Εμφάνιση Ubuntu και MacOS

thelastnicholas | Κυρ, 05/30/2010 - 19:35 | 3' | 19




Δε ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει άλλα το Ubuntu μοιάζει όλο και περισσότερο στο MacOS. Και δεν αναφέρομαι τόσο στην λειτουργικότητα (πράγμα που θα ήταν θεμιτό, αν όντως το Mac OS έχει να προσφέρει κάτι σε αυτόν τον τομέα) αλλά στην αντιγραφή της εμφάνισης. Αν έχετε προσέξει όλα σχεδόν τα εικονίδια που βρίσκονται δεξιά στην πάνω μπάρα του Ubuntu 9.10 είναι ολόιδια με αυτά που έχει το Mac OS στην ίδια θέση. Επίσης όλοι θα έχουν παρατηρήσει τη μεταφορά των χειριστηρίων των παραθύρων στην αριστερή πλευρά (αν και αυτό μπορεί να έχει και λειτουργική σημασία).


Γιατί λοιπόν το ubuntu αντιγράφει τόσο απροκάλυπτα το Mac OS αντί να προσπαθήσει να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα αφού αυτό θέλει και η κοινότητα του όπως δείχνουν κάποια μικρά polls (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1421314). Ενδιαφέρον έχει και η απάντηση του Mark Shuttleworth σχετικά με το θέμα των windows controls (http://www.webupd8.org/2010/03/ubuntu-is-not-democratic.html)

 Το Ubuntu είναι η πιο δημοφιλής και ίσως η καλύτερη διανομή που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Αλλά πιστεύω οτι αυτό το κατάφερε προσφέροντας αυτά που δεν μπορούσαν να προσφέρουν οι άλλοι, όχι αντιγράφοντας τα ήδη υπάρχοντα. Αν θέλει να συνεχίσει έτσι θα πρέπει να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα.

Ποιά είναι δική σας άποψη? Σας ενοχλεί η αντιγραφή?

 

ΥΓ. Να ξεκαθαρίσω ότι αναφέρομαι όχι στην αντιγραφή λειτουργιών (που όπως είπα είναι επιθυμητή πολλές φορές) αλλά στην αντιγραφή της εμφάνισης.

Δείτε πχ τα εικονίδια πάνω δεξια

http://3.bp.blogspot.com/_UqUwVPikChs/S4-Hd3rqv6I/AAAAAAAAMXw/uwYm3eNIZjg/s1600-h/ubuntu-lighttheme.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_UqUwVPikChs/S4-Jvs9XhxI/AAAAAAAAMX4/tZ5sNSD5cY0/s1600-h/mac-osx-snow-leopard.jpg

http://www.junauza.com/2010/03/ubuntus-new-look-pale-imitation-of-mac.html

 

 

 

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Leave Ubuntu Alone!!! :)  Απο την καφετίλα 1000 φορές καλύτερα να μοιάζει σε Leopard.Κυρίως με νοιάζει να είναι γρήγορο σταθερό και συμβατό όλα τα άλλα αλλάζουν με λίγα clicks.

Εγώ που έχω και τα δύο σε ντουάλμπουτ γιατί δεν βλέπω την ομοιότητα;. Πιο ξεκάθαρα: Έχω την χιονισμένη λεοπαρδαλίτσα στο ένα μέρος και στο άλλο τον αφρικανό λύγκα. Όταν πρωτομπούταρα στο 10.04 δεν είδα αυτές τις ομοιότητες αλλά απλά τον αφροπιγκουίνο. Ομοιότητες πολύ ξεκάθαρες υπάρχουν μεταξύ γκνομ και μακός ειδικά στα προγράμματα. Το τζιζ πχ είναι σχεδόν ολόιδιο με το φότο μπουθ, η εξαγωγή των προσαχθέντων εξωτερικών συσκευών μπορεί να γίνει από τον αντίστοιχο διαχειριστή παραθύρων (πατώντας το βελάκι εξόδου ) καθώς κι άλλα. Γενικά το γκνομ από όσο γνωρίζω ξεκίνησε με πρότυπο το μακός.

