Είπαμε, κύριε: μόνο Internet Explorer στο Εθνικό Κτηματολόγιο...

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Τρί, 06/17/2008 - 10:24 | 2' | 32

Από σήμερα, 17 Ιουνίου, ξεκινά η υποβολή δηλώσεων ακινήτων από όσους και όσες διαθέτουν ακίνητα σε 107 περιοχές της χώρας που μπαίνουν στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Η υποβολή μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά από το http://www.ktimatologio.gr/. Δυστυχώς, όμως, μόλις κάνουμε
κλικ στον σύνδεσμο "Ηλεκτρονική Υποβολή" πληροφορούμαστε ότι

"Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για Internet Explorer."

Δηλαδή, μια δημόσια υπηρεσία [1] μας λέει ότι για να την χρησιμοποιήσουμε μέσω διαδικτύου (όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες) πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε εφαρμογή συγκεκριμένης εταιρείας. Διαφορετικά, να πάμε αυτοπροσώπως στο πλησιέστερο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Λαμπρά.
Την επόμενη φορά να μας πείτε και τι υπόλογιστή θέλετε να έχουμε αγοράσει και από που.

[1] Συμφωνα με σχόλιο, παρακάτω, η Εθνική Κτηματολόγιο δεν ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οπότε εδώ κάναμε λάθος. Δείτε όμως και παρακάτω...

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας για να στείλετε τα παράπονά σας:

http://ktimatologio.gr/Epikoinonia_Page.aspx

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Την ίδια ώρα, η αρμόδια επίτροπος της ΕΕ καλεί τις χώρες μέλη και τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν λογισμικό που συμμορφώνεται με διεθνή και ανοικτά στάνταρ, και επαίρει το Μόναχο για τη χρήση ανοικτών προτύπων:

http://www.iht.com/articles/2008/06/10/technology/msft.php

Για όσους δεν γνωρίζουν, στο Μόναχο οι 14000 υπολογιστές των υπηρεσιών του πέρασαν σε Linux από το 2004.

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Μεγαλη κουβέντα αυτή.
Ολα ξεκινανε απο τον οτε. Ναι .
Οταν ολη η ευρώπη είχε adsl εμεις τρέχαμε ακομα με isdn (οι πολύ χαϊ isdn- βασικα ολοι dialup ειχαμε). Αντε να σκεφτεις να κατεβάσεις εν ετει 2000 linux διανομή! Εγω απο το 2003 που ασχολούμαι σοβαρα με το linux τη πρώτη διανομη μου αναγκαστικα την αγορασα απο το παπασωτηρίου (suse 9.0).
Άλλο: οποιος έχει καταπιαστει με την αγορά software στην ελλαδα θα ξερει οτι δεν μιλαμε για software houses αλλα για microsoft houses (ελα ρε φιλε θα βαλουμε sql server express , θα τη βρούμε την ακρη!).
Τα περισσοτερα software houses στην Ελλαδα ταϊζουν τους developers (αλλα και αυτοι το θελουν το drag n drop τους)(αλλα ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ DRAG N DROP ΚΑΝΕΙ ΤΟ DEVELOPER ΜΑΛΑΚΑ!) με μεταλλαγμενα microsoftika προϊοντα.

Ο Αλογοσκουφης δεν ειχε βγει οταν ηταν στα σπαργανα η συμφωνια microsoft - δημοσιου και ειχε δηλώσει οτι "το ανοιχτο λογισμικο δεν εχει δυνατοτητες"??
Βγαινουν και κατι δημοσιογράφοι στυλ βαξεβανη και σου λενε για το internet "φτου κακα"!
Οτι και καλα αποξενωνει το κοσμο κλπ..Και ετσι δεν διαταρασσεται η ησυχια του ελληνα και συνεχιζει να κανει zapping (to internet αποξενωνει - η τηλεόραση όχι).

Ναι αυτα ειναι απαραδεκτα πραματα - portals δημοσιου να απαιτουν ενα και μονο browser για να λειτουργήσουν. (τουλαχιστον ας απαιτουσαν αμα ετσι ειναι να πληρωσουμε λιγοτερα εναν ελευθερο browser που ειναι δωρεαν και τρεχει σε ολα τα λειτουργικα συστήματα. (μα ποιος ειναι αυτος αραγε?))

Αλλα καποιος ειναι υπευθυνος ετσι?
Καποιος το αγόρασε - καποιος υπεγραψε ..
Ποιος ειναι ο κος/κα να φαει ενα ομαδικο κραξιματακι?
ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΕΔΩ ΠΕΡΑ ???

