Το Linux Foundation καλωσορίζει την εξαγορά του GitHub από την Microsoft.

dimitris | Δευ, 07/09/2018 - 15:59 | 3' | 0

Με μια ανάρτηση στο blog του, ο Jim Zemlin, εκτελεστικός διευθυντής στο Linux Foundation, καλωσόρισε την εξαγορά του Github (του μεγαλύτερου αποθετηρίου για έργα ανοικτού κώδικα στο Internet) από τον πάλαι ποτέ "εχθρό", την Microsoft, γράφοντας ότι "αυτό είναι πολύ καλή είδηση ​​για τον κόσμο του Open Source" και ότι "πρέπει να γιορτάσουμε την έξυπνη κίνηση της Microsoft".

Πριν από 10 περίπου χρόνια, ο Zemlin ζητούσε δημόσια από τη Microsoft να σταματήσει να επιτίθεται κρυφά στο Linux με πατέντες που στοχεύουν στο αγαπημένο μας λειτουργικό σύστημα. "[...] πέρασα ένα μεγάλο μέρος της καριέρας μου στο Linux Foundation διασκεδάζοντας με τη Microsoft (πράγμα που μερικές φορές η προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας έκανε πολύ εύκολο)" εξηγεί ο Zemlin. "Αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε μεγαλώσει όλοι - η βιομηχανία, η κοινότητα ανοιχτού κώδικα, ακόμα και εγω", γράφει.

Ο Nat Friedman, ο μελλοντικός διευθύνων σύμβουλος της GitHub, απάντησε στο Reddit σε ερωτήσεις σχετικά με τα σχέδια της Microsoft. «Δεν αγοράζουμε το GitHub για να το μετατρέψουμε σε Microsoft. Αγοράζουμε το GitHub επειδή πιστεύουμε στη σημασία των προγραμματιστών και στον μοναδικό ρόλο του GitHub στην κοινότητα», εξήγησε και συνέχισε: "Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το GitHub να είναι καλύτερο στο να είναι το GitHub, και αν μη τι άλλο, να βοηθήσουμε τη Microsoft να είναι λίγο περισσότερο σαν το GitHub".

Λέτε;

Δώσε αστέρια!

MO: 3.4 (ψήφοι: 3)