Thinking Cap: Οpen-source καπέλο για αναζωογονητικό, ήπιο... ηλεκτροσόκ

dimitris | Τρί, 10/15/2013 - 20:07 | 3' | 5

ΟΚ, και αφού διαβάσατε την κάπως φαντεζί εισαγωγή, να πουμε τι ακριβώς είναι το Thinking Cap. Η "ιδέα" είναι ότι μπορείς να "ενισχύσεις" την εγκεφαλική λειτουργία βάζοντας να περνάει στον εγκέφαλό σου μικρής έντασης ηλεκτρικό ρεύμα. Κατά πόσο ισχύει αυτό δεν γνωρίζω (και πολύ αμφιβάλλω αν έχει οποιαδήποτε επιστημονική βάση), ωστόσο οι τύποι της Grindhouse Wetware (μια ομάδα ανθρώπων που έχουν στόχο το λεγόμενο augmented humanity, διάβαζε cyborg, biohacking και τα ρέστα) θεωρούν ότι η πρόταση ισχύει.

Και γι' αυτό έφτιαξαν λοιπόν το Thinking Cap. Είναι ένα καπέλο, πάνω στο οποίο υπάρχει ένα μικροελεγκτής (συμβατός με Arduino) ο οποίος προγραμματίζεται για να σου "ρίχνει" ρεύμα έντασης 0.5 mA ή λιγότερο μέσω των κατάλληλων ηλεκτροδίων που ακουμπάνε στο κρανίο σου. Μάλιστα, για να αυξηθεί το επίπεδο της... παράνοιας, κατ' εμέ, υπάρχει και setting για το αν προτιμάς το ρεύμα σου συνεχές ή σε τετραγωνικό κύμα με συχνότητα της επιλογής σου. :P

Το όλο πράγμα είναι φυσικά open-source οπότε αν θέλετε μπορείτε να έχετε το ρεύμα της αρεσκείας σας. Προσοχή όμως: δεν ενδείκνυεται ένταση μεγαλύτερη των 2 mA... :)

Περισσότερα (κώδικας, schematics) δείτε εδώ.

Και εδώ ο hacker που έφτιαξε τον κώδικα γράφει ένα μίνι ιστορικό.

Και για όσους δεν κατάλαβαν το απαραίτητο disclaimer:
Το linuxinsider.gr δεν προτείνει ούτε προτρέπει τη χρήση του συγκεκριμένου καπέλου. Use at your own risk.

Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Μην το χρησιμοποιήσει κάποιος σαν μέσο φάρσας. Φαντάσεστε να το δοκιμάσει κάποιος άσχετος;
 

Άντε το επόμενο project να είναι ηλεκτρόδια κατευθείαν στον εγκέφαλο...

Έχει όντως επιστημονική βάση είχε βγάλει αποτέλεσματα μια έρευνα με τέτοιο στόχο πριν περίπου 2 μήνες(αν βασίζεται σε αυτή) πού απέδειξε ότι μπορούσε να βελτιώσει την απόδοση στα μαθηματικά. Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε παρενέργειες ακόμα καί ο αριθμός τον εθελοντών ήταν μικρός.