Docky: Μια ελαφρια μπαρα!!

Constantinos | Παρ, 02/05/2010 - 21:00 | 3' | 8

Ισως εχετε βαρεθει το AvantNavigator, επειδη & πορους τρωει (θελει το compize) μα & κολπακια κανει (ειδικα με την αποκρυψη).

Απο την αλλη παλι, ισως βαριεστε η σας ειναι δυσκολο να ρυθμισετε τη w-bar, οποτε ας δουμε κατι εναλλακτικο.

Μιλαμε παντα για περιβαλλον Gnome (δε γνωριζω τι συμπεριφορα του στο KDE, μα λογικα θα ειναι ολα οκ & εκει, με τη διαφορα πως στο ΚDE, θ απρεπει να εγκαταστησετε πρωτα & το gnome-do).

Αυτο ειναι το Docky τ'οποιο ειναι μια μπαρα οπου συγκεντρωνει ολες αυτες τις εφαρμογες που χρησιμοποιειτε καθημερινα. & βεβαια στο γνωστο maccos look.

Τις εφαρμογες απλα τις σερνετε απο το μενου στο Docky. Φυσικα μπορειτε να τις βαλετε με οποια σειρα θελετε & να επιλεξετε το τροπο εμφανισης του (skin)

Ας δουμε, λοιπον, πως το εγκαθιστουμε & μερικες εικονες του....

Σαφως & μπορειτε να το εγκαταστησετε & απο το γραφικο περιβαλλον, μεσω Synaptic & απλα προσθετοντας το repos του.

Για να μη δινουμε ομως μια σειρα απο κλικ, ας το κανουμε με τον γρηγορο τροπο ;)

Ανοιξτε ενα τερματικο & καντε επικοληση μια-μια τις παρακατω γραμμες, πατωντας Enter φυσικα:

  • sudo add-apt-repository ppa:docky-core/ppa
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install docky

-Στη συνεχεια το βρισκετε στο μενου: Βοηθηματα>Docky

Αφου το ανοιξετε & δειτε πως ειναι ολα καλα, μπορειτε ν αφαιρεσετε οποια αλλη μπαρα εχετε & να συρετε οποιες συντομευσεις θελετε. Εχει & ενα σωρο applets να βαλετε αν θελετε (μπαταρια,σενσορες,σημειωσεις,bookmarks,ωρα,ημερολογιο,καιρο,κλπ,κλπ...)

Ολ'αυτα & γενικοτερα την εμφανιση του (υψος εικονιδιων, μορφη/χρωμα μπαρας, κλπ), τα επιλεγετε κανοντας κλικ στο εικονιδιο του Docky, που θα ειναι πρωτο-πρωτο στη μπαρα.

Θα σας ανοιξει ενα pop-up παραθυρο με τις ρυθμισεις (εικονα 2)

Δειτε μερικες εικονες του, σ' ενα desktop, που εχει διαμορφωθει ετσι, ωστε εκ πρωτης οψεως να μοιαζει με macos leopard.

 

 

Image Hosted by ImageShack.us

LINUXολογιες(YetAnotherLinuxBlog)

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Κανένα έξτρα σε σχέση με το AWN έχει; Ρωτάω γιατί όσο και να μ' εκνευρίζει ο AWN, δεν παύει να είναι στα επίσημα αποθετήρια...

Το μόνο + που έχει σε σχέση με τον awn είναι ότι χρησιμοποιεί το Gnome Do (στην ουσία ένα frontend για το Gnome Do είναι,μόνο που μπορείς να το έχεις και σαν μπάρα..)

Hamsters !

Aυτο που ειπε ο Θανος το ενα, δε θες compize ντε & καλα για να εχεις μπαρα σε 3d στυλ.

Δουλευει αψιγα, ιδιατερα στην αποκρυψη του, ρυθμιζεται πανευκολα & ειναι παναλαφρο.

Αρκετα συν, νομιζω.....

Image Hosted by ImageShack.us

LINUXολογιες(YetAnotherLinuxBlog)

 

 

Το ειδα και μου αρεσε και το σκεφτομε αλλα αν τελικα δεν μου αρεσει μπορεις να μου πεις πως την αφαιρω ετσι ωστε να επιστεψει η παλια μπαρα πισω;

You may say I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will be as one

Απλα κανεις κλικ στο εικονιδιο του Docky (αυτο με την αγκυρα) & επιλεγεις να μη τρεχει στην εκινηση. (Στην ουσια το GnomeDo ειναι με αλλη εμφανιση, το Docky).

Mετα πας στο μενου σου, επιλεγεις τη μπαρα που ειχες & στις επιλογες της, τικαρει να τρχει με την εκινηση.

Προσωπικα τη βρηκα πιο καλη απο το awn. Ανταποκρινεται πιο γρηγορα & δε μου καιει & πορους απο το συστημα αδικα. Μια χαρα δουλευει παντως & αν εχετε ενεργο το Compiz

 

Image Hosted by ImageShack.us

LINUXολογιες(YetAnotherLinuxBlog)

 

 

Το Docky, εδω & καμποσο καιρο ειναι διαθεσιμο & ανεξαρτητα απο το GnomeDo & η λειτουργια του ειναι η ιδια & απλουστατη (λεμε πιο πανω).

Αν λοιπον θελετε ΜΟΝΟ το Docky, χωρις αυτο να σημαινει πως δε μπορειτε να χρησιμοποιειτε & το GnomeDo, υπαρχει πλεον & στ' αποθετηρια & μπορειτε να το εγκαταστησετε απο εδω:

Docky in Launcpad

 

Image Hosted by ImageShack.us

LINUXολογιες(YetAnotherLinuxBlog)

 

 

Κι εγώ, μετά από δοκιμή του AWN και του cairo-dock αρχίζω να καταληγω στο docky. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι δεν υπάρχουν κάποια πράγματα, πχ "show desktop" (για αυτό βρήκα ένα κολπάκι κάπου στο δίκτυο) ή κουμπί τερματισμου. Ξέρει κανείς μήπως κάτι σχετικό;

Αυτα δυστυχως δε τα εχει. Οχι ακομα τουλαχιστον, καθ'οτι συμφωνα με οσα λενε οι δημιουργοι του, στις επομενες εκδοσεις του, θα εχει & πιο πολλα applets & features.

Mπαινει βεαια, χειροκινητα, μα ειναι κοματακι μπελας. Απο την αλλη ομως, εχω την αισθηση, πως η εκδοχη του Docky, που εχει πανω του το GnomeDo, εχει αυτη τη δυνατοτητα (με καθε επιφυλαξη, δε το θυμαμαι καλα.

 

 

Image Hosted by ImageShack.us

LINUXολογιες(YetAnotherLinuxBlog)