τελικά θα κάνουμε κανένα μαζικό παράπονο για την σελίδα του εθνικού κτηματολογίου!?

arkara, εμείς (ως περιοδικό) στείλαμε ήδη email ζητώντας μια υπεύθυνη απάντηση.

Το σωστό είναι όμως να στείλετε όλοι από ένα email εκφράζοντας παράπονα προκειμένου να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος.

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Σωστό είναι να διαμαρτυρηθούμε όλοι!

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν κάποιος κατέχει τα νομικά καλύτερα μπορεί να μας διαφωτίσει σχετικά με το αν η Κτηματολόγιο Α.Ε. θεωρείται δημόσια υπηρεσία. Διότι αν (ως Α.Ε.) θεωρείται ιδιωτική εταιρεία (ασχέτως το ότι έχει αναλάβει δημόσιο έργο) τότε ό,τι θέλει επιλέγει ασχέτως συστάσεων ΕΕ κλπ (εμείς φυσικά θα διαμαρτυρηθούμε όπως θα κάναμε και σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία δεν μας παρείχε την υπηρεσία που θα θέλαμε).

-------

alea jacta est!

Δεν έχει σημασία αν είναι ιδιωτικού ή δημόσιου δικαίου, επειδή υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια: αυτή η web εφαρμογή (για την υποβολή δηλώσεων online) χρηματοδοτήθηκε από τον δημόσιο κορβανά αλλά και από κονδύλια της ΕΕ. Και η ΕΕ συστήνει ανοικτά πρότυπα σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις. Γι' αυτό έδωσα το link της Herald Tribune (που είναι επίσημη πηγή) παραπάνω...

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Φυσικά υπάρχει και η άλλη λύση...

Ο konqueror μπορεί να αλλάζει τα headers ανάλογα με το site ή γενικότερα. Οπότε εγώ σαν linux User χρησιμοποιόντας τον konqueror μπορώ να δηλώθω σαν Win2000 IE 5.5 ή 6.0 !!! για το συγκεκριμένο site.

To ιδιο μπορεί να κανει και η Opera, με την μόνη διαφορά ότι θα πρέπει καθε φορά να αλλάζεις τις ρυθμίσεις για το τι θα στέλνει σαν headers, αλλά συγουρα θα πρέπει να τους τα πουμε ενα χερακι...

[oprime@dexter]$uname -r|awk '{print $1}'

http://s2.battleknight.gr/index.php?loc=hire&ref=Mzc2MTE=

slackware]

Φυσικά υπάρχει και η άλλη λύση...
Ο konqueror μπορεί να αλλάζει τα headers ανάλογα με το site ή γενικότερα. Οπότε εγώ σαν linux User χρησιμοποιόντας τον konqueror μπορώ να δηλώθω σαν Win2000 IE 5.5 ή 6.0 !!! για το συγκεκριμένο site.
To ιδιο μπορεί να κανει και η Opera, με την μόνη διαφορά ότι θα πρέπει καθε φορά να αλλάζεις τις ρυθμίσεις για το τι θα στέλνει σαν headers, αλλά συγουρα θα πρέπει να τους τα πουμε ενα χερακι...

Κι ο firefox έχει αυτήν τη δυνατότητα με το πρόσθετο User Agent Switcher. Και φυσικά η ιστοσελίδα δουλεύει κανονικότατα με όλους τους browsers.

Εγώ πάντως απορώ πώς πολλές δημόσιες υπηρεσίες τρέχουν σε Solaris και Linux. Εκτός φυσικά απ' το Yπουργείο Οικονομίας;-)

Γιατί δε λένε ότι πρέπει να έχουμε

→Επεξεργαστή AMD

→Οθόνη Samsung

→ΛΣ M$ Window$ Vista Ultimate με sp1

→Web Browser ΙΕ 8

→......κτλπ κτλπ

Ναι αλλά ο μέσος χρήστης δεν ξέρει ούτε από plug-ins του firefox αλλά ούτε από αλλάγη headers στον browser,απλά κάνει τη δουλειά του με ότι του προτείνουν/προωθούν/αναγκάζουν ;) .

thanos]Ναι αλλά ο μέσος χρήστης δεν ξέρει ούτε από plug-ins του firefox αλλά ούτε από αλλάγη headers στον browser,απλά κάνει τη δουλειά του με ότι του προτείνουν/προωθούν/αναγκάζουν ;) .