Το τι είναι λειτουργικό και εύκολο παίζεται. Σίγουρα η εγκατάσταση προγραμμάτων στο μακός είναι ότι πιο εύκολο - απλό σέρνω αφήνω του αρχείου εγκατάστασης. Αλλά διαχείριση του συστήματος όχι. Στο βωμό της λειτουργικότητας το μακός σου επιβάλει ενδιάμεσα βήματα που μπορεί απλά να σου σπάσουν τα νεύρα.

cortlinux]

Εγώ που έχω και τα δύο σε ντουάλμπουτ γιατί δεν βλέπω την ομοιότητα;

+1

Αν και δεν εχω κανενα dualboot, και εγω δεν βλεπω καμια ομοιοτητα.... εκτος και αν εχετε επιρεαστει, απο το οτι ηρθαν τα κουμπια των παραθυρων απο τα δεξια, στα αριστερα!

απο εκει και περα δεν βλεπω καμια ομοιοτητα, το menu ειναι διαφορετικο, τα χρωμματα διαφορετικα, τα εικονιδια διαφορετικα, κλπ.

και περιτο να σχολιασω πιστευω πιο ειναι καλυτερο λειτουργικο, κλπ., κλπ.

Τωρα τι εννοεις "Αντιγραφη"..... ?? 

Μπορεί και να είναι η ιδεά μου.... τι να πω.  Πάντως για να φανεί η διαφορά δείτε την παρακάτω εικόνα μεταξυ ubuntu/mac os και default gnome (fedora)

 

Το εικονίδιο για το δίκτυο και τον ήχο ειναι ίδια (για το bluetooth το δικαιολογώ :p). Θα μου πείτε τώρα δυο εικονίδια στην ουσία και η μετακίνηση στα αριστερά... Δεν είναι υπερβολικες οι ομοιότητες (προς το παρών)

thelastnicholas]Θα μου πείτε τώρα δυο εικονίδια στην ουσία και η μετακίνηση στα αριστερά...

 

Ακριβως..... αν σκεφτεις οτι ολα τα icons, ειναι περιπου 300+, τοτε το να ειναι δυο απο αυτα τα ιδια, δεν λεει κατι!

thelastnicholas]Δεν είναι υπερβολικες οι ομοιότητες (προς το παρών)

και προς το μελλον..... μην αγχονεσαι, δεν προκειτε για τα επομενα, και ειναι πολλα αυτα, χρονια να αλλαξει καμια πολιτικη της Canonical!

θα προσθέσω ότι κι αρκετά οικονίδια που θα βρούμε τόσο για kde όσο και για gnome είναι ολόιδια με τα default εικονίδια του macosx. γενικά υπάρχει ένας υπόγειος έρωτας με το μακ και τον πιγκουίνο αλλά είναι παγίδα γιατί είναι η μηλιά είναι πολύ αριστοκράτισα για να καταδέχεται αφρικανούς και χακεροπιγκουίνους (πάντως εγώ τον λύγκα τον πέρασα στο μακιμπούκι κι ας μου το παίζει δύσκολη).

Ισως φανω "επιθετικος" μα δεν ειναι ετσι.

ΕΙλικρινα ομως, δε μπορω να καταλαβω αυτο το παροξυσμο με το Ubuntu (πανω απο 12 εκατομυρια χρηστες-οεο-).

Ναι μοιαζουν. Οπως και τα windows 7. Οπως και το MacOSX πριν γινει Χ ειχε αντιγραψει απο το BSD και προφανως απο το Linux.

Δηλαδη τι πειραζει το Ubuntu? Αντεγραψε? ΟΧΙ! Λαθος εκφραση! Επελεξε αυτο! Ξερετε ποση διαδικασια εχουν οι επιλογες του Ubuntu?

Ξερετε ποσος κοσμος εργαζεται γι' αυτο?  Ξερετε ποση προετοιμασια υπαρχει πριν?

Η νομιζετε πως βγηκε το θεμα η οποιο αλλο απο τη μια μερα στην αλλη? Η πρωτη φορα ακουτε πως ΟΛΑ τα λειτουργικα συστηματα εχουν κοινα στοιχεια?

