Πόσο πιο γρήγορος θα είναι ο Firefox 3;

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Πέμ, 02/28/2008 - 10:56 | 1' | 1

Η ώρα για τη νέα μεγάλη έκδοση τoυ Firefox πλησιάζει - ήδη κυκλοφόρησε η τρίτη beta του Firefox 3. Οι developers μιλάνε για πολύ μεγάλες βελτιώσεις στις επιδόσεις του browser. Πόσο αλήθεια είναι όμως αυτό; Την απάντηση ίσως να δίνουν τα στατιστικά του CybernetNews.com για τα PGO builds του Firefox με Javascript. Εν ολίγοις, το build system του Mozilla υποστηρίζει τη μεταγλώττιση με χρήση Profile-Guided Optimization (PGO). Το PGO πρακτικά σημαίνει ότι το τελικό εκτελέσιμο που δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο είναι βελτιστοποιημένο για SSE/SSE2, και άλλα τέτοια κόλπα που υποστηρίζουν οι σύγχρονοι επεξεργαστές, που με τη σειρά τους μπορεί να συνεπάγεται αυξημένη ταχύτητα στο rendering των websites...

Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις ο Firefox 3 με PGO είναι 10 φορές πιο γρήγορος από τον Explorer 7 όσον αφορά τα τεστ του SunSpider JavaScript Benchmark. Πρακτικά αυτό σημαίνει μεγάλη βελτίωση στην ταχύτητα εμφάνισης σε websites που χρησιμοποιούν πολύ JavaScript.

Σημειώστε επίσης ότι οι devs του Mozilla δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα το PGO στις beta εκδόσεις του Firefox - θα το κάνουν σύντομα. Mπορείτε όμως να κατεβάσετε ένα PGO nightly build του Firefox beta 4 για Linux από εδω:
http://people.mozilla.com/~tmielczarek/firefox-3.0b4pre.en-US.linux-x86…

και για Windows από εδώ:
http://people.mozilla.com/~tmielczarek/firefox-3.0b4pre.en-US.win32.zip

Ή να κάνετε compile με τις οδηγίες από αυτό το link του mozilla.org

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

ωραίο αυτό τώρα μένει να δούμε και την συμβατότητα του.
εμένα πολλές σελίδες δεν τις έδειχνε με τον τρόπο που θα έπρεπε...
(δυστυχως)