Μα τι λες τώρα;;; Ας πούμε ότι ένας εντελώς άσχετος κατέληξε να χρησιμοποιεί firefox (π.χ. η ξαδέρφη μου).

Μπαίνει σε μια ιστοσελίδα που χρειάζεται τον flash player και ο firefox βγάζει το σχετικό μήνυμα πάνω πάνω.

Ακόμα κι ο πιο ηλ...ιος θα πατήσει Εγκατάσταση και σ' ένα λεπτό θα ναι έτοιμος.

thanos]Ναι αλλά ο μέσος χρήστης δεν ξέρει ούτε από plug-ins του firefox αλλά ούτε από αλλάγη headers στον browser,απλά κάνει τη δουλειά του με ότι του προτείνουν/προωθούν/αναγκάζουν ;) .

Άμα ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας δεν έχει συμφέροντα από κάποια εταιρεία (ποιος ξέρει ποια;) δε θα έβαζε απαγορευτικό σε άλλους browsers εκτός του ΙΕ. Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Opera δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση για να δουλέψει (σε σχέση με τον firefox). Άρα αυτό που λες δεν ισχύει. Είναι φανερά συμφέροντα.

Εκτός κι αν αυτός που έφτιαξε την ιστοσελίδα είναι τόσο άσχετος...

Η λύση δεν είναι να κάνουμε πατέντες για να κάνουμε την δουλεία μας! Εξάλλου δεν είναι όλοι poweruser για να το κάνουν. Εγώ πάντως έστειλα μήνυμα διαμαρτυρίας. Μπορεί να το διαβάσει (σίγουρα δηλαδή) κάποιος καρεκλοκένταυρος και να πάει στον κάδο, αλλά εγώ αυτό που έπρεπε να κάνω το έκανα.

Στους Ολυμπιακούς του 2004 σου απαγορεύαν να μπεις άμα φοράς ρούχα ή παπούτσια μιας εταιρείας που είναι ανταγωνιστηκή κάποιας διαφημιζόμενης-χορηγός. Κάπως έτσι γίνεται κι αλλού...

Εγώ πάντως μπήκα κανονικά με firefox

Χωρίς ρυθμίσεις την
ημερομηνία που στέλνω το μήνυμα προφανώς
το φτιάξανε

Κυρ.22 Ιουν 2008

===================

http://sidux-gr.blogspot.com/

http://sidux-gr.forumc.biz/portal.htm

===================

Χεχε,μάλλον το διόρθωσαν και έβαλαν και κάτι ακόμα :

"Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη αποκλειστικά για Internet Explorer, ωστόσο σε επόμενες εκδόσεις θα υποστηρίζονται και άλλοι web browsers."

άντε να δούμε }:)

Είναι κι αυτό μια νίκη βέβαια. Μην γκρινιάζουμε συνέχεια. Κι ας μην μπήκαν στον κόπο να μας απαντήσουν ακόμα ;)

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

και δεν θα απαντησουν Δημητρη, απλα για να μην εχουμε γραπτα στα χερια μας...χεχε

αν το φτιαξουν συντομα και για αλλους browser ειμαστε σε καλο δρομο

[oprime@dexter]$uname -r|awk '{print $1}'

http://s2.battleknight.gr/index.php?loc=hire&ref=Mzc2MTE=

Iδιωτική επιχείρηση είναι (γιατί το κράτος δεν μπορεί μόνο του) οπότε είναι αναμενόμενο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε με την κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών
και ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ (Απόφαση 81706/6085/6-10-1995/ΦΕΚ 872Β/19-10-1995). Λειτουργεί σύμφωνα
με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και διέπεται από τις διατάξεις του άρθρου
5 του Ν. 2229/1994, του κωδικοποιημένου Νόμου 2190/1920, του Ν. 2308/1995 και του
Ν.2664/1998, όπως ισχύουν σήμερα. Επίσης η εταιρεία, δεν υπάγεται στη κατηγορία των οργανισμών και επιχειρήσεων
του ευρύτερου δημόσιου τομέα και δεν εφαρμόζονται σ'αυτήν οι διατάξεις που διέπουν
εταιρείες που έμμεσα ή άμεσα ανήκουν στο Δημόσιο.

Εδώ που τα λέμε σιγά μην ήταν δημόσια. Εδώ προσπαθούνε να τα κάνουνε όλα ιδιωτικά για να μην έχουνε ευθύνες και να κάνουνε εύκολα τη "δουλειά" τους. (δλδ να χουνε έσοδα χωρίς έξοδα)....