Να ενα Linux πανεμορφο. Που δεν επαναπαυεται, μα ανεβαζει κι'αλλο τον πηχη!

ΔΩΡΕΑΝ και ΕΛΕΥΘΕΡΟ για ολους! Δυνατοτητα ολοι στην αιχμη της τεχνολογιας!

Με τον μικροτερο χρονο εκινησης του υπολογιστη και εισοδου του στο διαδικτυο ,που θα μειωθει κι' αλλο!

Το Ubuntu Λαμψη, για να το πουμε και στα Ελληνικα!

 Λυπαμαι μα προκειται για δυο εντελως διαφορετικα λειτουργικα συστηματα το Ubuntu και το MACOSX, με αλλες φιλοσοφιες και αλλες στρατηγικες!

Τουλαχιστον η εταιρεια πισω απο το Ubuntu δε θεωρει τους χρηστες ανοητους, να τους πλασαρει isktoloidia και ixesteite diafimiseis σε πραγματα που εχουν αγορασει!

Ποτε δε μ' ενοχλησε η canonical, ουτε καν να παω στο Music store της ( ειδες τιμες αληθεια?? Βεβαια ειναι πιο glamurus το μαγαζι της Σαπιομηλαριας και τα πληρωνετε σχεδον διπλασια. Με bonus διαφημισεις!!)

Ειναι κουκλα, λεμε!!!! Το λατρευω το Ubuntu μου!

 

YAGLB

 

Εγώ απο την άλλη βλέπω προσπάθεια "σύγκλισης" από τη μεριά του Linux.

Doc (αν δεν με απατά η μνήμη μου πρωτοεμφανίστηκε στο Ubuntu), themes σε στύλ Mac, ακόμα και διανομές με GUI βασισμένο στο Mac (Macpup).

 

Δεν είναι κατακριτέο (εξάλλου δεν μπορεί να δανείζεται μόνο η μια πλευρά) αλλά πιστεύω πως θέμα αντιγραφής υπάρχει.

Καλησπέρα σε όλους

Δεν είχα σκοπό να απαντήσω σε αυτό το thread, αν και είναι η δευτερη φορά που βλεπω παρόμοιο σχόλιο περι ομοιότητας mac os & ubuntu 10.04. Είχε ξανασχολιαστει σε άλλο thread του Κωνσταντίνου, που παρουσίαζε το νέο ubuntu.
Όμως είναι φοβερά εκνευριστική αυτή η λογική σύγκρισης και εντελώς , μα εντελώς, άτοπη ! Δηλ. όταν τα συγκερκιμένα κουμπιά ήταν δεξιά, λέγαμε πως το ubuntu μοιάζει με windows ;  Είναι σαν να λέμε πως το χ λειτουργικό μοιάζει με το ψ επειδή και τα δύο έχουν κουμπιά μεγ/ελαχιστοποίησης των παραθύρων τους !
Δεν μπορώ να καταλάβω, ούτε και να γίνω οπαδός αυτής της νοοτροπίας του:
-το δικό μου είναι γρηγορότερο...
-ναι, αλλά το δικό μου είναι πιο όμορφο...
-το δικό σου όμως, αντιγράφει το δικό μου...
Νομίζω πως μόλις περάσουμε το δημοτικό, ή άντε και το γυμνάσιο, πρέπει να αφήνουμε πίσω μας τέτοιες λογικές, να ανοίγουμε λίγο παραπάνω τα ματάκια μας και να κοιτάμε πιο προσεχτικά πίσω απ’ τη βιτρίνα !

Οπότε κάπου εδώ είναι που θα διαφωνήσω με τον Κωνσταντίνο και τον Αποστόλη :
Όχι, δεν μοιάζουν και όχι, δεν υπάρχει καμιά προσπάθεια “σύγκλισης” από πλευράς ubuntu. Aυτό που υπάρχει, είναι η προσπάθεια της canonical να κάνει τρία τα δύο μεγάλα ονόματα στο χώρο των λειτουργικών συστημάτων (ανοιχτών ή κλειστών), κάτι που καμιά άλλη διανομή linux ή άλλο λειτουργικό δεν έχει καταφέρει. Και μέχρι στιγμής τα πάει παρα πολύ καλά σε αυτό και δικαίως βέβαια !

