GreekToys: Το νέο open-source 3d-animation project από την ομάδα Μαγικός Φακός

MagikosFakos | Κυρ, 09/15/2013 - 15:53 | 4' | 1

 

Μετά από τα 3d-animation "Ονειροναύτες" και το "Nightmare after Christmas", συνεχίζουμε την προσπάθεια στο χώρο του animation με open-source προγράμματα και ετοιμάζουμε το νέο project GreekToys, που είναι παιδική σειρά. Εννοείται ότι το αποτέλεσμα θα κυκλοφορεί με άδεια Creative Commons, όπως πάντα κάνουμε και θα είναι στη διάθεση του κοινού.

Επειδή στο προηγούμενο project, πολλά μέλη από το Linux Inside ενδιαφέρθηκαν, παίρνουμε το θάρρος να αναδημοσιεύσουμε σχετικό άρθρο από το blog μας.

 

GREEKTOYS: Η παιδική σειρά που θα γράψει στις καρδιές σας!

Η Λίλυ, ο Φίλων και ο Βαλίος είναι παιχνίδια της Αρχαίας Ελλάδας, βρίσκονται στο αρχαιολογικό μουσείο και θα σας μαγέψουν με τις περιπέτειές τους ως πρωταγωνιστές της παιδικής σειράς GreekToys.

Συναντήσαμε τους δημιουργούς της σειράς, τη Σοφία Παυλάκη και το Luis Santos (Μαγικός Φακός).

Ο Μαγικός Φακός παράγει animation από το 2008 και έχει δημιουργήσει τις ταινίες “Σαπφώ”, “Ονειροναύτες”, “Εφιάλτης μετά τα Χριστούγεννα”, οι οποίες συμμετείχαν σε φεστιβάλ κινηματογράφου όπως το Φεστιβάλ Νάουσσας, το AnimFest, οι Νύχτες Πρεμιέρας, το CrashFest και σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

- Ποιος είναι ο σκοπός του Greek Toys;
- Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια ελληνική παιδική σειρά 3D animation για να μαθαίνουν τα παιδιά με διασκεδαστικό τρόπο την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

- Θα μας αναφέρετε τα χαρακτηριστικά στοιχεία της σειράς;
- Εμπνευστήκαμε από αρχαία ελληνικά παιχνίδια για να δημιουργήσουμε τους χαρακτήρες της σειράς μέσω των οποίων θέλουμε να δείξουμε μια πραγματικότητα πιο κοντά στην ελληνική κοινωνία. Ο Βαλίος είναι ένα πήλινο αλογάκι, η Λίλυ είναι μία αρχαία κουδουνίστρα και ο Φίλων είναι ένα γουρουνάκι εμπνευσμένο από αρχαίο μπιμπερό! Μαζί κάνουν άνω-κάτω το μουσείο μόλις φεύγουν οι τελευταίοι επισκέπτες.

- Πώς θα υλοποιήσετε την ιδέα αυτή;
- Ήδη δουλεύουμε τα πρώτα επεισόδια. Για να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή, ψάχνουμε για χρηματοδότηση μέσω του crowd-funding σε συνδυασμό με τον παραδοσιακό τρόπο χρηματοδότησης (παραγωγούς και ιδιωτικούς πόρους).
Το τελικό προϊόν θα διανέμεται με την άδεια Creative Commons, ώστε να είναι ελεύθερο να αντιγραφεί, να διανεμηθεί και να προβληθεί από οποιονδήποτε το επιθυμεί.

- Πότε θα είναι η σειρά διαθέσιμη για το κοινό;

- Ετοιμαστείτε! Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα είναι κοντά σας τον Οκτώβρη, διαθέσιμο στο ίντερνετ και με συμμετοχές σε φεστιβάλ.

Η Λίλη, ο Φίλων και ο Βαλίος θα σας μείνουν αξέχαστοι για πάντα!

 

εικόνα από το Greektoys

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια