Μια πολύ εντυπωσιακή, κινούμενη και τρισδιάστατη οθόνη σύνδεσης για το Ubuntu 11.10 με τον LightDM

dsyrmalis | Τρί, 09/13/2011 - 16:39 | 3' | 5

O LightDM πρόκειται να αντικαταστήσει τον παλιότερο και σχετικά βαρύ login manager GDM στις επόμενες εκδόσεις του Ubuntu. Φαίνεται όμως πως ο LightDM εκτός απο πιο ελαφρύς είναι και περισσότερο ευέλικτος και μπορεί να γίνει και ιδιαίτερα εντυπωσιακός. Όλα αυτά χάρη στο εντυπωσιακό mockup του developer του Ubuntu, Robert Handmaids. Έτσι λοιπόν όσοι επιθυμείτε μπορείτε να αποκτήσετε μια τρισδιάστατη οθόνη σύνδεσης με κινούμενα πλάσματα. Κάθε ένα απο αυτά έχει και ένα όνομα που φυσικά δεν είναι άλλο απο αυτό του χρήστη ή αυτά των χρηστών που έχετε στο Ubuntu σας. (Για παράδειγμα dionisis, guest, κλπ). Όταν κλικάρετε πάνω τους τα πλασματάκια σταματούν και μπορείτε να εισάγετε τον κωδικό σας. Ας πάρουμε όμως μια γεύση βλέποντας ένα βίντεο που μας δείχνει το πρόγραμμα σε....δράση! Να σημειώσουμε πως το βίντεο είναι απο την επίδειξη που έγινε στο φετινό Desktop summit.




Σας άρεσε; Αν ναι και επιθυμείτε να το εγκαταστήσετων στο Ubuntu 11.10 θα πρέπει να πληκτρολογήσετε στο τερματικό σας τα εξής:
1. sudo add-apt-repository ppa:lightdm-team/crowd-greeter
2. sudo apt-get install crowd-greeter
3. sudoedit /etc/lightdm/lightdm.conf και κάνετε το greeter-session=crowd-greeter στο σημείο που γράφει  [SeatDefaults]
4. Επανεκκίνηση

Κάθε αλλαγή βέβαια να την κάνετε με δική σας ευθύνη αφού γενικότερα το Ubuntu 10.10 είναι ακόμα σε beta στάδιο. Αν θέλετε να επαναφέρετε τις παλιές ρυθμίσεις στο greeter-session αλλάξτε το πάλι με unity-greeter.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Νομιζω εννοεις την εκδοση Ubuntu Oneiric 11.10 και οχι την εκδοση Maverick 10.10  Smile
Κατα τ' αλλα.... το αποτελεσμα ειναι αρκετα ομορφο και εντυπωσιακο!

χαχαχα, είδα καλά; Αν επιλέξεις τον dsyrmalis τα υπόλοιπα πλάσματα ξεραίνονται στο έδαφος; :)

Oraia einai ola ayta[1] kai exoun xabale kai hack value, alla kaneis logikos anthropos de tha to xrisimopoiouse day to day ayto to pragma.
An eprepe na petyxaino me to pontiki to anthropaki kathe fora gia na kano login tha arxiza poly syntoma na petao baria antikeimena stin othoni.

[1]: opos to palaiotero psdoom opou kanei to kathe process na einai ena teras sto doom, kai ta pyrovolas gia na ta skotoseis: http://psdoom.sourceforge.net/

dimitris]χαχαχα, είδα καλά; Αν επιλέξεις τον dsyrmalis τα υπόλοιπα πλάσματα ξεραίνονται στο έδαφος; :)

Μπα το πιθανότερο είναι να έχω τεμπελιάσει και με το πάτημα να ξεραθώ εγώ και να μην γίνει ποτέ αυτό το άτιμο το login.
@nuclear Της ίδιας λογική είμαι και εγώ αλλά έχω πλέον εκπλαγεί απο τον τρόπο που χρησιμοποιούν ορισμένοι το pc τους. Κάνουν τα εντελώς ανάποδα πράγματα απο εμένα ή μπορεί να τους αρέσουν ή ενοχλούν θέματα με τα οποία δεν ασχολούμαι καν. Που το θυμήθηκες αυτό; Ψυχαναγκαστικό είναι σαν το XBill! Να υπάρχει ακόμα αυτό άραγε;