Η μεταφορά των κουμπιών αριστερά κάθε άλλο παρά αντιγραφή είναι. Για μένα, τουλάχιστον, αποτελεί μια έξυπνη κίνηση δημ. σχέσεων από την canonical, που αφενός δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς πως το ubuntu μπορεί να κάνει ό,τι και οι άλλοι και ακόμη πιο πολλά (αφού μπορούμε να ξαναβάλουμε τα -περιβόητα πια- κουμπιά δεξιά) και , αφετέρου γελάει στα μουτρα της apple & microsoft λέγοντας κάτι σαν “χα, αυτό ξεχάσατε να το πατεντάρετε”...

Στο σημείο αυτό θα συμφωνήσω με τον Κωνσταντίνο [χωρίς όμως εγώ να λυπάμαι καθόλου :))) ] ότι το ubuntu και το mac os είναι δύο εντελώς διαφορετικά λειτουργικά... Τώρα σχετικά με τις στρατηγικές και τις φιλοσοφίες τους, αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα και θα βγω και εκτός θέματος... οπότε η κατάληξη είναι η εξής : αφήστε πια κατά μέρος την λογική του “ποιός την έχει μεγαλύτερη” δεν έχει κανένα νόημα. Το καλύτερο είναι υποκειμενικό και έχει να κάνει με τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τα ΘΕΛΩ μας, είτε όλα αυτά είναι υπαρκτά ή πλασματικά !

Θυμάμαι αντίστοιχες συζητήσεις για το πόσο αντιγράφει το kde (3 τότε) τα windows. Το οποίο επίσης είναι άτοπο

ε, μα πια ...

κάποιος να κλέισει το στόμα αυτών των  mac-άκηδων ...

μας τα έχουνε ζαλίσει με το ubuntu ....

μοιάζει δεν μοιάζει ....φτάνει ...

 

ΔΕΝ μοιάζει ...το είπαμε αυτό ....

 

να και η απόδειξη:

 

 

εμένα δεν μου κάνει για ubuntu αυτό ....

 

 

 

 

(ελπίζω να γίνω κατανοητός ότι κάνω χιούμορ , αλλιώς με βλέπω να γίνομαι στόχος ....)

Φτου! Δεν σε πέτυχα! :D

------------------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Φίλε multiv2, δεν τίθεται θέμα μεγαλύτερης.

Και δεν μιλάμε μόνο για το Ubuntu αλλά για το Linux γενικότερα.

Πές μου έτσι πρόχειρα πρόχειρα πόσα links "δώστε mac εμφάνιση στο Linux σας" έχεις πετύχει και πόσα "Windows 7" αντίστοιχα. Κάτι σημαίνει νομίζω.

Επίσης γιατί τα Vista/7 βάζοντας μερικά καλούδια αντιγράφουν το KDE και το Linux που εγκαθιστά ολόκληρο το GUI δεν αντγράφουν;

Το οτι το βάζει μόνο όποιος θέλει δεν σημαίνει τίποτα. Η δυνατότητα παραμένει.

 

Η αντιγραφή πολλές φορές μπορεί να είναι επιβεβλημένη (δεν υπάρχει πιο έξυπνη κίνηση δημοσίων σχέσεων απο την αντιγραφή), μπορεί να είναι αναπόφευκτη (και που διάολο να τα βάλεις αυτά τα παλιο εικονίδια-τέσσερις μεριές υπάρχουν όλες κι όλες) παραμένει όμως αντιγραφή.

Επειδή όλα τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται με injection δεν σημαίνει οτι το ανακαλύψανε όλες οι εταιρείες. Μία έφτιαξε το turbo, μια το βελτίωσε σε injection και τώρα το έχουν μέχρι και Zastava.