Α, τώρα εξηγούνται όλα. Είναι ιδιωτική εταιρεία :P

Το πόσο ιδιωτική είναι σηκώνει κουβέντα μια και 1) ιδρύθηκε από το δημόσιο, και 2) προφανώς έχει κάποια σχέση με το κράτος μέχρι σήμερα δεδομένου ότι το κράτος μας υποχρεώνει να πληρώνουμε κάτι σε αυτήν θέλοντας και μη...Αλλά αυτά είναι άλλη κουβέντα, που δεν μας αφορά εδώ. Εμάς μας αφορά η στάση τους απέναντι στους χρήστες υπολογιστών και ιδιαίτερα όσους δεν χρησιμοποιούν Windows.

Γι' αυτό δεν ιδρώνει το αυτί τους δηλαδή;

Μα, και τι έγινε που είναι "ιδιωτική εταιρεία"; Μπορεί μια οποιαδήποτε εταιρεία να εκμεταλλεύεται την μονοπωλιακή θέση της (δεν υπάρχει άλλη εταιρεία "Εθνικό Κτηματολόγιο" για να κάνω τη δουλειά μου...) και να σε υποχρεώνει να χρησιμοποιείς συγκεκριμένη μάρκα ...σαπούνι, browser ή χαρτοπετσέτα; Όχι, βέβαια.

Γι' αυτό και άλλαξαν τελικά εκείνο το απίστευτο "διαθέσιμο μόνο για internet explorer". Βέβαια, τους κόστισε μόνο 5 λεπτά. Το ερώτημα είναι τι αλλαγές έκαναν σε επίπεδο λειτουργικότητας. Και εδώ οι υπεύθυνοι μας έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους...

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

ntarkos

αντί να γκρινιάζουμε μπορούμε απλά να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε ένα πολύ χρήσιμο add-ons του καλούμας firefox. ανοίξτε το παράθυρο add-ons και πατήστε get extensions έπειτα αναζητήστε το IE Tab. κάντε το install και μετά όποια σελίδα ανοίγετε μπορείτε να την ανοίγετε με ΕΧ μέσα από τον Firefox απλά πατώντας ένα δεξή κλικ μέσα στην σελίδα και μετά την επιλογή View Page in IE Tab!

ntarkos]

ntarkos

αντί να γκρινιάζουμε μπορούμε απλά να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε ένα πολύ χρήσιμο add-ons του καλούμας firefox. ανοίξτε το παράθυρο add-ons και πατήστε get extensions έπειτα αναζητήστε το IE Tab. κάντε το install και μετά όποια σελίδα ανοίγετε μπορείτε να την ανοίγετε με ΕΧ μέσα από τον Firefox απλά πατώντας ένα δεξή κλικ μέσα στην σελίδα και μετά την επιλογή View Page in IE Tab!

Ξέχασες φίλε να μας πεις ότι αυτό το πρόσθετο δουλεύει μόνο σε window$...

Λοιπόν σήμερα πήραμε μια απάντηση από την Τεχνική Υποστήριξη της Κτηματολόγιο ΑΕ (webapps at ktimatologio.gr), που έγραφε:

Αγαπητέ κύριε,

Σας ενημερώνουμε ότι η ηλεκτρονική δήλωση μπορεί να γίνει πλέον από οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης Διαδικτυακών Εφαρμογών Κτηματολόγιο ΑΕ

Πρόκειται για τυποποιημένη, δηλαδή πανοιόμοιότυπη απάντηση που έλαβαν όλοι όσοι έστειλαν e-mail διαμαρτυρίας.

Υπάρχει όμως ηδη μια αναφορά ότι η υπηρεσία προβολής χαρτών στην υποβολή της δήλωσης δεν λειουργεί 100% σωστά. Αν μπορεί κανείς, ας το επιβεβαιώσει...

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Είναι ιδιωτική εταιρία, αλλά ανήκει ολοκληρωτικά στο Δημόσιο, δλδ το ΚΡάτος είναι ιδιοκτήτης του 100% των μετοχών του Κτηματολογίου ΑΕ...

Αυτό γίνεται προς όφελος μας, διότι αν λειτουργούσε με τους κανόνες των δημοσίων υπαλλήλων και όχι βάσει των κανόνων της ιδιωτικής αγοράς, θα είχαμε τα συνήθη φαινόμενα των δημοσίων εταιρίων... Και όχι προς όφελος ιδιωτών, διότι δεν συμμετέχει κανείς ιδιώτης στο Κτηματολόγιο (όπως π.χ. με τον ΟΤΕ)...

