Εξαφανίζεται όλο το κυρίως menu και δεν έχω πρόσβαση πουθενά! [Λύθηκε]

griper | Παρ, 10/17/2008 - 00:41 | 1' | 6

Έχω ένα πρόβλημα με το menu στο οποίο βρίσκονται τα Applications, τα Places, το System κτλ.

Δεν μπορώ να μπω ασύρματα στο internet γιατί εξαφανίστηκε το εικονίδιο με τους δύο υπολογιστές απ'όπου έμπαινα. Αν συνδεθώ ενσύρματα δεν ξέρω τι γίνεται γιατί δεν έχω τέτοια δυνατότητα αυτή τη στιγμή.

Επίσης, όταν πατάω το button(δεξιά πάνω) για να κάνω shut down εξαφανίζεται και ολόκληρη η μπάρα με το menu που προανέφερα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Κάνε δεξί κλικ στην μπάρα, δημιούργησε μία καινούργια και διέγραψε την προηγούμενη. Τα κουμπάκια, μενού και τα σχετικά προσέθεσε τα με δεξί κλικ πάνω στην καινούργια μπάρα που θα δημιουργήσεις. ( αν σου κάνει τα ίδια κόλπα μάλλον κάποιο από τα applets χτυπάει και θα πρέπει να βρεις ποιο είναι αυτό και να το αφαιρέσεις).

Έφτιαξα καινούργιο πίνακα εφαρμογών αλλά δεν ξέρω πως μπόρω να εμφανίσω τους 2 υπολογιστές που είναι για σύνδεση με το internet.

Όλα δουλεύουν κανονικά στον πίνακα εφαρμογών εκτός από το εικονίδιο για αποσύνδεση, αλλαγή χρήστη κτλ. το οποίο μόλις το πατάω χάνονται όλες οι μπάρες(και πάνω και κάτω).

Επίσης έβαλα ένα applet(αν το λέω σωστά) το οποίο δεν μπορώ να το βγάλω. Είναι εκέινο που λέει: "Κράτημα κλικ" Πατάω δεξί κλικ πάνω του για να το αφαιρέσω στη συνέχεια αλλά τίποτα.

Το παρακάτω μήνυμα τι σημαίνει?

"Spawn of helper '/usr/share/PackageKit/helpers/apt/get-updates.py' failed"

Μόνο ενσύρματα μπορώ να συνδεθώ και δυστυχώς πρέπει να κουβαλάω το Laptop σε φίλους γιατί δεν έχω σπίτι.

Για να προσθέσεις αυτή την εφαρμογή για την ασύρματη σύνδεση θα πρέπει αν γνωρίζεις ποια εφαρμογή είναι αυτή, δηλαδή με ποιο όνομα την καλείς να ξεκινήσει από κονσόλα, ( εγώ π.χ έχω το wifi-radar , ενδεικτικό το παράδειγμα) και μετά να πας και να την προσθέσεις σαν συντόμευση μέσα στο μενού που έφτιαξες. Δεξί κλικ στο σηματάκι του κεντρικού μενού και Edit Menu. Θα κάνεις add item στην κατηγορία που θέλεις και μετά θα δώσεις κάποια στοιχεία που θα φαίνονται στο μενού για να ξέρεις για ποια εφαρμογή πρόκειται ( δηλαδή το όνομα της ή ότι άλλο θες) και μετά θα προσθέσεις και την εντολή κονσόλας με την οποία σηκώνεται η εφαρμογή. Το αποθηκεύεις και μετά θα το έχεις μόνιμα στο κεντρικό μενού.
Οι δύο υπολογιστές που εμφανίζονται πάνω στο panel είναι το applet Network Monitor το οποίο το προσθέτεις στο πανελ με δεξί κλικ. Όταν κάνεις δεξί κλικ και add στο πάνελ δεν στο δίνει σαν επιλογή; Για να φανεί όμως στο πάνελ πρέπει να έχεις και το Notification Area να τρέχει . Πάνω σε αυτό σου ανεβάζει το applet με τους δύο υπολογιστές.

Για αυτό το "Κράτημα κλικ" δεν σου δίνει option να το βγάλεις από το πάνελ με δεξί κλικ; Μήπως δεν είναι applet αλλά είναι κάποια εφαρμογή που τρέχει.

Το άλλο που μου λες δεν καταλαβαίνω από που το βρήκες και σε ποια περίπτωση σου το δίνει. Μπορείς να μου δώσεις εδώ τι εντολή έδωσες και σου έβγαλε αυτό το μήνυμα;

Sorry για την καθυστέρηση αλλά δεν έχω internet και μπορώ να γράφω όποτε έχω ευκαιρία.

Το πρόβλημα λύθηκε όταν έφτιαξα έναν καινουριο πίνακα εφαρμογών και απλά πρόσθεσα το "applet-nm" και όλα ΟΚ.

Το "κράτημα κλικ" δεν το ξαναδοκίμασα.

Όσο για το "Spawn of helper '/usr/share/PackageKit/helpers/apt/get-updates.py' failed" πρέπει να είχα εγκαταστήσει το "Package Kit" και τώρα το έχω απεγκαταστήσει.

Μάλλον όταν πήγαινα να κάνω Update υπήρχαν 2εφαρμογές για Updates και έβγαζε error.

Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σου!

Τίποτα ρε συ. Χαίρομαι που το έλυσες το θέμα. Γενικότερα το έχω παρατηρήσει και εγώ, κάποια applets μπορεί να "χτυπάνε" πάνω στο panel και αυτό να επηρεάζει και τα μενού. Για ένα διάστημα μου το έκαναν αυτό τα tomboy notes. Μετά προφανώς εντοπίσανε το bug και σταμάτησε.

Το package kit δεν το έχω υπόψιν μου αλλά εντάξει.. πριν πάει το μυαλό μας στα χειρότερα καλό είναι να ακολουθούμε την τακτική του less is more. Αρχίζουμε να αφαιρούμε από το panel κάποια πράγματα για να δούμε τι μπορεί να φταίει.

Επειδή έτυχε να ξαναδιαγράψω καταλάθος το network manager-applet(nm-applet), δηλαδή τους δυο υπολογιστές που υπάρχουν για σύνδεση στο inetrnet, βρήκα ποιο ακριβώς applet είναι.

Με δεξί κλικ στον πίνακα εφαρμογών, επιλέγουμε από τη λίστα το applet που λέγεται "περιοχή ειδοποιήσεων".
Το συγκεκριμένο applet εμφανίζει εικονίδια, όπως φόριση-εκφόρτιση μπαταρίας και το network manager-applet.

Γράφω αυτό το thread γιατί ίσως κάποιοι να έχασαν καταλάθος το συγκεκριμένο applet για διάφορους λόγους και να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στο internet.