Αποστόλης]

Πές μου έτσι πρόχειρα πρόχειρα πόσα links "δώστε mac εμφάνιση στο Linux σας" έχεις πετύχει και πόσα "Windows 7" αντίστοιχα. Κάτι σημαίνει νομίζω.

τα link αυτά δεν οδηγούν σε σε site επίσημων διανομών και τα gadgetακια που προσφέρουν δεν συγκαταλέγονται σε επίσημες διανομές. Η υπαρξη τους σημαίνει πως κάποιοι επιθυμούν έξτρα λειτουργίες και η διάδοσή τους σημαίνει το αυτονόητο που δεν τολμούμε να πούμε, μην τυχόν και πεσει το σπίτι μας και μας πλακώσει : ότι δηλ. μέχρι και πριν λίγα χρόνια το εικαστικό μέρος του linux ήταν κάπως... λίγο.

 

Αποστόλης]

Επίσης γιατί τα Vista/7 βάζοντας μερικά καλούδια αντιγράφουν το KDE και το Linux που εγκαθιστά ολόκληρο το GUI δεν αντγράφουν;

 προσωπικά, δεν είμαι υπέρμαχος κανενός λειτουργικού συστήματος. Χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου για την εργασία μου και την διασκέδασή μου και όχι για να ανήκω σε κάποια κοινωνική-πολιτισμική ομάδα. Όσα γραφω στο προηγούμενο post ισχύουν και για αυτή την περιπτωση. Τα windows δεν είναι linux (ευτυχώς; δυστυχώς; θα το αποφασίσει ο κάθε χρήστης)

 

Αποστόλης]

Η αντιγραφή πολλές φορές μπορεί να είναι επιβεβλημένη (δεν υπάρχει πιο έξυπνη κίνηση δημοσίων σχέσεων απο την αντιγραφή), μπορεί να είναι αναπόφευκτη (και που διάολο να τα βάλεις αυτά τα παλιο εικονίδια-τέσσερις μεριές υπάρχουν όλες κι όλες) παραμένει όμως αντιγραφή.

 αποκλείεις το γεγονός δύο ή περισσότεροι άνθρωποι να έχουν την ιδια ή παρόμοια ιδέα, απλώς αυτός που την πραγματοποιεί πρώτος να καρπώνεται την πρωτοτυπία και ο δευτερος να μένει με την ρετσινιά του κλέφτη. Δεν λέω πως είναι αυτό που συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα, το ubuntuή ή άλλη διανομή ή ακόμη και τα παράθυρα να μην το τολμούσαν για να μην χαρακτηριστούν κλέφτες. Κάποια στιγμή όμως η εξέλιξη σε προσπερνάει και αν θες να την ξαναφτάσεις και να ηγηθείς του χώρου σου, χρειάζονται "δύσκολες" αποφάσεις. Επί του παρόντος , όπως λες δεν υπάρχουν και πολλές θέσεις για να τα βάλεις τα γ@..κουμπιά και αυτή που διάλεξαν, κατ' εμέ είναι και η πιο λειτουργική, και δεν αποτελεί αντιγραφή γιατι διαφοροποιείται στο ότι προβάλει το κύριο χαρακτηριστικό του linux που κανένα άλλο λειτουργικό δεν έχει : την παραμετροποίηση  (βάλτε τα όπου σας γουστάρει).

 

Αποστόλης]

Επειδή όλα τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται με injection δεν σημαίνει οτι το ανακαλύψανε όλες οι εταιρείες. Μία έφτιαξε το turbo, μια το βελτίωσε σε injection και τώρα το έχουν μέχρι και Zastava.

