Το Nokia N9 άξιος διάδοχος του N900 :)

dimitris | Τρί, 06/28/2011 - 11:39
Δείτε ενδιαφέροντα βίντεο για το Linux, τον ανοικτο κώδικα και τις εφαρμογές του

Μπορεί να μας τα χάλασε η Nokia τον τελευταίο καιρό και από κει που ήταν πάτρονας του ανοικτού λογισμικού, χορηγός της ανάπτυξης του Qt και ηγέτης στο Maemo/Meego, να κατέληξε σε τρυφερούς εναγκαλισμούς με τη γνωστή αμερικάνική εταιρεία που έχει χαρακτηρίσει καρκίνο το Linux, όμως οι Φινλανδοί έκαναν για άλλη μια φορά το θαύμα τους παρουσιάζοντας το νέο N9, το πρώτο smartphone της αγοράς με Meego.

Αντίθετα με όσα ισχυριζόταν ο CEO της πριν μερικούς μήνες, δηλαδή ότι ίσως να μην βλέπαμε Meego smartphone εντός του 2011, κι αν βλέπαμε σίγουρα δεν θα ήταν βασικό «όπλο» για την φινλανδική εταιρεία, η Nokia έβγαλε και βίντεο και ξεκίνησε διαφημίσεις για το N9, που βγάζουν μάτια.

Το Ν9 φοράει 8MP κάμερα με φακό Carl Zeiss, ανάλυση HD, και διπλό LED flash, και διαθέτει οθόνη AMOLED 3,9'' που καλύπτει όλη την επιφάνεια του κινητού. Ναι, καλά διαβάσατε. Στο N9 δεν υπάρχει καν το γνωστό κουμπί εκκίνησης που υπάρχει στα περισσότερα smartphones. Αντίθετα, στο N9 όλα γίνονται πάνω στην οθόνη αφής που καλύπτει όλη τη συσκευή!

Η Nokia έβαλε στο N9 έναν νέο τρόπο εναλλαγής ανοικτών εφαρμογών, το swipe. Σε απλά ελληνικά, κινόντας το δάκτυλο από την μία άκρη της οθόνης στην άλλη (πάνω-κάτω, αριστερά-δεξιά) το Meego καταλαβαίνει ότι θέλουμε να πάμε κάπου αλλού, οπότε εμφανίζει άμεσα τις προεπισκοπήσεις όλων των ανοικτών εφαρμογών.

Δείτε περισσότερα:

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο του N9 είναι το NFC, που σημαίνει Near Field Communication. Σε απλά ελληνικά, αν ακουμπήσετε απλώς το N9 με κάποια άλλη συσκευή (κινητό, ακουστικά, ηχεία, κλπ) που είναι συμβατό με NFC θα γίνει αυτόματα το pairing!

Το N9 θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα και αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες...

Για το user interface δείτε περισσότερα εδώ:
http://swipe.nokia.com

Ετικέτες
Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

ο διάδοχος του n900 θα είναι μάλλον το n950, με πληκτρολόγιο ενσωματωμένο στη συσκευή όπως το n900.

μου αρεσει παρα πολυ καλη δουλεια αλλα δεν χερο αν η οθονη ειναι μικροτερη απ τα iphones και επισεις δεν το ειδα να τρεχει καμια εφαρμογη με παιχνιδια εχω πεξει αρκετα σε iphones  αλλα εδω δεν ξερω πως θα ειναι το  gaming..........

Το δούλεψα πριν καμια 15 ημέρες και μπορώ να πω, πως πραγματικά δεν υπάρχει ανταγωνισμός σε αυτό το τηλέφωνο.
Απίστευτη αίσθηση στο χέρι, άριστη πραγματικά ποιότητα κατασκευής, πολύ καλή κάμερα και απίστευτος , μα απίστευτος τρόπος χειρισμού του τηλεφώνου. Μένουν παγωμένες εφαρμογές στο παρασκήνιο και όταν τις θελήσεις είναι εκεί έτοιμες στο δευτερόλεπτο με τρόπο μαγικό. Να μην επεκταθώ όμως σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες γιατί δυστυχώς η Νόκια έχει δηλώσει πως δεν θα υπάρξει συνέχεια για το συγκεκριμένο λειτουργικό, μιας και το αφήνει στον αέρα και άν θέλουν κάποιοι devs να το αναλάβουν έχει καλώς , αλλιώς μένει μετέωρο. Και μιλάμε για ένα τηλέφωνο που εξαντλήθηκε με προπαραγγελίες στις περισσότερες χώρες που κυκλοφόρησε. Τι να πει κανείς για τους Φιλανδούς, ίσως παίζει ρόλο η συμφωνία με την MS , μιας και το Νόκια είναι επίσημος συνεργάτης και το Ν9 θα φοράει τα ολοκαίνουρια κινητά παράθυρα . Κρίμα, πραγματικά κρίμα.