iDisk mount σε Linux

petrellis | Τετ, 08/19/2009 - 16:06 | 3'

Ένα από τα κυριότερα πράγματα που χρειάζεται ένας mac user όταν προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον εργασίας βασισμένο σε Linux είναι η πρόσβαση στα αρχεία που βρίσκονται στον iDisk λογαριασμό του.

Οι παρακάτω οδηγίες για mount του iDisk σε Linux δοκιμάστηκαν σε Kubuntu Linux 9.04 αλλά λογικά δουλεύουν σε οποιοδήποτε *nix σύστημα με υποστήριξη davfs.

1) Πρώτα πρέπει να εγκαταστήσουμε το davfs2 στο σύστημά μας :

sudo apt-get install davfs2 

2) Επειδή το Ubuntu δεν εγκαθιστά το πακέτο με suid πρέπει να επαναρυθμιστεί :

sudo dpkg-reconfigure davfs2 

Επιλέγουμε "yes" στην ερώτηση που θα εμφανιστεί στην οθόνη μας για να σετάρουμε το davfs με suid root.

3) Έπειτα πρέπει να δημιουργήσουμε τον κατάλογο στον οποίο θα κάνουμε mount το iDisk. (π.χ. /home/user/iDisk)

4) Στη συνέχεια επεξεργαζόμαστε το αρχείο /etc/fstab και προσθέτουμε στο τέλος του μία γραμμή που πρέπει να μοιάζει με την παρακάτω:

https://idisk.mac.com/idiskusername     /home/user/iDisk     davfs rw,noauto,user 0 0

5) Τέλος μπορούμε να κάνουμε mount το iDisk σαν κανονικός χρήστης του συστήματος:

mount /home/user/iDisk

Μετά την εκτέλεση της παραπάνω εντολής θα μας ζητηθεί το .Mac username και password τα οποία θα μας δώσουν access στο iDisk μας και έτσι θα είμαστε έτοιμοι να δούμε τα αρχεία μας σαν να βρίσκονταν τοπικά στον υπολογιστή μας.

Τα παραπάνω είναι μετάφραση του άρθρου που εμφανίζεται εδώ : http://www.anasazi.cx/jedthehead/?p=155 και που μου προωθήθηκε από τον dimitris  και τα μεταφράζω εδώ διότι νομίζω ότι θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε κάποιον mac user που προσπαθεί να στήσει ένα περιβάλλον εργασίας βασισμένο σε κάποια διανομή Linux.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Petrellis.gr - Ουρανός μας είναι το άπειρο...

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)