά αυτό που μετράει είναι οτι χτές βάρεσε σκληρός γνωστό μου, οπότε η άμεση λύση μέχρι να βρει λεφτά/χρόνο για άλλον είναι να τρέχει monomaxo απο livecd (δεν υποστηριζει boot απο usb) και εχει ένα πλήρως λειτουργικό pc. Δεν βλέπω καμία πατάτα εδώ. (btw η ταμπακιέρα τι είναι ρε μάστορα??). Αν με κάποιο τρόπο με είχατε βοηθήσει σε κάποια αντίστοιχη κατάσταση, θα μπορούσα να δω κάποιο point σε αυτά που λέτε, αλλά sorry παίδες, δεν το έχετε κάνει. Κλείνω με αρκετές κλισέ ατάκες: Φιλικά πάντα, λέω την προσωπική μου άποψή μου, σεβαστή και η δική σας κτλ κτλ.

Πρακτικά, έχει περίπου 6 μήνες να βγει κάποια νέα έκδοση, δεν νομίζω οτι είναι μεγάλο διάστημα. Υποστηρίζεται μια χαρά με updates απο την μαμά ubuntu.

g.b, Ναι, το Pardus έχει και σχέση με τον τουρικό στρατό απο οτι θυμάμαι.

Εγώ πιστεύω ότι τα παιδιά του μονομάχου ίσως απογοητεύτηκαν λιγάκι από το γεγονός ότι η διανομή δεν έκανε το γκελ που ελπίζανε να κάνει στον κόσμο που χρησιμοποιεί λίνουξ . Ίσως να περιμένανε λίγο πιο ζεστή υποδοχή γιατί όπως και να το κάνουμε ασχοληθήκανε με το θέμα , αφιερώσανε ώρες και ενέργεια και το αποτέλεσμα ήταν να μην ακούσουνε και λίγα σε διάφορα φόρουμς . 
Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να χαθώ μέσα στα μονοπάτια των αδειών χρήσης διαφόρων προγραμμάτων και όλα τα σχετικά . Ετσι κρίνανε σωστό έτσι κάνανε , μπορεί να γίνανε λάθη και αστοχίες . Από την άλλη όμως είναι γεγονός ότι βοηθήσανε αρκετό κόσμο που η πρώτη επαφή τους με τον κόσμο του λίνουξ ήταν με τον μονομαχο .
Καθίσανε λοιπόν και φτιάξανε κάτι για το οποίο , πολύ σωστά , ήταν περήφανοι και το δώσανε για χρήση και το πρώτο πράγμα που διαβάσανε ήταν ότι αυτό που βγάλανε δεν είναι καν διανομή . Από την άλλη τους στριμώξανε με τις άδειες (δεν το αναλύω καν) και τέλος δεχθήκανε και μια καταγγελία .
Δεν προσπαθώ να το παίξω έξυπνος , απλά προσπαθώ να δώσω μια εξήγηση για την αποστασιοποίηση της ομάδας από την <<ενεργό δράση>> . Δεν τα γνωρίζω τα παιδιά , τους εύχομαι όμως να μην πτοήθηκαν με όλα αυτά και να συνεχίσουν την καλή δουλειά .
Αυτά . 

Το Pardus είναι φτιαγμένο από το Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü - UEKA (σε πολύ ελεύθερη μετάφραση Εθνικό Ινστιτούτο Ηλεκτρονικών Συσκευών και Κρυπτολογίας) που είναι παράρτημα ή εποπτευόμενο από το Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) που ας πούμε είναι αντίστοιχο της δικής μας Γενικής Γραμματείας Ερευνάς και Τεχνολογίας. Άμεσα δεν σχετίζεται με τις ένοπλες δυνάμεις βέβαια στο Τουρκικό κράτος ο στρατός έχει σχετικά πιο ενεργό ρόλο επίσημα και ανεπίσημα από ότι στην Ελλάδα. Αλλά όχι άμεσα δεν σχετίζεται με τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις από όσο γνωρίζω.

Αυτό που επίσημα μπορούμε να πούμε είναι ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν την Corporate έκδοση του Pardus σε κάποια μηχανήματα τους σύμφωνα πάντα με το αγγλόφωνο φόρουμ του Pardus (πηγή) από την άλλη σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Radical το Pardus χρησιμοποιείται πλην των Ένοπλων Δυνάμεων, και από το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Εξωτερικών και την Υπυρεσία Κοινωνικής Ασφάλειας και την Αστυνομία βλέπε Polis (συγκεκριμένα από την Γενική Διοίκηση Ασφάλειας) (πηγή-πηγή μεταφρασμένη με το Google Translate που δυσκολεύεται λίγο από την Τουρκική Γλώσσα)

Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει για λίγο το Pardus, νομίζω ότι η προσέγγιση είναι πολύ διαφορετική και μιλάμε για μια προσπάθεια που έχει την υποστήριξη μιας αρκετά μεγάλης κοινότητας καθώς και ακαδημαϊκών ενώ η εμπορική του έκδοση χρησιμοποιείται σε δημόσιες υπηρεσίες. Βλέποντας την από καθαρά άποψη χρηστικότητας οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες διανομές πολύ πιο γνωστές.
  

g.b]Συγνώμη , αλλά να ρωτήσω κάτι:

Το pardus δεν είναι η διανομή που είναι φτιαγμένη από τον τούρκικο στρατό?

Κάτι τέτοιο άκουσα κάποτε . Αν ισχύει κάτι τέτοιο τι να λέμε τώρα ....

Καμία σύγκριση με τον monomaxo . (από θέμα διάθεσης πόρων και δυναμικού) 

 

απάντησε ο elkos

έλεος με την μανία των ελλήνων να βλέπουν πίσω από κάθε πετυχημένη προσπάθεια -ειδικά των Τούρκων- σχέδιο συνωμοσίας ή το στρατό.

Το pardus ξεκίνησε σαν παραφυάδα του gentoo, αλλά άμεσα αποκόπηκε απο εκεί. Δημιούργησαν δικό τους package management system, δικά τους gui εργαλεία

Τα παράπονα σας στις ελληνικές κυβερνήσεις που ψηφίζετε, που ακόμα και στο χείλος του γκρεμού υπέγραφαν συμφωνίες με την microsoft για το λογισμικό σε όλο τον δημόσιο τομέα. Οι Τούρκοι φέρθηκαν εξυπνότερα Wink

LinuxNeophyte]

g.b]Συγνώμη , αλλά να ρωτήσω κάτι:

Το pardus δεν είναι η διανομή που είναι φτιαγμένη από τον τούρκικο στρατό?

Κάτι τέτοιο άκουσα κάποτε . Αν ισχύει κάτι τέτοιο τι να λέμε τώρα ....

Καμία σύγκριση με τον monomaxo . (από θέμα διάθεσης πόρων και δυναμικού) 

 

απάντησε ο elkos

έλεος με την μανία των ελλήνων να βλέπουν πίσω από κάθε πετυχημένη προσπάθεια -ειδικά των Τούρκων- σχέδιο συνωμοσίας ή το στρατό.

Το pardus ξεκίνησε σαν παραφυάδα του gentoo, αλλά άμεσα αποκόπηκε απο εκεί. Δημιούργησαν δικό τους package management system, δικά τους gui εργαλεία

Τα παράπονα σας στις ελληνικές κυβερνήσεις που ψηφίζετε, που ακόμα και στο χείλος του γκρεμού υπέγραφαν συμφωνίες με την microsoft για το λογισμικό σε όλο τον δημόσιο τομέα. Οι Τούρκοι φέρθηκαν εξυπνότερα Wink

πειράζει να ρωτησω για ποιον λόγο παραθέτεις το δικό μου ποστ και μάλιστα ξεκινάς με την λέξη έλεος...? 
τι σχέση έχουνε αυτό που έγραψα εγώ με τις ελληνικές κυβερνήσεις τις οποίες ψηφίζει ο λαός ,
και μάλιστα θα πρέπει να κάνω και παράπονα...?
μας το εξηγείς λίγο γιατί με μπέρδρεψες ....
άσε που είναι και πρωί ακόμα ...και άλλα λέω και άλλα κάνω .... 

