Τι είναι καλύτερο; 64bit ή 32bit διανομή;

Καταρχην δείτε τι επεξεργαστή έχετε με την εντολή:


less /proc/cpuinfo | grep flags

Αν στην απάντηση, γράφει στο τέλος και lm τότε έχετe 64bit επεξεργαστή. Οπότε είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε την 64bit έκδοση μιας διανομής.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στην 32bit και την 64bit έκδοση μιας διανομής;

Διαβάστε αυτό το benchmark για διάφορες εφαρμογές ανάμεσα στις δύο εκδόσεις του Ubuntu για να πάρετε μια ιδέα.

Εικόνα: fox_hound
fox_hound
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 60

Ωραία είναι πιο αποδοτικό το 64-bitο αλλα τι γινεται με drivers και εφαρμογές; Υπάρχουν για όλα τα hardware; Επισης τρέχουν όλες η 32-bit εφαρμογές σε 64-bit διανομές;

Εικόνα: saknik
saknik
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 10 Ιουν 2008
Πόντοι: 5

Με ποιο πρόγραμμα έγιναν τα παραπάνω tests?

Μπορώ να βελτιώσω την ταχύτητα Γενικά ...

Εικόνα: thimiaras
thimiaras
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 29 Ιουλ 2009
Πόντοι: 160
Βεβαίως μπορείς να βελτιώσεις την ταχύτητα μειώνοντας διάφορα timeouts μειώνοντας τα γραφικά, αφαιρώντας τις περιττές υπηρεσίες, αλλάζοντας τον διαχειριστή παραθύρων και μειώνοντας τις εντολές sleep()!

Αρχικά μείωσε το timeout του bootloader. Για να το κάνεις αυτό πάτα Alt+F2 και στο διάλογο γράψε gksu gedit/boot/grub/menu.list. (θα σου ζητηθεί ο κωδικός σου) Μετά θα εμφανιστούν τα περιεχόμενα του αρχείου menu.list. Εκεί πρέπει να τοποθετήσεις ένα χρονικό διάστημα της αρεσκείας σου, ακόμη και μηδέν!

Έπειτα μείωσε τα γραφικά εκκίνησης πατώντας πάλι τον συνδυασμό (Alt+F2) και γράφοντας gksu gedit/boot/grub/menu.list. Έπειτα πάτα Ctrl+F και γράψε splash για να βρεις γραμμές που περιέχουν αυτήν την λέξη. Πήγαινε στη γραμμή που είναι κάπως έτσι: kernel     boot/vmlinuz-2.6.22-14-genericroot=UUID=<νούμερα.ro quiet splash. Τώρα αφαίρεσε το και πάτα Ctrl+S για Save, κάνε Restart και θα δεις διαφορά! Μετά αφαίρεσε εφέ, χαμήλωσε ανάλυση και εγκατέστησε για γρηγορότερη είσοδο το XDM από το Synaptic.

Εικόνα: harris
harris
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστής
Μέλος από: 22 Οκτ 2008
Πόντοι: 975

καλησπέρα. μπορείτε να μειώσετε οτι θέλετε αλλά οταν πάρετε ένα .avi αρχείο για να το μετατρέψετε σε dvd και κατόπιν σε .iso ,  ή τρέχετε βαριές εφαρμογές τότε εκεί φαίνεται 

η δύναμη των 64bit διανομών..

πρόβλημα hardware δεν εχω αντιμετωπίσει κανένα φίλε foxhound, απλά υπάρχει ένα θέμα με τον flash player για τις 64μπιτες εκδόσεις. Τρέχει κανονικότατα (με καλύτερη αποδοση απο 32bit) αλλά κάπου-κάπου κρασάρει..

 

=========================================================

Εικόνα: Tetris
Tetris
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 24 Ιουλ 2009
Πόντοι: 145

Καλημερα ! Ευγε για την προσπαθεια σαs σε οσο αφορα τα θεματα σχετικα με τον πυρινα << linux >>κατα αρχαs θα ηθελα να ρωτησω εωs νεοs....μεχρι σχεδον ασχετοs χρησηs.(Γνωριζω απο ηλεκτρονικα-hardware περισσοτερο-δυστιχωs win-αγγλικα λιγα) Πωs ειναι τα σωστα βηματα για μια εγκατασταση UBUNTU 10.4LTS(εκτοs απο τα particion του δισκου) σχετικα με τουs codec σε μητρικη Α330GC ASROCK-Sataii 40gb ........για 64ΒΙΤ γιατι καλοι μου φιλοι κατι δεν μου παει καλα. Λαθη προs το τελοs των codec. Eυχαριστω θερμα......και sorry για το οτι δεν εχω βαλει στο κειμενο τονουs............αλλα στα 41 μου τωρα θελω εκπαιδευση.

Εικόνα: GAZIAGGELOS
GAZIAGGELOS
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 13 Αυγ 2011
Πόντοι: 5

γεια παιδια εγω δεν εχο ακομα ubuntu αλλα εχο windows 64bit αρα να βαλω και ubuntu 64bit?