Κυκλοφόρησε το πρώτο Jolla smartphone με Sailfish OS!

dimitris | Παρ, 11/29/2013 - 14:16 | 3' | 1

Κυκλοφόρησε στη Φινλανδία και σύντομα σε άλλες 135 χώρες, το πρώτο smartphone της Jola, της εταιρείας που δημιούργησαν πρώην υπάλληλοι της Nokia για να αξιοποιήσουν την κληρονομιά του Meego.

Η συσκευή Jolla (έτσι λέγεται και το τηλέφωνο) τρέχει το Sailfish OS, ένα υβριδικό λειτουργικό σύστημα που βασίζεται μεν στην πλατφόρμα Meego (ο διάδοχος του Maemo με τη βοήθεια τότε της Intel) αλλά μπορεί να τρέχει και Android εφαρμογές.

Το δυνατό σημείο του Jolla, ή αν θέλετε αυτό που διαφημίζουν ως κράχτη της συσκευής είναι ότι δεν έχει κανένα πλήκτρο στην εμπρος πλευρά. Αντίθετα ο χειρισμός του γίνεται αποκλειστικά με gestures. Για παράδειγμα με swipe από αριστερά προς τα δεξιά ή αντίστροφα πηγαίνεις στο Home, ενώ με swipe από πάνω προς τα κάτω κλείνεις την τρέχουσα εφαρμογή. Αντίθετα με swipe από κάτω προς τα πάνω βλέπεις τα μηνύματά σου.

Το Jolla κυκλοφόρησε από την εταιρεία DNA στην Φινλανδία και ενσωματώνει την τεχνολογία Here της Nokia για απεικόνιση χαρτών.

Στον τομέα του hardware, το Jolla τρέχει σε διπήρυνο επεξεργαστή Qualcomm στα 1.4GHz με 1GB RAM και 16GB flash αποθηκευτικού χώρου. Η οθόνη του είναι Gorilla 2 Glass, διάστασης 4,5'' με ανάλυση 960x540 px.

Εχει 2 κάμερες (8MP και 2MP αντίστοιχα), υποστηρίζει GSM/3G/4G, 802.11b/g/n WiFi και φυσικά Bluetooth. Η τιμή του χωρίς συμβόλαιο ξεκινά από τα 399 ευρώ.

Δείτε περισσότερα εδώ:  http://jolla.com/

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Να και κάτι μη Αμερικάνικο brand-name!!! Γιατί όλα τα μεγάλα αμερικάνικα ονόματα παίζουν "μπάλα" σε smartphones/tablets (βλέπε google android, apple & MIcrosoft)!!