Πάντως, είναι ενθαρρυντικό ότι διορθώθηκε...Ελπίζω απλώς, κάποια μέρα να μην χρειάζεται να γκρινιάζει κάποιος για πράγματα αυτονόητα, δλδ σε μια δημοκρατική κοινωνία αυταρχικα (μην πω δικτατορικά) να αποκλείουν επιλογές αυθαίρετα...

apkoutsou]Αυτό γίνεται προς όφελος μας, διότι αν λειτουργούσε με τους κανόνες των δημοσίων υπαλλήλων και όχι βάσει των κανόνων της ιδιωτικής αγοράς, θα είχαμε τα συνήθη φαινόμενα των δημοσίων εταιρίων... Και όχι προς όφελος ιδιωτών, διότι δεν συμμετέχει κανείς ιδιώτης στο Κτηματολόγιο (όπως π.χ. με τον ΟΤΕ).

Αυτή η νοοτροπία είναι που μας κάνει να δεχόμαστε αβασάνιστα τις ιδιωτικοποιήσεις, πληρώνοντας σαν πολίτες και άλλα λεφτά για κάτι που θα μπορούσε να γίνει από το δημόσιο, αν υπήρχαν οι απαραίτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Εγώ αρνούμαι σαν φορολογούμενος να πληρώσω το χαράτσι του κτηματολογίου επειδή το έκαναν Α.Ε. Είναι υποχρέωση του κράτους απέναντί μας να προσφέρει την υπηρεσία αυτή με το λιγότερο δυνατό κόστος (όπως πχ φωνάζουμε για το ελεύθερο λογισμικό στις υπηρεσίες) και όχι με τους όρους και τους κανόνες της ιδιωτικής αγοράς. Πληρώνουμε ήδη αρκετούς φόρους για τα ακίνητα που έχουμε, γιατί να ξαναπληρώνουμε για το κτηματολόγιο (και ακόμα είναι η πρώτη φάση).

Δυστυχώς έχει πέσει πολύ μάσα στη Α.Ε. αλλά δεν θα συνεχίσω την συζήτηση γιατί ξεφεύγουμε.

petrogazz]

apkoutsou]Αυτό γίνεται προς όφελος μας, διότι αν λειτουργούσε με τους κανόνες των δημοσίων υπαλλήλων και όχι βάσει των κανόνων της ιδιωτικής αγοράς, θα είχαμε τα συνήθη φαινόμενα των δημοσίων εταιρίων... Και όχι προς όφελος ιδιωτών, διότι δεν συμμετέχει κανείς ιδιώτης στο Κτηματολόγιο (όπως π.χ. με τον ΟΤΕ).

Αυτή η νοοτροπία είναι που μας κάνει να δεχόμαστε αβασάνιστα τις ιδιωτικοποιήσεις, πληρώνοντας σαν πολίτες και άλλα λεφτά για κάτι που θα μπορούσε να γίνει από το δημόσιο, αν υπήρχαν οι απαραίτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Εγώ αρνούμαι σαν φορολογούμενος να πληρώσω το χαράτσι του κτηματολογίου επειδή το έκαναν Α.Ε. Είναι υποχρέωση του κράτους απέναντί μας να προσφέρει την υπηρεσία αυτή με το λιγότερο δυνατό κόστος (όπως πχ φωνάζουμε για το ελεύθερο λογισμικό στις υπηρεσίες) και όχι με τους όρους και τους κανόνες της ιδιωτικής αγοράς. Πληρώνουμε ήδη αρκετούς φόρους για τα ακίνητα που έχουμε, γιατί να ξαναπληρώνουμε για το κτηματολόγιο (και ακόμα είναι η πρώτη φάση).

Δυστυχώς έχει πέσει πολύ μάσα στη Α.Ε. αλλά δεν θα συνεχίσω την συζήτηση γιατί ξεφεύγουμε.

Μάλλον με παρανόησες... Το ότι το Κράτος αποφασίζει να αναπτύξει μια δράση του διεπόμενη από τους κανόνες του ιδιωτικού δικαίου και όχι του δημοσίου, δεν έχει καμία σχέση με την ιδιωτικοποίηση... Ιδιωτικοποίηση θα είχαμε αν το Κράτος μεταβίβαζε (πωλούσε) τις μετοχές του Κτηματολογίου που κατέχει...