 σίγουρα δεν το έφτιαξαν όλοι μαζί, όταν όμως η Marelli πχ  πέρνει το injection της Bosch πάλι πχ (τυχαία ονόματα, δεν έχω τέτοιες γνώσεις :) ) και το πάει δέκα χρόνια μπροστά, τότε μιλάμε για το ίδιο injection και για αντιγραφή ; Αν επιμένουμε στο αντιγραφή, τότε η αγαπημένη μου ducati - μεταξυ άλλων κατασκευαστών δικύκλων - οφείλουν να πληρώνουν δικαιώματα στους απογόνους του εφευρέτη του ποδηλάτου, γιατί και τα δύο έχουν ρόδες, τιμόνι και σέλα. Αστειεύομαι, αυτό που θέλω να πω είναι πως η τεχνολογία όπως την ξέρουμε σήμερα στηρίζεται σε μερικές καλές ιδέες, πρωτότυπες, κάποιων λίγων και στην εξέλιξή τους με άλλες ιδέες από κάποιους πολλούς.

Για να μην το μακραίνω άλλο, σκεφτείτε ότι ο γείτονάς σας πήρε ξαφνικά το αμάξι που είχατε βάλει στο μάτι... Δεν θα το αγοράσετε και 'σεις για να μην σας πει ζηλιάρηδες ;

 

 Φιλε Αποστόλη, μην με παρεξηγήσεις, ΔΕΝ είναι επίθεση εναντίον σου αυτό το post, απλώς έχεις την πιο στοχευμένη επιχειρηματολογία και γίνεται ωραία κουβέντα. Οφέιλω να πω, πως έστω και αν τα επιχειρήματά σου δεν μου άλλαξαν απόψεις τελικά, μου έδωσαν ωστόσο, τροφή για σκέψη, που λένε και νομίζω όχι μόνο σε εμένα. Ελπίζω να καταφέρω κάτι αντίστοιχο

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατ` αρχάς να πω κι εγώ οτι δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης, τσακωμού ή οτιδήποτε. Κουβέντα κανουμε.

Και κατά δεύτερον ούτε κι εγώ είμαι υπέρμαχος κάποιου λειτουργικού. Σίγουρα μου αρέσει περισσότερο το Linux και το προτιμώ αλλά δεν θεωρώ όλα τα άλλα σκουπίδια.

Στο θέμα μας λοιπόν.

Δεν είναι αδύνατον δύο άνθρωποι να έχουν την ίδια ιδέα, είναι όμως ψιλοσπάνιο. Κι αυτό γιατί μια "ιδέα" αποτελείται από πολλές μικρότερες επι μέρους ιδέες. Οταν δείς λοιπόν οτι δύο ιδέες είναι ίδιες στα 4/10 των συστατικών τους λες "ok, μοιάζουν" όταν όμως είναι ίδιες στα 8/10 λες "αντιγραφή".

Και καλώς ή κακώς το ποιός την υλοποιεί πρώτος παίζει ρόλο.

Και ακόμα πιο καλώς ή κακώς παίζει ρόλο το ποιός κάνει δημοφιλή μια ιδέα.

Είναι γνωστή πιστεύω η ιστορία με τον Tesla.

Επίσης, ακόμα και οι γιαγιάδες μας ξέρουν το Holidays των Scorpions αλλά πολύ πιο λίγοι το Simple Man των Lynyrd Skynyrd.

 

Η αντιγραφή είναι πολύ συνηθισμένη στη ζωή μας.

Δεν γίνεται να μην παραδεχτείς οτι ορισμένα τραγούδια (αν όχι τα περισσότερα τώρα πια) είναι μια αντιγραφή κάποιων άλλων.

Η η φανέλα μιας ομάδας να είναι αντίγραφο μιας άλλης φανέλας.

Πάρα πολλά τα παραδείγματα.

Και μιας και έδωσες το παράδειγμα, η Ducati, μπορεί να μην χρειάζεται να πληρώνει δικαιώματα στον εφευρέτη του ποδηλάτου, παραλίγο όμως να μπλέξει με την Honda για την 916 όταν παρουσίασε μια μοτοσυκλέτα η οποία σε πολλά σημεία χρησιμοποιούσε πατέντες της NR.

Τελικά βέβαια σώθηκε χάρις στο χωροδικτύωμα και επειδή και η ίδια η Honda είχε αντιγράψει το μονόμπρατσο από μία πειραματική μοτοσυκλέτα της ELF, αλλά η "ζημιά" αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή και η ρετσινιά μένει ακόμα.

