Το Ubuntu Edge απέτυχε με χαμόγελα - Κινητά με Ubuntu το 2014

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Πέμ, 08/22/2013 - 23:57 | 3' | 0

Όπως είχαμε -δυστυχώς- προβλέψει πριν από αρκετές μέρες, η καμπάνια crowdsourcing για την χρηματοδότηση του Ubuntu Edge με 32 εκατ. δολάρια δεν πέτυχε το στόχο της, καθώς έμεινε σε λίγο λιγότερα από 13 εκατ. Για την ακρίβεια: 12.809.906 δολάρια.

Παρότι τις πρώτες μέρες πήγε περίφημα (μάζεψε 2 εκατ. στις πρώτες 8 ώρες!), και παρότι κατάφερε να συγκεντρώσει ποσό-ρεκόρ για καμπάνια crowdsourcing, το Ubuntu Edge δεν φαίνεται να έπεισε τελικά για να φτάσει στα 32 εκατ. που ήταν ο στόχος που είχε τεθεί. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το φιλόδοξο project για ένα high end smartphone με Ubuntu και Android δεν συγκίνησε ιδιαίτερα τις εταιρείες που καλούνταν να το υποστηρίξουν με πακέτα των 10.000 και 80.000 δολαρίων. Ειδικά για τα 50 πακέτα των 80.000 δολαρίων, ενδιαφέρθηκε μόνο μία εταιρεία (το Bloomberg) και κινήθηκε να προαγοράσει τα 115 Ubuntu Edge - πράγμα που δεν θα γίνει ποτέ. Κάποιοι μιλούν για τσάμπα διαφήμιση του Bloomberg αλλά αυτό λίγη σημασία έχει πλέον.

Η ίδια η Canonical σε ανακοίνωση της λέει "ευχαριστούμε" σε όσους στήριξαν το εγχείρημα, δηλώνει ότι έμαθαν πολλά από το εγχείρημα το οποίο μάλιστα θεωρεί πετυχημένο για ένα απλό λόγο: "η υποστήριξη και η δημοσιότητα που πήρε το Ubuntu Edge θα είναι τεράστια βοήθεια για τα άλλα κινητά με Ubuntu που θα ξεκινήσουν  να έρχονται το 2014". Κοντολογίς, η Canonical και το Shuttleworth δηλώνουν σίγουροι ότι τον επόμενο χρόνο θα δούμε κινητά -όχι σαν το Edge- με Ubuntu. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Τέλος, η Canonical δημοσίευσε τα ονόματα των υποστηρικτών του Ubuntu Edge στο site του Ubuntu:

http://www.ubuntu.com/2013/07/edge-founders

 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)