Πρόβλημα με WLAN στο Ubuntu 10.04

emr_ | Κυρ, 06/06/2010 - 16:25 | 2' | 3




Καλησπέρα linuxάδες,

Πρόσφατα εγκατέστησα το Ubuntu 10.04 στον desktop υπολογιστή μου. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι παρότι βλέπει την κάρτα δικτύου-wlan adapter και εισάγω το σωστό κωδικό για την σύνδεση στο δίκτυο-router του σπιτιού μου (έχω ConnX αν παίζει κάποιο ρόλο και χρησιμοποιώ WPA2) δεν μπορώ να συνδεθώ με αποτέλεσμα να μην έχω πρόσβαση στο internet.

Από την άλλη, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, κάνοντας δηλαδή τα ίδια "βήματα" συνδέομαι χωρίς πρόβλημα από το laptop όπου έχω επίσης Ubuntu 10.04, (το laptop έχει την δική του ενσωματωμένη wlan card) οπότε καταλήγω στο "προσωπικό" συμπέρασμα ότι δεν κάνω κάτι λάθος σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις. Επίσης, είναι τσεκαρισμένο ότι η κάρτα δικτύου που χρησιμοποιώ στον desktop δουλεύει κανονικά γιατί στον συγκεκριμένο υπολογιστή έχω εγκατεστημένα και τα Windows 7 από τα οποία συνδέομαι χωρίς πρόβλημα στο internet. Η κάρτα-stickάκι που χρησιμοποιώ στον desktop είναι το «CRYPTO WLAN AIRDATA 300 USB».

http://www.cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?partno=W000318

Τι μπορεί να φτέει? Ίσως αν έκανα κάποια αναβάθμιση στον driver της συσκευής? Έψαξα στο internet για σχετικό driver για linux αλλά δεν βρήκα κάτι. Μήπως ξέρεται που μπορώ να βρω κάποιον σχετικό driver για το συγκεκριμένο wlan adapter?

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Ανοιξε ενα τερματικο,Applications->accesories->terminal και ποσταρε το αποτελεσμα της εντολης:

lsusb

για να δουμε ποιο chipset εχει η καρτα και να βρουμε ποιον driver πρεπει να εγκαταστησεις.

Το σχετικό αποτέλεσμα της εντολής lsusb είναι:

Bus 001 Device 003: ID 148f:2870 Raling Technology, Corp.