Το πρώτο Drupal Training στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Acquia

dimitris | Κυρ, 11/11/2012 - 23:34 | 4' | 2

Drupal Trainings για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Είσαι developer ή designer, ή themer, ή και τα 3. Σου είχαν πει, ότι δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα να βρεις δουλειά γιατί κάνεις το “επάγγελμα το μέλλοντος”. Τώρα που η αγορά όμως έχει γεμίσει από εταιρίες και freelancers που φτιάχνουν sites, οι ανάγκες έχουν αυξηθεί και οι πελάτες ξέρουν ποιον και τι ακριβώς ψάχνουν. Αναζητούν εξειδίκευση. Όταν ο Λευκός Οίκος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και άλλοι κορυφαίοι οργανισμοί και εταιρίες δουλεύουν πλέον μόνο σε Drupal, ίσως ξέρουν κάτι παραπάνω.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται Drupal training, σε συνεργασία με την Acquia, τη μεγαλύτερη εταιρία Drupal στον κόσμο. Η ίδια ύλη, σημειώσεις, παρουσιάσεις και οδηγίες από τα training στην Καλιφόρνια, στο DC και στις Βρυξέλλες, παρέχονται τώρα στους Έλληνες developers.

Το πρώτο training γίνεται 22-23 Νοεμβρίου 2012 (Site Building with Drupal 7) και απευθύνεται σε προγραμματιστές που έχουν ήδη δουλέψει με κάποιο CMS αλλά θέλουν να γνωρίσουν τις απεριόριστες δυνατότητες του Drupal. Το δεύτερο γίνεται 10-11 Ιανουαρίου 2013 (Drupal 7 Layout & Theming) και απευθύνεται σε front-end developers και themers που θέλουν να μάθουν πώς να εφαρμόσουν σε Drupal τα πιο απαιτητικά designs με το σωστό τρόπο.

Το τρίτο γίνεται 13-14 Μαρτίου 2013 (Drupal Module Development) και απευθύνεται σε προγραμματιστές που θέλουν να λερώσουν τα χέρια τους με το API του Drupal και να μάθουν πώς θα φτιάξουν τα δικά τους Drupal Modules. Όλα τα σεμινάρια θα γίνουν από την εταιρεία Eresus, σε συνεργασία με το CoLab, στο χώρο του AIT στην Παιανία (19 χλμ. Λεωφόρος Μαρκόπουλου - Παιανίας). Τα σεμινάρια είναι διήμερα (16 ώρες) και το ονομαστικό κόστος αν και ανέρχεται σε 600 ευρώ, προσφέρεται σε εκπτωτικά πακέτα για εταιρίες 50% (300 ευρώ), ελεύθερους επαγγελματίες 75% (150 ευρώ) και φοιτητές 90% (30 ευρώ). Είναι ένα training που επιβάλλεται να εντάξει στο skill-set του ο σύγχρονος developer αν θέλει να είναι η πρώτη επιλογή των μεγάλων εταιριών και οργανισμών για τα πιο απαιτητικά projects της σημερινής αγοράς του internet. Ένας καλός Drupal developer δεν θα δυσκολευτεί να βρει δουλειά, ακόμα και σε καιρούς βαθειάς κρίσης.

Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)

Σχόλια

Το Drupal είναι ίσως το καλύτερο CMS ειδικά για site με μεγάλο traffic. Εκεί που πάντα είχα πρόβλημα ήταν στο theming. Στο Joomla ήταν πιο εύκολο να βρεις έτοιμα και ποιοτικά θέματα ενώ στο Drupal πρέπει να λερώσεις τα χέρια σου. Επίσης, ομολογώ πως κάποια αρθρώματα του Drupal δεν μπορούσα να καταλάβω πως λειτουργούν.

Αξίζει τότε να παρακολουθήσεις το σεμινάριο. Εγώ σκοπεύω να πάω - αν υπάρχουν λεφτά :)