Android 4.3, νέο Nexus 7 και περισσότερο Google lock-in

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Πέμ, 07/25/2013 - 02:12 | 3' | 3

Η Google ανακοίνωσε το νέο update του Android, που έφτασε πλέον στην έκδοση 4.3. Η αναβάθμιση δεν φέρνει κάτι το εντυπωσιακό αλλά βελτιωμένη υποστήριξη για Bluetooth 4.0, OpenGL ES 3.0, μεγαλύτερη δυνατότητα τοπικοποίησης, υποστήριξη multi-user αλλά και DRM.

Ναι, καλά διαβάσατε το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο του νέου Android είναι οτι η αμερικάνικη εταιρεία κλειδώνει ακόμα περισσότερα τα πράγματα στο mobile λειτουργικό και το συνδέει όλο και πιο πολύ με δικές της υπηρεσίες. Ειδικότερα, υπάρχει πλέον αυστηρό DRM για βιβλία και βίντεο ενώ ανακοινώθηκαν και συμφωνίες με μεγάλους εκδότες για να πουλάνε ή να νοικιάζουν DRM-restricted ψηφιακές κόπιες των βιβλίων τους.

Ακόμα και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του 4.3 όπως το multi-user δεν είναι και τόσο νέα, μια και υπήρχαν ήδη ουσιαστικά. Απλώς τώρα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να φτιάξει κι άλλους λογαριασμούς με περιορισμένα δικαιώματα, όπως για παράδειγμα να μην μπορούν να κάνουν αγορές μέσω εφαρμογών... Καλό για τα παιδιά αυτό.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν 2 νέες εκδόσεις του Nexus 7 (preordering [url=http://news.cnet.com/8301-1035_3-57595220-94/best-buy-upstages-google-e…]). Η μία με 16GB αποθηκευτικό χώρο ξεκινάει από 230 δολάρια ενώ η άλλη με 32GB έχει 270 δολάρια. Και τα δύο μοντέλα τρέχουν το νέο Android 4.3, έχουν 2GB RAM, WiFi, οθόνες 7 ιντσών με ανάλυση 1920 x 1200 και κάμερα 5MP πίσω και 1,2MP μπροστά.

Τέλος, ανακοινώθηκε ένα dongle των 35 δολαρίων, με όνομα Chromecast. Το gadgetάκι αυτό τρέχει Chrome OS, συνδέεται με το τοπικό δίκτυο μέσω Wi-Fi, και με την τηλεόραση μέσω HDMI και επιτρέπει να δεις άμεσα online βίντεο (π.χ. YouTube) και να ακούσεις online μουσική (π.χ Google Music). Ηδη δόθηκε και το σχετικό [url=https://developers.google.com/cast/]SDK για την υποστήριξή του Chromecast[/url]. Ωστόσο, κάποιοι παρατήρησαν ότι έχει πολύ περιοριστική άδεια χρήσης και δεν διατίθεται για Linux.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

"Η μία με 16GB RAM ξεκινάει από 230 δολάρια ενώ η άλλη με 32GB έχει 270 δολάρια."

LOL [img]/smileys/smiley-tongue-out.gif[/img]

Πάντως τώρα με τόσες ανοιχτές πλατφόρμες πιστεύω ότι η Google λογικά θα χάσει κάποιο μερίδιο αγοράς, ιδιαίτερα με την τακτική που ακολουθεί.

:) Ο δαίμων του ίντερνετ έκανε πάλι το θαύμα του. Ευχαριστώ για την παρατήρηση, διορθώθηκε.
Δεν νομίζω πάντως ότι η Google έχει να φοβηθεί πλέον τίποτε. Θα είναι πολύ δύσκολο (αν και το εύχομαι) για το Firefox OS και το Ubuntu Mobile να καταφέρουν να κόψουν σημαντικά μερίδια αγοράς... Κι αν δεν το καταφέρουν γρήγορα, δεν θα έχουν κόσμο να γράφει apps και τότε τέλος... Μακάρι να πάνε όλα καλά πάντως.

Ξες dimitris καλήτερα το Firefox OS ,γιατί ακόμα είναι καινούριο & δεν έχει βαρίνει σε θέμα από εφαρμογές και γραφικό περιβάλλον.ΤΟ ubuntu mobile από όσο έχω καταλάβει ακολουθεί τα χαϊρια του Ubuntu ,άρα ....δε θα τραβίξει !
Θα πω κάτι απλό:
[img]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSEjqdTB1-9XQP8x-MrNwy-52Wf5x1iaTzSi2mkQvLslDq-flQ1[/img]ubuntu 13.04

[img]http://www.kourdistoportocali.com/UsersFiles/admin/2013/06/win81build93691_1020_verge_super_wide-2.jpg[/img]Windows 8.1

[img]http://webadventures.at/wp-content/uploads/2012/07/Finder1-960x600.png[/img]Μac OS X

Και πες μου τώρα,πάνω κάτω σε γρφικά τα ίδια δεν είναι?

Ενω παλιά :
[img]http://www.wolfmanzbytes.com/linux/ubuntu710/gutsydesktoplg.jpg[/img]Ubuntu 7.10

[img]http://www.guidebookgallery.org/pics/gui/desktop/empty/macosx102.png[/img]Mac Os

[img]http://images.dailytech.com/nimage/winxppro.png[/img]Windows XP

Εκτός πως τότε και τα 3 ήταν καλήτερα & πιο γρήγορα τα εικονίδια τους δεν είχαν τόσες ομοιότητες.

Τα λειτουργικά έγιναν έτσι για τις ταμπλέτες !Θέλουν να αντικαθιστήσουμε τα PC/Laptops για tablets !

Και ρωτάω εγώ τώρα :Θα μπορέσει ο κόσμος να κάνει μια δουλειά στο Office με την ταμπλέτα?Εδώ με το Notebook δε βολεύομαι ,θα βολευτώ εκεί?
Ο κόσμος μπορεί καθε τρεις και λίγο να πρέπει να μάθει κάτι καινούριο σε αυτό που χρησιμοποιεί επειδή οι developers του πιστεύουν πως έτσι πρέπει να είναι?
Και κάτι άλλο : Το 50% της Ελλάδας πινάει ,άλλα το κράτος συνεχίζει να αγοράζει Microsoft Products .Σχεδόν όλη η Ευρώπη έχει περάσει σε Open Source....και η Ελλάδα συνεχίζει έτσι .Εμείς όμως φτέμε!!Όταν βλέπουμε έναν πύργο & τον αγοράζουμε και ας έχει προεγκατεστημένα παντζούρια μέσα ,κι εμείς απλώς τα διαγράφουμε και περνάμε Linux !!!!!!Κανονικά ΘΑ έπρεπε να τα πέρναμε without Broken-Windows (όπως πήρα τον δικό μου) και ας μας κόστιζε το ίδιο !
[img]http://www.francescoamato.com/blog-source/wp-content/linux_wallpaper_fuck_microsoft.jpg[/img]
[img]http://3.bp.blogspot.com/_ot0-flgZr2g/SCzKkbU_WCI/AAAAAAAAAKk/42rCU_PCJXo/s400/MicrosoftHatesGays.gif[/img]
[img]http://th08.deviantart.net/images/PRE/i/2002/17/1/7/Fuck_Microsoft.jpg[/img]

Ξέρω αυτά που γράφω είναι off-topic όμως έχω δίκιο
[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/af/Tux.png/220px-Tux.png[/img]