Compiz/Βeryl-Emerald: Ερωτησεις:

linuxas | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 1' | 20

Γεια σας!Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι οτι στο Mandriva 2007 Powerpack έχοντας
ενεργοποιημένο το Compiz δεν μπορεί να συνδεθεί άλλος χρήστης σε γραφικό περιβάλλον.
Μόνο όταν το απενεργοποιώ επιτρέπει να συνδεθούν κι αλλοι χρήστες σε γραφικό περιβάλλον
(όπως γνωρίζουμε).Κάθε βοήθεια σας είναι πολύτιμη...

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Εννοείς μάλλον ότι δεν μπορείς να κάνεις logout ή δεν κατάλαβα καλά;

Μαλλον δεν το εξηγησα καλα.
Οταν κανω logout και μετα θελει καποιος αλλος χρηστης να συνδεθει στο δικο του λογαριασμο δεν εχει γραφικο περιβαλλον.
Οταν απενεργοποιω το xgl ,δεν υπαρχει προβλημα.

¶μα κάνεις logout σε πετάει σε κονσόλα; Αν όχι, τότε πάτα Ctrl+Alt+Backspace για να κάνεις restart τον X server μήπως πάρει μπρος.

βαζω το live cd απο τα madriva one 2007 k δν λειτουργει το xgl..δν εχω 3d επιταχυνση..εχω διπλη geforce 6600gt καρτα γραφικων..ευχαριστω εκ των προταιρων..ειμαι εντελωs noob..

ΠΡΙΝ μπεις σε γραφικο περιβαλλον (στο desktop) σε ρωταει

αν θες να χρησιμοποιησεις 3d εφε η οχι. Συνηθως

προεπιλεγμενο ειναι το "οχι". επελεξε "ναι". Μετα σε

ρωταει αν θες να διαλεξεις xgl η beryl. Αν η καρτα σου

δε μπορει να τρεξει το xgl, απλα δε θα ειναι

τσεκαρισμενη η επιλογη. Οποτε δοκιμαζεις με το beryl.

Sorin, αν δεν είναι ενεργή η επιλογή τότε το Mandriva δεν υποστηρίζει την κάρτα σου (για την ακρίβεια, οι drivers της nVidia στο Mandriva δεν την υποστηρίζουν). Εγκατέστησε τους αντίστοιχους drivers (ή βάλε το 2007.1 - στο επόμενο DVD του LF).


dimitris2007-4-18 2:31:23

καλησπερα.ηθελα να ρωτησω γινεται να εγκαταστησω το beryl στο mandriva 2007 και αν ναι με ποιο τροπο;

Ναι, γίνεται, αλλά σου προτείνω να εγκαταστήσεις απευθείας το Mandriva 2007.1 Spring, όπου το Beryl είναι ενσωματωμένο και η ενεργοποίηση του γίνεται με ένα κλίκ από το Κέντρο Ελέγχου >  Hardware. 

καλησπερα.ανω προσπαθεισα να εγκαταστησω το beryl συμφωνα με τις οδηγιες στο site linuxfordummies στο mandriva 2007.εγκατεστησα το beryl  τωρα γραφει edit the following file /etc/sysconfig/xgl xgl=no.πηγα στον φακελ να κανω την αλλαγη και δεν επετραπη.τι κανω λαθος;

Καλησπέρα,

Λογικά θα χρειάζεται να τροποποιήσεις το αρχείο σαν root, αλλά δεν ξέρω αν το mandriva 2007 χρησιμοποιεί το "sudo"  ή το "su -c" για να εκτελέσεις μια εντολή σαν root.Στο  FC6 εγώ θα έδινα su -c "gedit /etc/sysconfig/xgl".

δυστυχως δεν δουλευει καμια απο τις δυο.ξερετε να μου πειτε πως ενεργοποιειται ο χ σερβερ απο το τερματικο γιατι δεν μπορω να μπω;

Μου φαίνεται η εντολή πρεπει να είναι startx.

Τι μήνυμα σου βγάζει όταν δίνεις την εντολή su -c "gedit /etc/sysconfig/xgl"; Αν έχεις KDE αντί για gedit δίνεις kedit.

telika htan to startx.μπορει να μου πει καποιος γιατι στο τερματικο γραφει urpmi database locked;προσπαθω να κανω εγκαταστασεις.

Βρήκα σε αυτό το link:
http://www.linuxquestions.org/linux/answers/Applications_GUI _Multimedia/unlock_rpmdatabase_when_RPM_DATABASE_LOCKED
ότι μερικές φορές όταν κάνεις εγκατάσταση με το urpmi εμφανίζει το μήνυμα που λες. Για να λύσεις το πρόβλημα πρέπει σαν root να διαγράψεις κάποια αρχεία.
# rm -f "/var/lib/urpmi/.LOCK"
# rm -f "/var/lib/urpmi/.RPMLOCK"
Καλύτερα να ρίξεις και μια ματιά στο link για περισσότερα στοιχεία.

ευχαριστω και παλι.γνωριζεται μηπως καποιο site που να περιγραφει τον τροπο που κανω εγκατασταση διαφορα προγραμματα απο την κονσολα πχ τα rpm,τα συμπιεσμενα κλπ;ειμαι τελειως αρχαριος.

Γιάννη, γιατί δεν ψάχνεις λίγο στο ίδιο το Forum; Υπάρχει τέτοιο  post και πολύ αναλυτικό κιόλας.

http://www.linuxinsider.gr/forum/forum_posts.asp?TID=64&P N=1

Επίσης, στις σελίδες "Χρήσιμες Πληροφορίες" του περιοδικού περιγράφεται και η εγκατάσταση από RPM/DEB και η εγκατάσταση από tarball ("συμπιεσμένα").

αυτο θελω να μαθω δημητρη.εγκατασταση απο την κονσολα.τον αλλο τροπο μου τον μαθατε με το παραπανω και ειναι οντως απλος.πηγα πχ να εγκαταστησω τον realplayer 10.κατεβασα το πακετο rpm ακολουθησα τις οδηγιες και τα καταφερα.δεν καταλαβαινω ομως γιατι χρησιμοποιειται αλλη εντολη.δηλ rpm -i realplayer10gold.rpm.για την ιδια εγκατασταση δηλ υπαρχουν κι αλλες εντολες ;

Δεν είναι διαφορετικές εντολές είναι παράμετροι (option) που δίνεις στην ίδια εντολή. Αν δώσεις σε ένα τερματικό rpm --help θα δεις ότι τις παραμέτρους της εντολής rpm. To i είναι για install, το U για το upgrade, το v για να σου εμφανίζει λεπτομέρειες κατά την εγκατάσταση και το h αν δεν κάνω λάθος σου εμφανίζει απλά τα σύμβολα ###### για να βλέπεις την πρόοδο της εγκατάστασης.

γιάννη δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι εννοείς όταν ρωτάς αν υπάρχουν κι άλλες εντολές. Υπάρχουν δύο τρόποι εγκατάστασης:
- ο γραφικός (από το διαχειριστή πακέτων ή με διπλό/δεξί κλικ σε ένα πακέτο)
- ο τρόπος της κονσόλας.

Και οι δύο βασίζονται (για το Mandriva) στο εργαλείο-εντολή rpm. Τις ίδιες παραμέτρους που δίνεις από την κονσόλα, δίνει και ο διαχειριστής πακέτων.