Δυστυχώς όμως είναι πλέον κοινώς τόπος ότι το Κράτος δεν θέλει να διαχειριστεί τπτ σωστά, μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί συμφέρονται ορισμένων! Για αυτόν τον λόγο έχουμε μια Ολυμπιακή που πάει κατά διάλου ή έναν ΟΤΕ ξεπωλημένο στους ιδιώτες (Βγενόπουλου ή Deutsche Telekom κ.τ.λ.)

Το χειρότερο είναι ότι για το Κτηματολόγιο είχαν και έχουν δεσμευτεί πολλά εκατομμύρια ευρώ για την δημιουργία του (εξ ού και η πραγμάτωσή του ως Α.Ε. - για να διαχειρ'ιοζεται υποτίθεται σωστά τα κεφάλαιά της), γεγονός που κάνει την καταβολή επιπλέον τελών άκρως ξεδιάντροπη...

Πάντως, δυστυχώς οι ιστορίες αυτές δεν έχουν τελειωμό...

Kαλά... αυτά που αναφέρετε εδώ είναι τα λιγότερα και πιο ασήμαντα.. Γιατί.. το εθνικό κτηματολόγιο προσπαθούν να το φτιάξουν από το 1857 ( Ohh yeah!! πιστέψτε το) ...
Σας αντιγράφω λοιπόν εδώ μία κορυφαία παράγραφό από το βιβλίο των Θάνου Βερεμή και Γιάννη Κολιόπουλου " Ελλάς Η σύγχρονη συνέχεια".
Διαβάστε το και μετά πάμε να παραπονεθούμε όλοι μαζί γιατί το κτηματολόγιο είναι A.Ε ...και δεν έχει και πρόσβαση σε άλλους browsers εκτός από τον I.E. ( για αυτό σας παραπέμπω στο σχετικό thread που άνοιξα με τίτλο " Και ενώ ακούμε...").
" ... Έγινε φανερό ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο συναπτές ελληνικές κυβερνήσεις απέφευγαν να κάνουν ευρύτερα γνωστό. Επρόκειτο για τις αθρόες καταπατήσεις εθνικών κτημάτων, οι οποίες είχαν ως συνέπεια τη διαρκή ελάττωση της εθνικής γης. Επί ένα τέταρτο του αιώνα οι αρμόδιες υπηρεσίες, με την ανοχή ή την ενθάρρυνση της εκάστοτε κυβέρνησης, απέφευγαν να ασχοληθούν με την οριοθέτηση της εθνικής γης, με άλλα λόγια δεν εκπονούσαν εθνικό κτηματολόγιο, με συνέπεια τα εθνικά κτήματα να καταπατούνται από τους ευνοούμενους των εκάστοτε ισχυρών, με την προσκόμιση πλαστών τίτλων κυριότητας και ψευδών μαρτυριών. Ο αθροός σφετερισμός της δημόσιας περιουσίας της χώρας, υπό τα όμματα των αρχών, ήταν έργο όχι μόνο ισχυρών γαιοκτημόνων αλλά και των χωρικών, μάλιστα δε των κτηνοτρόφων, οι οποίοι κατάκαιγαν τα δάση και τις θαμνώδεις εκτάσεις για να δημιουργήσουν ιδιόκτητους βοσκότοπους.. "
Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά.. αν ναι τότε εντάξει.. το καταλάβατε το έργο!
Άντε πάμε τώρα να παραπονεθούμε γιατί μας βγήκε Α.Ε.

Νομίζω ότι σιγά σιγά  οι δημόσιες και όχι μόνο υπηρεσίες θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχει μόνο ο internet explorer και τα windows αλλά και ο firefox και το linux γενικά. Όλα αυτά τα παράπονα που κάνουμε βοηθούν ακριβώς στο να αφυπνισθούν κάποιοι κύριοι και να καταλάβουν και άλλα πράγματα πέρα από από αυτά που γνωρίζουν. Το ίδιο συνέβη και με την ΕΡΤ και σίγουρα θα συμβαίνει και με άλλες υπηρεσίες, εταιρείες, οργανισμούς κλπ.

Πάντως στη δική μου υπηρεσία όποιον υπολογιστή με αφήνουν να τον "πειράξω" (συνήθως γιατί δεν ανοίγει κάποιο pdf ή κάποια ιστοσελίδα) του ρίχνω και έναν Firefox και ένα Openoffice.org

-------

alea jacta est!