Το Ubuntu Edge μένει μακρυά από τον στόχο των 32 εκατ.

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Δευ, 08/05/2013 - 01:26 | 2' | 1

Αν και ξεκίνησε πολύ καλά, η καμπάνια για την crowd-sourced χρηματοδότηση του Ubuntu Edge, του νέου high-end smartphone της Canonical φαίνεται ότι μένει αρκετά πίσω από τον στόχο της.

Παρότι η ανακοίνωση του [url=http://www.linuxinsider.gr/news/8724/ubuntu-edge-crowdsourced-smartphon… Edge[/url] έκανε αρκετή φασαρία μαζεύοντας 3 εκατομμύρια δολάρια την πρώτη μέρα της καμπάνιας στο indiegogo, οι επόμενες ημέρες δεν πήγαν τόσο τέλεια όσο θα ήθελε ο Mark Shuttleworth. Κι αυτό γιατί βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά της καμπάνιας (λήγει στις 21 Αυγούστου), αλλά έχει μαζευτεί μόλις το 1/4 του συνολικού ποσού των 32 εκατ. δολαρίων.

Καποιοι αποδίδουν το γεγονός αυτό στην υποτίθεται τσιμπημένη τιμή του Ubuntu Edge (αν και 775 δολάρια για [url=http://www.linuxinsider.gr/news/8724/ubuntu-edge-crowdsourced-smartphon… πανίσχυρο και πρωτότυπο κινητό, με Linux,[/url] δεν το λες και πανάκριβο), ενώ άλλοι στο γεγονός ότι μένει να αποδειχθεί η βιωσιμότητα του project σε ένα τομέα που κυριαρχείται από εξίσου ισχυρά Android smartphones και φυσικά iPhones, που αμφότερα έχουν μοιραστεί την συγκεκριμένη πίτα καταναλωτών.

Πάντως, φήμες αναφέρουν ότι πιθανώς την τελευταία στιγμή ο Shuttleworth να αποφασίσει να βάλει ο ίδιος το χέρι στην τσέπη και να καλύψει τα υπόλοιπα εκατομμύρια...

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε για να δούμε εάν θα είναι εφικτό να μπει στην παραγωγή το Ubuntu Edge μέσα από την καμπάνια του crowdfunding έφτασε και τα αποτελέσματα, δυστυχώς, δεν είναι θετικά. Η εταιρεία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ομολογουμένως αστρονομικό ποσό των 32 εκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνταν για την έναρξη της κατασκευής του εξελιγμένου smartphone.

 

Το Ubuntu Edge θα έχει τη δυνατότητα να τρέχει μια πλήρη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Ubuntu για desktop PC’s αλλά και Android (dual-boot). Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα το Edge θα ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή, 4GB μνήμη RAM, αποθηκευτικό χώρο 128GB και θα έχει οθόνη 4.5 ιντσών ανάλυσης 1280×720 pixels.

Πληροφορίες για το project υπάρχουν εδώ http://techblog.gr/mobile/ubuntu-edge-campaign-fails-4343/ 

Απ΄ότι φαίνεται απέτυχε η καμπάνια.