 

Σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, ενοχλητική ή όχι η αντιγραφή υπάρχει παντού γύρω μας.

Δεν είναι απαραίτητα κακή, ίσα ίσα πολλές φορές αποτελεί τη βάση για πολύ καλές εφαρμογές όπου το τελικό προιόν είναι καλύτερο από το πρωτότυπο, ή έστω πιο δημοφιλές.

Κακό είναι να μην την παραδεχόμαστε ή να κάνουμε τα στραβά μάτια.

Και φυσικά τα τερτίπια των εταιρειών με κατοχυρώσεις, πατέντες, εξώδικα, μηνύσεις, απειλές και άλλα εξωτικά με αφήνουν παντελώς αδιάφορο.

Ειδικά σε χώρους όπως το Linux όπου "προσβλέπουμε" στην κατάργηση όλων αυτών.

 

Δεν το βρίσκω καί δεν θυμάμαι ακριβώς πως το είχε πεί, αλλά ήταν καπως έτσι:

"οί άσχετοι κλέβουν καί αντιγράφουν, οί δημιουργοί επαναδημιουργούν"

ο Χατζηδάκις, όταν τον ρώτησαν γιά "αντιγραφές" των τραγουδιών του.

 

====

the hamster's is out there

http://alfistigr.blogspot.com/

"οι μετριότητες αντιγράφουν, οι ιδιοφυίες δημιουργούν" τάδε έφη χατζηδάκις

 

το θέμα δεν είναι αν ήρθες δεύτερος αλλά αν ξέρεις να το κάνεις καλύτερα.

 

multiv2] Για μένα, τουλάχιστον, αποτελεί μια έξυπνη κίνηση δημ. σχέσεων από την canonical, που αφενός δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς πως το ubuntu μπορεί να κάνει ό,τι και οι άλλοι και ακόμη πιο πολλά (αφού μπορούμε να ξαναβάλουμε τα -περιβόητα πια- κουμπιά δεξιά) και , αφετέρου γελάει στα μουτρα της apple & microsoft λέγοντας κάτι σαν “χα, αυτό ξεχάσατε να το πατεντάρετε”...

+1 

 Για μενα αυτο που ισχυει παιδια ειναι πως σε αυτην την ζωη υπαρχουν πολλες ομοιοτητες ειτε μεταξυ ανθρωπων,καταστασεων,σκεψεων,πραγματων οποτε γιατι

οχι κ λειτουργικων συστηματων !

 Τωρα οσον αφορα αυτα τα περιβοητα πλεον κουμπια , θα προτιμουσα κατι πιο καινοτομο , τι ακριβως δηλ :

Θα ηθελα αντι για 3 κουμπια που υπαρχουν μεχρι στιγμης να ηταν 4 ,των οποιων η θεση να ηταν στις 4 γωνιες του παραθυρου ξεχωριστα για το καθε ενα ! 

Τωρα βεβαια πολυ σωστα θα αναρωτηθειτε ποιο θα ηταν το τεταρτο κουμπι ... ? Για τεταρτο κουμπι λοιπον θα ηθελα κατι το οποιο πατωντας το να μου 

ανοιγει ενα νεο παραθυρο το οποιο να μου εμφανιζει τα προσφατα κλεισμενα παραθυρα σε μορφη speed dial !!!

 Η ολη υποθεση ξεκινησε οταν η μακιντος, αναγκαστικε να ξεκλειδωσει το λειτουργικο της, για να ανταγωνιστει τα windows,  πραμα που το καταφερε. 

Πριν απο το  leopard snow, τα  macs ειτανε κλειδωμενα, οπως το λειτουργικο των κινητων τηλεφωνων, γιαυτο δεν θελαν ουτε antivirus.

Το κυριοτερο ατου των μακς ειναι η σταθεροτητα που εχουν και η καλαισθησια που, ειναι υψηλου επιπεδου.

Γιαυτο η μαμα microsoft , εβγαλε αρον, αρον τα "7"

Συμπερασμα, ο ενας αντιγραφει τον αλλον, αλλα αυtο βγαινει σε οφελος του τελικου χρηστη :D