εγω έκανα μια ερώτηση που τελικά δεν απαντήθηκε και δεν θεωρώ το μονομαχο άσχημη διανομη μιας και είμαι:α)νεος στο λινουξ,β)έχω σύνδεση 3g και το να κατεβάζω καθε τρεις και λίγο τα restricted extras,ελληνικά (ημιτελής γλωσική υποστήριξη)screenlets και λοιπά ειναι δυσκολο και ακριβό,γ)έμαθα πολλούς φίλους και συνάδελφους το λίνουξ (με το μονομαχο) και πιστέψτε με δεν τους ένοιαζαν ούτε οι άδειες χρήσης ούτε εάν δεν υποστηρίζεται πλέον το μόνο που ήθελαν ήταν ελληνικά, video player σαν τον windows media player με όλους τους codecs και ευκολη εγκατάσταση (βεβαια αυτο δεν είνα θέμα του μονομαχου). Σκεφτήτe οτι πολλοί απο αυτούς μου λένε οτι το λίνουξ είναι μόνο με γραμμή εντολων και οτι κάποιοι νομίζουν οτι στο λίνουξ δεν παίζουν dvd και mp3 κλπ γιατι είχαν εμπειρία με μητρικές διανομες 

Φίλε Σταυρέα, ο μόνος που μπορεί να σού απαντήσει, είναι ο ίδιος ο developer του Μονομάχου! Από την στιγμή που απασχολούνται 2-3 άτομα στο project, κάτι τέτοια θα πρέπει να τα περιμένεις. Ελληνικά υποστηρίζουν αρκετές διανομές που αναπτύσσονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Σκέψου το εξής: Αν ο φίλος μας ο emcpn, έχει αυξημένες υποχρεώσεις, βαρέθηκε ή για κάποιους λόγους δεν μπορεί να συνεχίσει ν' αναπτύσσει το project του, τι θα κάνεις; Θα μείνεις χωρίς σύστημα;
Θα συμφωνήσω με τον φίλο μου τον Γιάννη, ότι αυτά τα παράγωγα διανομών, είναι χρήσιμα μόνο σαν συμπληρωματικά στον σκληρό μας δίσκο. Βασική διανομή, θα πρέπει να είναι η ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ στον χρόνο, διανομή! 

Επίσης να πω, πως το νόημα του ΕΛΛΑΚ , δεν είναι μόνον δεν με νοιάζει τίποτα ,ούτε ψάχνω τίποτα, ούτε βοηθάω σε τίποτα το μόνο που με νοιάζει είναι να δω ταινίες και ν' ακούσω μουσική.
Καλό είναι όπως μπορύμε να συνεισφέρουμε σε όλη αυτή την κοινότητα που μας προσφέρει απλόχερα το έργο της και το απολαμβάνουμε όλοι μας στα σπίτια μας.
Το ότι έφερες νέο κόσμο στο λίνουξ , είναι και αυτό μέρος της συνεισφοράς που προανέφερα μιας και κάποιοι από αυτούς μπορεί στο μέλλον να γράψουν από κάποιο πρόγραμμα , μέχρι κάποιον χρήσιμο οδηγό.  Όσοι πιο πολλοί γινόμαστε, μάλλον τόσο το καλύτερο, αφήνω κι ένα ερωτηματικό γιατί καμιά φορά δεν ξέρεις που μπορεί να σε πάνε τέτοιου είδους εξελίξεις.

@giannis12a
Kρισεις και επικρισεις σιγουρα μπορει να κανει ο καθενας βαζοντας απλα ενα livecd στον υπολογιστη του και να εχει απλα μια εικονα .
Κρισεις και επικρισεις ομως ΜΠΟΡΟΥΝ να κανουν και αυτοι που μπορουν να δουν ακομα και μια remastersys εκδοση στα "εσωψυχα" της για τυχον αλλαγες η " και βελτιωσεις.
Επισης μην ξεχναμε οτι UBUNTU στηριζεται σε DEBIAN,MINT στηριζεται σε UBUNTU ,αρα μπορει να θεωρηθει για καποιους MINT---->remastersys UBUNTU ,με το ΜΙΝΤ να περιεχει εξαρχης codecs που δεν υπαρχουν στην UBUNTU.
Ομως  κανενας δεν φωναξε εναντια στο ΜΙΝΤ.Προσωπικα το ΜΙΝΤ μου εχει δημιουργησει ελαχιστα προβληματα σε καθε νεα του εμφανιση σε σχεση με UBUNTU.

ubuderix]

Επισης μην ξεχναμε οτι UBUNTU στηριζεται σε DEBIAN,MINT στηριζεται σε UBUNTU ,αρα μπορει να θεωρηθει για καποιους MINT---->remastersys UBUNTU

 

καμία σχέση όμως

μα καμία

το mint σε σχέση με το ubuntu και το ubuntu σε σχέση με το debian έχουν δημιουργήσει το δικό τους οικοσύστημα, έχουν γράψει και 5 εργαλεία διαχείρησης του συστήματος τους.